Skocz do zawartości

Windows 10 Home Pro RS6 v.1909 {x64} by KoNuSS (esd) PL] 2020] - 09.07.2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A moze lepiej poczekac na service packa do wrzesia i wtedy wydac kolejne iso ? i jak dla mnie to mozna by go jeszcze bardziej pokroic  :D  wiem ze czytanie ze zrozumieniem co dla niektorych stwarza ogromny problem ale to jest mod i nie wszystko wszystkim musi działac  po to sie kroi system zeby był wydajny i  responsywny  a jesli wam cos nie działa to jest orginał a jak za wolno chodzi to trzeba zainwestowac w nowa jednostke czy to laptop czy puszka  dobra robota konuuss 

nail57 lubi to
Opublikowano
16 godzin temu, konuss napisał:

Nie działa bez problemu

sugerujesz że nie działa lub działa z problemami.

co innego jakbyś napisał.

Nie, działa bez problemu.

Mały błąd a zmienia znaczenie zdania

5 godzin temu, niedbalski napisał:

A moze lepiej poczekac na service packa do wrzesia i wtedy wydac kolejne iso ? i jak dla mnie to mozna by go jeszcze bardziej pokroic  :D  wiem ze czytanie ze zrozumieniem co dla niektorych stwarza ogromny problem ale to jest mod i nie wszystko wszystkim musi działac  po to sie kroi system zeby był wydajny i  responsywny  a jesli wam cos nie działa to jest orginał a jak za wolno chodzi to trzeba zainwestowac w nowa jednostke czy to laptop czy puszka  dobra robota konuuss  :)A moze lepiej poczekac na service packa do wrzesia i wtedy wydac kolejne iso ? i jak dla mnie to mozna by go jeszcze bardziej pokroic  :D  wiem ze czytanie ze zrozumieniem co dla niektorych stwarza ogromny problem ale to jest mod i nie wszystko wszystkim musi działac  po to sie kroi system zeby był wydajny i  responsywny  a jesli wam cos nie działa to jest orginał a jak za wolno chodzi to trzeba zainwestowac w nowa jednostke czy to laptop czy puszka  dobra robota konuuss  :)

2 razy ten sam tekst.

Opublikowano
28 minut temu, Poll300 napisał:

No muszę przyznać że początek z tym modem wygląda obiecująco działa przyzwoicie a jak wasze opinie ?

mam juz go tydzien i śmiga bez zarzutu 

Opublikowano

Tak to się nazywa, dopiero co zainstalowałem wcześniejsze wydanie właśnie od Konussa bardzo bardzo udane !!! teraz zaktualizuje do tej najnowszej wielkie dzięki za szybką i udaną robotę :D

Opublikowano

@[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

dzięki doczytałem na ostaniej stronie jaka jest najnowsza wersja........

dzięki za system zainstalowałem na pc normalnie wcześniejsze wersje tylko na virtual box ie, i teraz na starszej wersji na virtual mam przycisk home  czyli szybki dostep do włącz wyłącz wi-fi i tak dalej

w tej wersji go nie mam jest zablokowany? czy całkiem usunięty?

Do tego widzę że po instalacji na zdjęciu które przedstawiłeś zajmuje nieco ponad 7gb u mnie prawie 2 tyle zainstalowałem  sterownik grafiki inną przeglądarkę i to wszystko  5gb chyba to nie waży

wybrany system to Windows Pro bo licencja już siedziała z tego systemu

jakieś rady ?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano (edytowane)

mial ktos na poprzzedniej wersji problem z zainstalowaniem drukarki po wifi? czy moze w najnowszej zostalo to usuniete bo wydaje mi sie ze Konuss cos wspominal o tym kiedys

jakby co da sie to zmienic poprzez wlaczenie buforu wydruku

Edytowane przez wioslo1
Opublikowano
4 godziny temu, wioslo1 napisał:

mial ktos na poprzzedniej wersji problem z zainstalowaniem drukarki po wifi? czy moze w najnowszej zostalo to usuniete bo wydaje mi sie ze Konuss cos wspominal o tym kiedys

jakby co da sie to zmienic poprzez wlaczenie buforu wydruku

w kazdym modzie u mnie drukarka wifi drukuje 

Opublikowano

u mnie wyswietlalo komunikaty "uslugi domenowe w usludze Active Directory sa aktualnie niedostępne" oraz usluga lokalnego buforu wydruku nie jest uruchomiona" i tak jak pisalem wlaczylem w uslugach bufor i dziala, ale na "czystej" instalacji nie bylo tego problemu a tutaj przy probie polaczenia z drukarka wywalalo jeszcze "brak sterownika"

ogolnie oprocz tego jak na razie mod na win to go smiga niezle i do tego malo zajmuje co ma znaczenie przy systemie na pendrivie

Opublikowano

Jestem od soboty i rewelka.

Jedyne co zauważyłem to problem, że komputer sam przechodzi w stan uśpienia mimo wyłączenia tej opcji.

Czy ktoś miał podobnie ?

Poza tym petarda !

Wielkie dzięki Konuss !

Opublikowano

Nowa aktualizacja w pierwszym poscie.

Zmiany:

- naprawiony tweak z System Reserved

- iso troszkę wieksze bo pozostał Recovery .img + opcje

- mniejsze cięcia a dokłądniejsze,,,

- po instalacji u mnie na czysto zajmuje 6.2 GB

- zacząłem wprowadzać opcje CompactOS więc chciałbym dostać od was opinie....

W dniu 12.07.2019 o 01:43, Ataman napisał:

dzięki doczytałem na ostaniej stronie jaka jest najnowsza wersja........

dzięki za system zainstalowałem na pc normalnie wcześniejsze wersje tylko na virtual box ie, i teraz na starszej wersji na virtual mam przycisk home  czyli szybki dostep do włącz wyłącz wi-fi i tak dalej

w tej wersji go nie mam jest zablokowany? czy całkiem usunięty?

Do tego widzę że po instalacji na zdjęciu które przedstawiłeś zajmuje nieco ponad 7gb u mnie prawie 2 tyle zainstalowałem  sterownik grafiki inną przeglądarkę i to wszystko  5gb chyba to nie waży

wybrany system to Windows Pro bo licencja już siedziała z tego systemu

jakieś rady ?

Naprawione w nowej wersji...

eidur lubi to
Opublikowano

Mam problem po czystej instalacji: Win_10_Home_Pro_1903_x64_18362.239_16.07.2019

Próbuję zainstalować przeglądarkę, pojawia się okno do wpisania hasła administratora. Jeżeli wybiorę konto lokalne nic się nie dzieje.

Opublikowano

Dzięki za zainteresowanie system nadal ponad 10gb ale to mniej ważne przycisku nadal brak zainstalowałem wersje pro i home to samo w obu

Data kompilacji 12-07-2019 czy nowa wersja nie powinna mieć innej daty?

StartIsBack Plus 2.8.6 Pre Actived  Windows 10 ,może komuś sie przyda

Opublikowano
19 godzin temu, chopin napisał:

Mam problem po czystej instalacji: Win_10_Home_Pro_1903_x64_18362.239_16.07.2019

Próbuję zainstalować przeglądarkę, pojawia się okno do wpisania hasła administratora. Jeżeli wybiorę konto lokalne nic się nie dzieje.

Jaka przeglądarke jeśli mogę spytać. 

8 godzin temu, Ataman napisał:

Dzięki za zainteresowanie system nadal ponad 10gb ale to mniej ważne przycisku nadal brak zainstalowałem wersje pro i home to samo w obu

Data kompilacji 12-07-2019 czy nowa wersja nie powinna mieć innej daty?

StartIsBack Plus 2.8.6 Pre Actived  Windows 10 ,może komuś sie przyda

Instalowałem ta wersje modu na 12 kompach w żadnym z nich wersja Pro. Nie przekraczała 7 GB. Czysto po instalacji. Jeśli zaczyna pobierać sterowniki i aktualizacje to się nie dziwię. Dodam fakt że w tej wersji zostało Recovery które również zaczyna pracować więc. Proszę mi powiedzieć ile zajmuje system CZYSTY PO INSTALACJI 

O jaki przycisk chodzi bo nie mogę zrozumieć? 

eidur lubi to