Skocz do zawartości

Windows 10 Home Pro RS6 v.1909 {x64} by KoNuSS (esd) PL] 2020] - 09.07.2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Windows 10 RS5 17763.292

Link:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Modyfikacje:

- usunięte wszystkie apikacje Metro - Sklep pozostał ponieważ sam korzystam z tego systemu na codzien

- Windows Defender - SmartScreen - usunięte

- PrintSpooler - usunięte

- OneDrive - usunięte

- Internet Explorer - MediaPlayer pozostały

- Pulpit 4 ikony - Mój Komputer - Pliki użytkownika - Kosz - Panel sterowania

- Panel sterowania - Opcje zasilania - Odkryto - Najwyzsza wydajność

- Eksplorator plików - rozszerzenie nazw plików + ukryte elementy

- Użytkownik - pełne prawa administratora

- Cortana - pełne usunięcie

Instalacja systemu:

Wyłacznie czysta instalacja. Usunięte wszystkie zapytania podczas instalacji , oczywiście oprócz modyfikacji lub tworzenia partycji. W trybie instalatora pozostawiłem konto online microsoft ponieważ sam z niego korzystam - wyłaczone opcje prywatności itp. Po instalacji system odrazu robi restart - instalowane są wszystkie modyfikacji rejestru ale i nie tylko.

Tak na szybko opis za błedy przzepraszam a pytania chętnie odpowiem. 

Opublikowano

Czy ta wersja Pro jest dobra pod gierki? - tego moda jeszcze nie testowałem, ale między Home a Pro w wersjach niemodyfikowanych różnice wydajności w grach są znikome (w granicach błędu statystycznego). I teraz masz pewnie dylemat - ta odpowiedź jest lepsza czy ta druga o której słyszałeś? Najlepiej samemu potestować na własnej konfiguracji sprzętowej - wynik będzie najpewniejszy

Opublikowano

Kolega ma Home i jest bardzo zadowolony i też chciałbym go zainstalować ale wszystko co jest na necie to z wirusami dla tego tylko ufam tej stronie a na niej niestety jest wszystko nie zaktualizowane tylko najnowszy jest w tym temacie. Z opisu wynika że system jest "czysty" (bez zbędnych apek) więc nie powinno może być znaczącej różnicy. Wcześniej przesiadłem się z 7 na 8.1 Pro i zauważyłem wzrost klatek, nie duży ale był i byłem pozytywnie zaskoczony. Jutro będę miał więcej czasu to może postawie PC na ten system i zobaczymy, a do tego czasu może ktoś napisze jak śmiga chyba że ktoś ma linka do fajnego moda Windowsa 10 Home 64bit tylko po aktualizacji to byłbym bardzo wdzięczny.

Opublikowano
3 minuty temu, pankleks napisał:

Obadał bym ale linki nie działają. Można prosić o jakiś reupload?

Link do najnowszej wersji działa poprawnie

Opublikowano

Bardzo bym prosił o pomoc w "reanimacji" Ikony wyszukiwania. Ikona się pojawia ale po kliknięciu wgl nie reaguje. Bardzo często z tego korzystam i mam nadzieję że znajdzie się ktoś kto ma na to jakiś patent.

Opublikowano
40 minut temu, BoogieMan napisał:

Bardzo bym prosił o pomoc w "reanimacji" Ikony wyszukiwania. Ikona się pojawia ale po kliknięciu wgl nie reaguje. Bardzo często z tego korzystam i mam nadzieję że znajdzie się ktoś kto ma na to jakiś patent.

zobacz czy podczas wpisyawania bezpośrednio w menu start masz tak samo (wpisywanie w obu miejscach działa tak samo)

BoogieMan lubi to
Opublikowano

Usunięta cortana-dlatego nie działa. W zamienniku menu start np. StartIsBack++ powino działać. Tam też jest wyszukiwarka. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
18 godzin temu, kamiloxf napisał:

zobacz czy podczas wpisyawania bezpośrednio w menu start masz tak samo (wpisywanie w obu miejscach działa tak samo)

10 godzin temu, zbigniew59 napisał:

Usunięta cortana-dlatego nie działa. W zamienniku menu start np. StartIsBack++ powino działać. Tam też jest wyszukiwarka. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Dzięki chłopaki ! :)

Opublikowano

Zainstalowałem systemik w środę i powiem wam że jest sztosik. Dzięki wielkie za wstawkę śmiga jak ta lala, w grach i innym użytkowaniu zero zamulania i tym podobne więc moje największe obawy się nie spełniły całe szczęście. Bezproblemowa aktywacja programem KMS Tools Portable. Myślałem że nie będę mógł się przyzwyczaić po zmianie z 8.1 a tu pozytywne zaskoczenie, jeszcze lepszy niż 7 i 8 razem wzięte. Czekam na najbliższą aktualizacje. Polecam każdemu tego moda. 

Pozdro

Opublikowano
23 godziny temu, Norbert2352m napisał:

Zainstalowałem systemik w środę i powiem wam że jest sztosik. Dzięki wielkie za wstawkę śmiga jak ta lala, w grach i innym użytkowaniu zero zamulania i tym podobne więc moje największe obawy się nie spełniły całe szczęście. Bezproblemowa aktywacja programem KMS Tools Portable. Myślałem że nie będę mógł się przyzwyczaić po zmianie z 8.1 a tu pozytywne zaskoczenie, jeszcze lepszy niż 7 i 8 razem wzięte. Czekam na najbliższą aktualizacje. Polecam każdemu tego moda. 

Pozdro

również zainstalowałem do testowania, poki co faktycznie smiga 

Opublikowano
W dniu 31.01.2019 o 20:21, Nikita_Bennet napisał:

wrzuciłem systemik na świeżutki ssd, chodzi, próba instalacji startisback sypie błędami ;(
Po instalacji niby działa ale nie tak jak powinno? Jakiś pomysł??

rozwiązane, nowy startisback rozwiązał problem, poza tym na razie chodzi bez problemu.