kris2013 Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2020 Który z tych modów zainstalować? W grę wchodzą W10 HomePro RS6 1909, W10 HomePro v.2004 compact, W10 Pro Slim 2004 Cytuj
adonx Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2020 Tu ja ci nie pomogę bo tego autora jeszcze moda nie miałem.Za chwilę będę instalował od tego autora.To nie wina hibernacji,zainstalowałem ten system i uśpienie jest przy wyłączonej hibernacji.Zainstaluj sobie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
killer85-85 Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2020 2 godziny temu, adonx napisał: Ja hibernacje zawsze wyłączam i jest ok, ściągnę tą wersje i zainstaluję z ciekawości czy będzie to samo. To włączyć hibernacje >>>> W wierszu polecenia wpisz >> powercfg.exe /hibernate on << , a następnie naciśnij klawisz Enter Wyłączenie hibernacji >>>> W wierszu polecenia wpisz >> powercfg.exe /hibernate off << , a następnie naciśnij klawisz Enter. Uruchom jako administrator. A jak nie chcesz całkowicie wyłączać hibernacji możesz ją zredukować wielkość pliku >>> Wiersza polecenia w trybie administratora. Wpisz teraz poniższą komendę, powercfg /h /type reduced i Enter lub przejść spowrotem na pełny full >>>> powercfg /h /type full Po zrobieniu tego jest tak Wychodzi na to że jest jakiś bug bo zamiast Uśpij jest wstrzymaj skoro działa? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
adonx Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2020 Teraz masz włączoną hibrnację .Ja zainstalowałem ten system ale to bez różnicy. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
killer85-85 Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2020 Wyłączyłem hibernację bo jej nie chcę Wychodzi na to że jest źle nazwana opcja w menu Start skoro system się usypia jednak Cytuj
konuss Opublikowano 5 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2020 10 godzin temu, killer85-85 napisał: Też tak macie? Nie ma uśpij... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] w której wersji bo ogólnie piszesz o tym już w 2 temacie i nie wiem ??? Cytuj
killer85-85 Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2020 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
konuss Opublikowano 5 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2020 9 godzin temu, martinooo napisał: W dziwnym kierunku to wszystko idzie, w większości wypadków mody raczej nie nadają się do użytkowania. NP ? PROSIŁBYM O SPRECYZOWANIE JAKIM KIERUNKU ?? bo ogólnie takie stwierdzenia są puste totalnie !!! DAj przykłąd co nie działą na jakiej konfiguracji - co instalowales - co sam zmieniales ???? wtedy mozemy dyskusje przeprowadzic i sprawa jasna 8 godzin temu, killer85-85 napisał: Mod całkiem spoko i mi się podoba ale dawno czegoś takiego nie widziałem jak pokazałem na foto...coś się pozmieniało że nie ma opcji "uśpij"? Nie w tej wersji mówimy o 1909 - chyba że wujek Microsoft coś zmienił przy aktualizacji - tego nie wiem cały czas już operuje na 2004 bo chce ją przygotować na finalną wersję... 5 minut temu, killer85-85 napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ogólnie czyli 1909 . Sprawdzam zaram dam ci odpowiedź - jedno dodam zauważ ze są dwie wersje o której mówimy dokłądnie ?? 6 godzin temu, kris2013 napisał: Nikt nie szczuje ,ale jak stwierdza że mody są nie do użytkowania To pytanie? Co robi na tym forum? nie w Ogole to moze PODAJ JAKIEŚ PROBLEMY ITD BO NIE WIDZE TEGO... MAGIKIEM NIE JESTEM w myślach nie czytam chętnie pomogę tylko przy czym ?? 4 godziny temu, kris2013 napisał: Który z tych modów zainstalować? W grę wchodzą W10 HomePro RS6 1909, W10 HomePro v.2004 compact, W10 Pro Slim 2004 1909 jest pewniejsze bo 2004 jest ciągle w fazie testów nawet mozna powiedziećze ja równiez esperymentuje przy tweakach aby wybrać najelepszą konfigurację... Cytuj
JogiFP Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2020 Witam, zainstalowałem wersje bez cortany. Wszystko bardzo fajnie chodzi tylko jest jedna rzecz która mi przeszkadza. Mianowicie jak wchodze w dysk albo w ten komuter i chce sobie czegos wyszukac na dyskach to ta opcja jest nie aktywna. Mogłbys mi powiedzieć jak to właczyc? Cytuj
kris2013 Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2020 Zainstalowałem system ale nie mogę zainstalować Aktualizacji zbiorczej KB4535996 kod błędu (0x800f081f) W czym problem?? Cytuj
szymibtw Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2020 46 minut temu, kris2013 napisał: Zainstalowałem system ale nie mogę zainstalować Aktualizacji zbiorczej KB4535996 kod błędu (0x800f081f) W czym problem?? 46 minut temu, kris2013 napisał: @kris2013 w tym że modyfikacji się nie aktualizuje!!! Ludzie skąd wy się bierzecie?! adonx lubi to Cytuj
adonx Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2020 22 minuty temu, szymibtw napisał: @kris2013 w tym że modyfikacji się nie aktualizuje!!! Ludzie skąd wy się bierzecie?! Bo ludzie nie czytają idą na skróty i im się nie chce jest to smutne. Cytuj
konuss Opublikowano 6 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2020 43 minuty temu, adonx napisał: Bo ludzie nie czytają idą na skróty i im się nie chce jest to smutne. Dokładnie! Cytuj
kris2013 Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2020 To coś się zmieniło. Podobno ten system można aktualizować Aktualizacja systemu: Wchodzimy normalnie w Windows Update - ściągamy oraz instalujemy aktualizacje systemu. Czekamy aż system poprosi o restart komputera. Klikamy Uruchom ponownie i czekam na start itd. itd, To coś się zmieniło. Podobno ten system można aktualizować Patrz post 1. AKTUALIZACJA SYSTEMU Cytuj
kamiloxf Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2020 Godzinę temu, kris2013 napisał: To coś się zmieniło. Podobno ten system można aktualizować Aktualizacja systemu: Wchodzimy normalnie w Windows Update - ściągamy oraz instalujemy aktualizacje systemu. Czekamy aż system poprosi o restart komputera. Klikamy Uruchom ponownie i czekam na start itd. itd, To coś się zmieniło. Podobno ten system można aktualizować Patrz post 1. AKTUALIZACJA SYSTEMU Można aktualizować potwierdzam byłem użytkownikiem tego systemu Cytuj
kris2013 Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2020 Ciekawe skąd biorą się tacy pseudo znawcy. Może przeczytają post 1 ze zrozumieniem AKTUALIZACJA SYSTEMU .Jest napisane jak aktualizować Panie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Autor [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
martinooo Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2020 Problem z logowaniem do konta Office 365. Po wpisaniu danych do logowania oraz naciśnięciu przycisku dalej - nie pokazuje się okienko z wpisaniem hasła. Na koncie Office 365 brak jest urządzeń, które mogły ograniczy logowanie. Usługa WebClient jest włączona. System zainstalowano bez jakichkolwiek zmian. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
szymibtw Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2020 @kris2013 sledze ten temat i wiem co bylo z tym windowsem mimo tego ze mozna go aktualizowac. zaczely sie przywracac wyciete komponety a co za tym idzie to praca autora do kosza... wiec? na 100% jeszcze nikt nie doszedl to tego zeby aktualizowac modyfikacje i ms nie przywracalo wycietych rzeczy lelo2211 lubi to Cytuj
konuss Opublikowano 7 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2020 Godzinę temu, szymibtw napisał: @kris2013 sledze ten temat i wiem co bylo z tym windowsem mimo tego ze mozna go aktualizowac. zaczely sie przywracac wyciete komponety a co za tym idzie to praca autora do kosza... wiec? na 100% jeszcze nikt nie doszedl to tego zeby aktualizowac modyfikacje i ms nie przywracalo wycietych rzeczy No i ogólnie znowu mi brakuje słow. Przecież chyba jest po Polsku napisane??. Windows Update w pełni działa!! Można spokojnie aktualizować system z zachowaniem opisanych czynności.. Piszę jak byk. Wybacz ale skoro sledzisz temat To sorry ale nie wiem który bo bo chyba nie ten. I ogólnie nie wypowiadaj się za mnie!!!. 4 godziny temu, martinooo napisał: Problem z logowaniem do konta Office 365. Po wpisaniu danych do logowania oraz naciśnięciu przycisku dalej - nie pokazuje się okienko z wpisaniem hasła. Na koncie Office 365 brak jest urządzeń, które mogły ograniczy logowanie. Usługa WebClient jest włączona. System zainstalowano bez jakichkolwiek zmian. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Kurde bo to jest wycięte. Piszę na 1-stronie Cytuj
kris2013 Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2020 Panie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Koniec tematu.Na przyszłość proszę jeszcze dokładnie i ze zrozumieniem śledzić ten temat Cytuj
killer85-85 Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2020 Ja mam problem innej natury... Mam na dysku HDD folder do którego ściągam sobie różne pliki poprzez JDownloader Ustawiłem aby sortował wg.daty i robi to ale ciągle odświeża i mieli dyskiem jak się coś pobierze oraz jak tam wchodzimy Wcześniej tak nie było przed instalką Wina... W czym tkwi problem? Cytuj
renatan Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2020 coś w tym jest bo mnie po ostatnich aktualizacjach 1909 w trakcie downloadu przed JD tak mieli że owszem sciąga ale w tym czasie reszta systemu zamiera Cytuj
killer85-85 Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2020 Ja mam system na SSD a na dane HDD więc nie zamula ale problem ten występuje i jest uciążliwy Cytuj
renatan Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2020 a u mnie zamula a tez mam ssd i jak ssie to z prędkością ok 5 MB i zabiera 97% zasobów Cytuj
killer85-85 Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2020 Chyba się nie rozumiemy... Cytuj
martinooo Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2020 10 godzin temu, konuss napisał: No i ogólnie znowu mi brakuje słow. Przecież chyba jest po Polsku napisane??. Windows Update w pełni działa!! Można spokojnie aktualizować system z zachowaniem opisanych czynności.. Piszę jak byk. Wybacz ale skoro sledzisz temat To sorry ale nie wiem który bo bo chyba nie ten. I ogólnie nie wypowiadaj się za mnie!!!. Kurde bo to jest wycięte. Piszę na 1-stronie Ale co konkretnie? Cytuj
adonx Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2020 Na 95% te problemy co tu piszecie to możecie rozwiązać sami tylko włączyć sobie myślenie a nie żeby ktoś za was myślał,to niczego się nigdy nie nauczycie wiedzy o systemie Windows. Cytuj
konuss Opublikowano 7 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2020 2 minuty temu, adonx napisał: Na 95% te problemy co tu piszecie to możecie rozwiązać sami tylko włączyć sobie myślenie a nie żeby ktoś za was myślał,to niczego się nigdy nie nauczyćie wiedzy o systemie Windows. Dobrze piszesz kolego ale naprawdę chętnie pomagam no ale nie raz mi ręce opadają. Opisuje dokładnie co i jak usuwam w modyfikacji. Nawet instrukcje typu jak zastosować itd. Ludzie w ogóle nie czytają co piszę. Przeleciał wzrokiem i wie a później co głupie totalnie idiotyczne pytania. Piszę jak byk że system spokojnie można aktualizować tylko po robimy czyszczenie według. No i tak ludzie piszą że nie można bo to jest mod i popsuje pracę autora. No ku**a pisze ze można tak!! Wątek wyżej Office. Odp na szybko że to jest sciachane dlatego nie. Opisane w usuwanych komponentach co i jak. Dostaje odpowiedź ale co konkretnie? I jak mam na to odpowiedziec! A później ludzie mają pretensje do mnie ze nie odpisuje. Taki leciutki komentarz. Cytuj
martinooo Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2020 Z forum korzysta wiele osób zarówno ci którzy są dobrymi znawcami, ale również jak i laicy (nie obrażając nikogo). Osoba, która zna się na rzeczy i udostępnia mody jest specjalistą w temacie. Większość ludzi zwraca się do nich jak do specjalisty i oczekują fachowej porady. Nie dla wszystkich wszystko jest jest jasne. Jeżeli idziecie np. do sklepu i prosicie sprzedawcę o informacje o produkcie to co on też ma wam odpowiedzieć - "Ku...wa czytać nie umiesz! Masz napisane jak byk". Jeżeli ktoś nie rozumie informatycznego języka i nie posiada wiedzy na temat WINDOWSA - to będzie pytać. Ludzie oczekują,że będzie działać nie ważne co tam jest zrobione, a w razie problemów piszą. Więc zwracają się do was jak do SPECJALISTÓW. Cytuj
adonx Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2020 Witam. @konuss nie obraź się twój system używałem 2-dni i intensywnie go testowałem i nie miałem większych problemów i system jest bardzo dobry ale ja używam v.W.8.1 od @srom-otnika ale mam tez W10 na lapku.Musiał byś robić mody na zamówienie żeby każdemu dogodzić. @martinooo piszesz głupoty pamiętaj że @konuss to nie sklep czy servis on robi to za darmo, po prostu pasjonat. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi