Crazy36 Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2019 15 minut temu, kubulwg napisał: Czy na tym systemie normalnie zaktualizuje drivery przez menedżera? Co z Windows Update? Tak ale lepiej użyj tego programu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Ataman Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2019 Przycisk ten ktory pokazuje prawy boczny panel jest tam siec, vpn i inne pi****ly okolo 10 kafli Windows pro zainstalowalem z podlączonym internetem to moglo cos pocągnąć ale home juz bez a sterowniki zainstalowalem z backup około 500mb zresztą jak sprawdzalem wage przed i po i stalacji sterowników na win home waga wzrosla nieznacznie tez nie wiem dla czego tak sie dzieje nawet caly dysk postanowilem usunac przed instalacją Cytuj
konuss Opublikowano 17 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2019 24 minuty temu, Ataman napisał: Przycisk ten ktory pokazuje prawy boczny panel jest tam siec, vpn i inne pi****ly okolo 10 kafli Windows pro zainstalowalem z podlączonym internetem to moglo cos pocągnąć ale home juz bez a sterowniki zainstalowalem z backup około 500mb zresztą jak sprawdzalem wage przed i po i stalacji sterowników na win home waga wzrosla nieznacznie tez nie wiem dla czego tak sie dzieje nawet caly dysk postanowilem usunac przed instalacją Aaa to napewno nie wróci. Kolejny magiczny przypadek. Hmm dziwne no ale podeślę Ci dziś linka do nowej kompilacji i sprawdzisz to z nową wersją 1 godzinę temu, kubulwg napisał: Czy na tym systemie normalnie zaktualizuje drivery przez menedżera? Co z Windows Update? Tak bez żadnych problemów eidur lubi to Cytuj
Ataman Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2019 Aktualizacja działa ale i tak będzie zablokowana A co do sterowników to nie wiem bo zawsze mam kopie każdego pc i z tego jade najprostrzym programem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
kubulwg Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2019 @Crazy36 Podobno ten program czasem pobiera syf zamiast dobrych sterowników. Na LTSB od SROM-otnika i A Team wyskakiwał mi błąd 103 przy instalowaniu właśnie tym programem i laptop już się nie uruchamiał pomagało wtedy tylko wgranie nowego OS Cytuj
Crazy36 Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2019 7 minut temu, kubulwg napisał: @Crazy36 Podobno ten program czasem pobiera syf zamiast dobrych sterowników. Na LTSB od SROM-otnika i A Team wyskakiwał mi błąd 103 przy instalowaniu właśnie tym programem i laptop już się nie uruchamiał pomagało wtedy tylko wgranie nowego OS No to mnie zaskoczyłeś bo nigdy nie spotkałem się z taką opinią.Używam go od kilku lat ,instalowałem na kilku kompach i nigdy nie mniałem z nim kłopotów.Sprawdzałem wszystke programy do instalacji sterowników i z każdym mniałem mniejsze lub większe kłopoty aby ze snappy orgin nigdy.Kilku moich znajomych go używa i też niemiało problemów. Cytuj
kubulwg Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2019 U mnie tak samo system waży ponad 10 GB instalowany po usunięciu wszystkich partycji, jeszcze wifi nie podłączyłem. Gdzie znajdę Chrome w tym systemie? Bo szukam i nie mogę na niego trafić.. Internet Explorer niestety nie działa. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
BGT Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2019 Pany świeżo po instalacji. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
asg Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2019 Czy system powinien poprawnie pracować na tablecie i czy ktoś to sprawdzał w praktyce? Cytuj
sebio Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2019 No i mam problem wgrałem nowego moda i nie idzie otworzyc plikow tych sciagnietych z neta jak i co były na dysku co to może być [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dziwna sprawa,ale chodziło tylko o obrazy , otwierało sie jako obraz.jpg( wtedy wyskakiwał błąd , zmieniłem na przeglądarke fotografii systemu windows i juz jest ok , pierwszy raz sie z takim czyms spotkałem Cytuj
konuss Opublikowano 22 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2019 Nowa aktualizacja w 1 - poście Microsoft wypuścił dla Insiderów Cumulative Update o numerku .263 - według mnie system zachowuje się bardziej stabilniej dlatego wupuszczam tą wersję już dla was. eidur i BGT lubią to Cytuj
BGT Opublikowano 22 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2019 W dniu 20.07.2019 o 12:31, asg napisał: Czy system powinien poprawnie pracować na tablecie i czy ktoś to sprawdzał w praktyce? Sprawdzałem,działa mi dotyk i obracanie Na lenovo z 2gb to ten system w porównaniu do stocka to za*******a. W dniu 20.07.2019 o 21:00, sebio napisał: No i mam problem wgrałem nowego moda i nie idzie otworzyc plikow tych sciagnietych z neta jak i co były na dysku co to może być [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dziwna sprawa,ale chodziło tylko o obrazy , otwierało sie jako obraz.jpg( wtedy wyskakiwał błąd , zmieniłem na przeglądarke fotografii systemu windows i juz jest ok , pierwszy raz sie z takim czyms spotkałem Któraś aplikacja zmieniła ci przeglądare zdjęć z domyślnych. W dniu 18.07.2019 o 23:43, kubulwg napisał: U mnie tak samo system waży ponad 10 GB instalowany po usunięciu wszystkich partycji, jeszcze wifi nie podłączyłem. Gdzie znajdę Chrome w tym systemie? Bo szukam i nie mogę na niego trafić.. Internet Explorer niestety nie działa. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Coś musiało ci sie nie zainstalować do konca lub zle pobrane iso zaraz jak ujrzysz pulpit to jest ikona od Google Chrome W dniu 17.07.2019 o 20:59, kubulwg napisał: @Crazy36 Podobno ten program czasem pobiera syf zamiast dobrych sterowników. Na LTSB od SROM-otnika i A Team wyskakiwał mi błąd 103 przy instalowaniu właśnie tym programem i laptop już się nie uruchamiał pomagało wtedy tylko wgranie nowego OS Snappy nie pobiera czegoś takiego( tylko bardzo podobny program do Snappy czyli DriverPack Powered by Snappy :))) Cytuj
sebio Opublikowano 22 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2019 nowa wersja faktycznie git, działa szybko i sprawnie dzięki konuss , pozdro Cytuj
cykorr Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2019 Jak ustawić rozmycie paska zadań w ostatyniej kompilacji? Cytuj
kubulwg Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2019 W dniu 22.07.2019 o 11:40, kredacz napisał: Coś musiało ci sie nie zainstalować do konca lub zle pobrane iso zaraz jak ujrzysz pulpit to jest ikona od Google Chrome To w takim razie co mogę zrobić żeby system działał tak jak powinien (Chrome, właściwa waga OS i działające sterowniki od Snappy)? Mój laptop to Jumper Ezbook 3 Pro z 64 GB eMMC, w instalacji usuwam wszystkie partycje a po zainstalowaniu i tak powyżej 10 GB.. z tym Snappy 1.5.3 mam taki problem, że wyszukuje aktualizacje ~3,7 GB, pobiera i instaluje, ale przy niektórych jest napisane żeby uruchomić ponownie no to tak robię i laptop już się nie uruchamia, ponieważ wyskakuje blue screen z "inaccessible boot device". Ogólnie warto po instalacji tego systemu zaktualizować wszystko co jest w windows update? Na każdym systemie jest tak samo jeśli próbuje wgrać przez snappy Cytuj
konuss Opublikowano 23 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2019 1 godzinę temu, kubulwg napisał: To w takim razie co mogę zrobić żeby system działał tak jak powinien (Chrome, właściwa waga OS i działające sterowniki od Snappy)? Mój laptop to Jumper Ezbook 3 Pro z 64 GB eMMC, w instalacji usuwam wszystkie partycje a po zainstalowaniu i tak powyżej 10 GB.. z tym Snappy 1.5.3 mam taki problem, że wyszukuje aktualizacje ~3,7 GB, pobiera i instaluje, ale przy niektórych jest napisane żeby uruchomić ponownie no to tak robię i laptop już się nie uruchamia, ponieważ wyskakuje blue screen z "inaccessible boot device". Ogólnie warto po instalacji tego systemu zaktualizować wszystko co jest w windows update? Na każdym systemie jest tak samo jeśli próbuje wgrać przez snappy - pierwsze pytanie co pobiera jeśli mogę spytać - u mnie po instalacji pobiera sterowniki i ostatnia aktualizacje która i tak tylko sprawdza integralnosc i tyle +- 700mb - nie wiem co robisz nie tak szczerze eidur lubi to Cytuj
nexxus1 Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2019 Do takich "wynalazków" jak Jumper i inne, to należy instalować tylko i wyłącznie sterowniki ze strony producenta. Ćwiczone nie raz. Snappy chce dobrze, ale niestety stery nie stery nie chcą pasować :-( Cytuj
BGT Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2019 5 godzin temu, kubulwg napisał: To w takim razie co mogę zrobić żeby system działał tak jak powinien (Chrome, właściwa waga OS i działające sterowniki od Snappy)? Mój laptop to Jumper Ezbook 3 Pro z 64 GB eMMC, w instalacji usuwam wszystkie partycje a po zainstalowaniu i tak powyżej 10 GB.. z tym Snappy 1.5.3 mam taki problem, że wyszukuje aktualizacje ~3,7 GB, pobiera i instaluje, ale przy niektórych jest napisane żeby uruchomić ponownie no to tak robię i laptop już się nie uruchamia, ponieważ wyskakuje blue screen z "inaccessible boot device". Ogólnie warto po instalacji tego systemu zaktualizować wszystko co jest w windows update? Na każdym systemie jest tak samo jeśli próbuje wgrać przez snappy Jeśli sie tak robi to moge cie poratować innym programem do driverów,Pobierz najnowszą kompilacje MR.Konnusa bo jest kosmos,Robisz GPT Czy MBR?Windows update dopiero na samym koncu bo za dużo mąci. Cytuj
kubulwg Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2019 @kredacz Podaj nazwę tego programu. Za godzinę wgram ten najnowszy system i dam znać co do moich problemów i wyśle ss ze snappy po indeksach. W jumperze na każdym OS robię MBR, może w tym problem? Nie wiem czy laptop posługuje GPT. Aktualnie na laptopie jest LTSC i sterowniki po prostu zaktualizowałem przez menedżer urządzeń + to co zaszło z WU Cytuj
BGT Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2019 Godzinę temu, kubulwg napisał: @kredacz Podaj nazwę tego programu. Za godzinę wgram ten najnowszy system i dam znać co do moich problemów i wyśle ss ze snappy po indeksach. W jumperze na każdym OS robię MBR, może w tym problem? Nie wiem czy laptop posługuje GPT. Aktualnie na laptopie jest LTSC i sterowniki po prostu zaktualizowałem przez menedżer urządzeń + to co zaszło z WU obsługuje gpt na chillku,próbuj odrazu program snaildriver bez snappy. i daeaj znac co i jak Cytuj
kubulwg Opublikowano 24 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2019 @kredacz Wgrałem GPT, przeszedłem konfigurację bez podłączenia wifi i system waży znowu ponad 10GB + nadal na pulpicie jest sam kosz, podłączyłem wifi i WU wyszukało kilkanaście sterowników do Intel + jakaś aktualizacja zbiorcza. Ten SnailDriver w wersji Lite czy stabilna ma być? Proszę o pomoc, chce jak każdy tutaj cieszyć się dziełem od konusa [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
cykorr Opublikowano 24 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2019 Jest szansa na optymalizacje systemu dla dysków SSD w kolejnej kompilacji? Cytuj
konuss Opublikowano 25 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2019 5 godzin temu, kubulwg napisał: @kredacz Wgrałem GPT, przeszedłem konfigurację bez podłączenia wifi i system waży znowu ponad 10GB + nadal na pulpicie jest sam kosz, podłączyłem wifi i WU wyszukało kilkanaście sterowników do Intel + jakaś aktualizacja zbiorcza. Ten SnailDriver w wersji Lite czy stabilna ma być? Proszę o pomoc, chce jak każdy tutaj cieszyć się dziełem od konusa [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Na starcie już widzę w pierwszy screenie - TO NIE MÓJ OBRAZ !!! Moje orginalne obrazy mają nazwę - Win_10_Home_Pro_1903_x64 - a na twoim 1-screenie widać że to nie mój obraz - zatem drogi kolego o co kaman - sam wyeksportowałeś sobie obraz tyłko Win 10 Home i zwaliłeś cały setup - lub mój 2-wniosek to na prawdę nie mój mod instalujesz... eidur lubi to Cytuj
kubulwg Opublikowano 25 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2019 @konuss Hm, nie wiem o co chodzi, system pobierałem z pierwszego postu, zakładka download, ten link [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] pamiętam, że podczas instalacji w pierwszym okienku był Win 10 Home i data modyfikacji 7 lipca, zdziwiło mnie też to że waga 2.9 GB a 2 zakładce napisane 3.24 GB. Daje sobie rękę uciąć, że .iso po pobraniu miało taką nazwę jak mówisz, użyłem Rufus 3.6 do zrobienia pendrive z GPT, może inny program użyć, może pobrać z Mega? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
BGT Opublikowano 25 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2019 Godzinę temu, kubulwg napisał: @konuss Hm, nie wiem o co chodzi, system pobierałem z pierwszego postu, zakładka download, ten link [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] pamiętam, że podczas instalacji w pierwszym okienku był Win 10 Home i data modyfikacji 7 lipca, zdziwiło mnie też to że waga 2.9 GB a 2 zakładce napisane 3.24 GB. Daje sobie rękę uciąć, że .iso po pobraniu miało taką nazwę jak mówisz, użyłem Rufus 3.6 do zrobienia pendrive z GPT, może inny program użyć, może pobrać z Mega? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] SnailDriver 2.1.2 z instalek,2 jesli wrzuciles iso do rufusa on zawsze przybiera nazwe iso a w twoim przypadku nie wiec zapobierz jeszcz raz iso ma miec dokladnie taką nazwe [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] a na pendrivie zrobi sie taka [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 13 godzin temu, kubulwg napisał: @kredacz Wgrałem GPT, przeszedłem konfigurację bez podłączenia wifi i system waży znowu ponad 10GB + nadal na pulpicie jest sam kosz, podłączyłem wifi i WU wyszukało kilkanaście sterowników do Intel + jakaś aktualizacja zbiorcza. Ten SnailDriver w wersji Lite czy stabilna ma być? Proszę o pomoc, chce jak każdy tutaj cieszyć się dziełem od konusa [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] na tym obecnym systemie wejdz w USTAWIENIA i zakladka system i daj screena Cytuj
kubulwg Opublikowano 25 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2019 @kredacz Proszę Cie bardzo, jeszcze raz pobieram .iso tym razem na telefonie, nagram Rufusa i wyślę zdj z niego [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
BGT Opublikowano 25 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2019 4 minuty temu, kubulwg napisał: @kredacz Proszę Cie bardzo, jeszcze raz pobieram .iso tym razem na telefonie, nagram Rufusa i wyślę zdj z niego [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] iso sie zmienilo dlatego ze powinoo pisać dużymi Literami KoNN RS6 1903 itp Zrobiłem dla ciebie paczke driverów z mojego Jumpa 3 pro za pomocą programu dubledriver wrzuce ci zaraz linka wraz z programem Cytuj
kubulwg Opublikowano 25 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2019 @kredacz Wielkie dzieki Mozesz zerknac na zdj z rufusa czy wszystko ok? Na jumpie masz ten system? Ile wazyl po zainstalowaniu? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
BGT Opublikowano 25 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2019 1 minutę temu, kubulwg napisał: @kredacz Wielkie dzieki Mozesz zerknac na zdj z rufusa czy wszystko ok? Na jumpie masz ten system? Ile wazyl po zainstalowaniu? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zalecam lepiej rufusa 3.1 pobierz z ich strony 2 minuty temu, kubulwg napisał: @kredacz Wielkie dzieki Mozesz zerknac na zdj z rufusa czy wszystko ok? Na jumpie masz ten system? Ile wazyl po zainstalowaniu? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Waży tyle co na screenie powyżej bo to z niego robiony Cytuj
kubulwg Opublikowano 25 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2019 Nadal nazywa sie win 10 home [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi