Skocz do zawartości

Windows 10 Home Pro RS6 v.1909 {x64} by KoNuSS (esd) PL] 2020] - 09.07.2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
36 minut temu, Geno napisał:

Przy instalacji blad 0x8007025D  zapasowy windows 8 instalacja bez problemu....  mialem wersje wczesniejsza jak i dzisiejsza... i to samo

jaki błąd w którym momencie ??

Opublikowano
dzięki za informacje, ale niestety system niezdatny do użytku.
Taki mamy klimat...
Profesjonalne wyjaśnienie nurtującego wszystkich problemu.
Konuss widzę wstawkę z dzisiejszą datą 15.01.20 i pytanie czy dało radę poprawić rzeczy niedziałające w prawokliku, w opisie stoi aktualizacja systemu i poprawa tweaków czyli zakładam że tak. Mam wersję z starszym menu w prawokliku hula pięknie, ale korci wypróbować nowe. Tak często wyprowadzasz poprawki że aż szok. Dzięki za extra system.

Nie wysłano przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
17 minut temu, as1as napisał:

Taki mamy klimat...
Profesjonalne wyjaśnienie nurtującego wszystkich problemu.
Konuss widzę wstawkę z dzisiejszą datą 15.01.20 i pytanie czy dało radę poprawić rzeczy niedziałające w prawokliku, w opisie stoi aktualizacja systemu i poprawa tweaków czyli zakładam że tak. Mam wersję z starszym menu w prawokliku hula pięknie, ale korci wypróbować nowe. Tak często wyprowadzasz poprawki że aż szok. Dzięki za extra system.

Nie wysłano przy użyciu Tapatalka

Prawoklik juz był poprawiony wczoraj. Z poprzednią wersją. W tej wersji wszystko jest oki.

JanKo6 i as1as lubią to
Opublikowano
21 godzin temu, konuss napisał:

kolejny fach-men i jego opinia.. ale dziekuje ;D

:D, nie wiem po co usunąłeś game mode i rzeczy z tym związane. Ten tryb daje sporo większą wydajność w grach. 

Opublikowano
3 godziny temu, zbigniew59 napisał:

Dobry jest Dism++

Hmm i tak i nie. Wyjaśniam czemu tak - czyszczenie komponentów - czyszczenie magazynów - systemu plików i katalogów. Czemu nie omija cały Syf związany z codziennym użytkowaniu. Aplikacje użytkownika pozostawiające masę zbędnego syfu. 

Opublikowano

Adi2071 - przestań się czepiać - nigdzie nie pisze że to system do gier.

Pod gry masz kilka innych modów na tym forum.

dzięki za informacje, ale niestety system niezdatny do użytku. -  Bo nie ma game mode ? Chyba cię porąbało.

Opublikowano
12 godzin temu, konuss napisał:

Hmm i tak i nie. Wyjaśniam czemu tak - czyszczenie komponentów - czyszczenie magazynów - systemu plików i katalogów. Czemu nie omija cały Syf związany z codziennym użytkowaniu. Aplikacje użytkownika pozostawiające masę zbędnego syfu. 

Od lat do czyszczenia używam:

* CCleaner + CCenhancer

* Odkurzacz

Sporo śmieci wyszukują. 

Ale rozglądam sie tez za jakimś dobrym czyścicielem rejestru.

Opublikowano
Godzinę temu, kris2013 napisał:

Czy można robić aktualizacje miesięczne z MS? Pytam bo zaktualizowałem system do kompilacji 592 i  wszystko jest w porządku. Chyba że nie ?

Masz jak byk napisane w Modyfikacje - funkcje montażowe: 

Opublikowano

@konuss mam dysk pod USB WD Elements 4TB dysk jest nowy. I mam problem ze ściąganiem na niego danych... Wyskakują błędy, że nie można zapisać na nim danych itp itd... Na wcześniejszej wersji bylo okej... Teraz mam wersje z 11 stycznia. Wiesz może o co chodzi? I dysku w ogole nie mogę sprawdzic żadnym programem do dysków bo wyskakuja jakieś błędy w kółko... Więc wydaje mi się że to wina z poziomu windowsa. Laptopa też mam nowego i na każdym porcie jest to samo...

Opublikowano
13 minut temu, szymibtw napisał:

@konuss mam dysk pod USB WD Elements 4TB dysk jest nowy. I mam problem ze ściąganiem na niego danych... Wyskakują błędy, że nie można zapisać na nim danych itp itd... Na wcześniejszej wersji bylo okej... Teraz mam wersje z 11 stycznia. Wiesz może o co chodzi? I dysku w ogole nie mogę sprawdzic żadnym programem do dysków bo wyskakuja jakieś błędy w kółko... Więc wydaje mi się że to wina z poziomu windowsa. Laptopa też mam nowego i na każdym porcie jest to samo...

To co ile ty zmieniasz system operacyjny

Opublikowano

@kamiloxf dla mnie poświecić godzinę na format to nie problem :) i zmieniam prawie jak skarpetki :) Doszedłem chyba do problemu... CristalDisk mi pokazuje dysk na czerwono.... I teraz uwaga: moja teoria to taka, że mój telewizor uszkadza dyski. Jeden dysk padł a teraz wychodzi na to że drugi pada a jest nowy... I kompletnie nie wiem o co chodzi... 

EDIT: Czy jednak mam rację? Czy coś jest z portami USB? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Potwierdzam. 

Wczoraj instalowałem. Świetna robota.

Zjada niecale 8GB na dysku, około 1GB Ramu. Mega responsywny.

Przełączyłem go w tryb ciemny. Wygląda o wiele lepiej.

Mam pytanie. Jakie programy są podlinkowane pod Czyszczenie/Dokładne czyszczenie dysku?

One czyszczą tez śmieci po przeglądarkach, usuniętych programach itp.? 

Opublikowano
4 godziny temu, katmai napisał:

Potwierdzam. 

Wczoraj instalowałem. Świetna robota.

Zjada niecale 8GB na dysku, około 1GB Ramu. Mega responsywny.

Przełączyłem go w tryb ciemny. Wygląda o wiele lepiej.

Mam pytanie. Jakie programy są podlinkowane pod Czyszczenie/Dokładne czyszczenie dysku?

One czyszczą tez śmieci po przeglądarkach, usuniętych programach itp.? 

Zadne programy nie są podlinkowane są to skypty któe według mnie najbardziej oczyszczają dysk nie wnosząc nic dodatkowego ze soba jak robią to pogramy dość dobrze znane. POowiem tak ja osobiście uzywam tylko i wyłącznie tych dwóhc opcji czyszczenia po to one tam są.