Marecki Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2019 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] dziękuję za Twoją pracę. Wszyscy "wielcy" moderatorzy olali wersję Home. Szkoda, bo przecież 90 % ludzi ma licencję na taką właśnie wersję Windows. Tak więc Twój MOD to naprawdę strzał w dziesiątkę . Tylko proszę nie obraź się jak jakaś maruda będzie narzekać, że coś mu tam nie działa . Twoje MOD-y są nam naprawdę potrzebne. Co do przeglądarki: Mam tylko 4 GB RAM-u i szukałem przeglądarkę, która będzie naprawdę mało papu zżerać. Sprawdziłem ostatnio dużo przeglądarek. Tych największych i ich klonów. Oto wnioski: Do normalnej pracy gdzie mam zapisane hasła, zakładki itp. używam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Ma parę ciekawych dodatków i trochę inaczej się ją obsługuje, ale idzie się nauczyć. Działa szybko i naprawdę szczerze ją polecam. Jest parę błędów, ale nie związanych bezpośrednio z przeglądarką lecz z forum lub skórkami. Drugą przeglądarką o małym zużyciu RAM jest Palemoon. Lecz ten niestety kłóci się z AdGuardem, więc dla mnie odpada. SlimJet postawiłbym na 3-cim miejscu. Brave lub Superbird (podobno super bezpieczne) - da się je zamulić, a one zamulą kompa. Czasem Brave używam jako drugą przeglądarkę, lecz nie otwieram w niej dużo zakładek. Jeszcze słówko w kwestii bezpieczeństwa. Używajcie VPN. 1. Za darmo. Jeśli mało net-u codziennie używasz to polecam Hotspot Shield. Do 500 MB. 2. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] za niecałe 10 złociszy miesięcznie. Możesz testować każdy VPN praktycznie za darmo niezależnie od tego, czy opcja darmowych testów jest dostępna, czy też nie. Otóż każdy dostawca usługi VPN daje możliwość zwrotu gotówki w terminie 30, a czasem nawet 45 dni. To dużo czasu na testy. Cytuj
konuss Opublikowano 12 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2019 Dziękuję za miłe słowa. Co do przeglądarki również dzięki posprawdzam. Nowa aktualizacja w drodze z poprawkami błędów które wyskoczyly przy poprzedniku.!!! eidur lubi to Cytuj
Hendrix Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2019 Ho!ho!ho!,Panie Konuss."Zadyma" oplacala sie!.Znakomita wersja."Mowie" o tej z dn.11,06.2019.Rob Pan tak dalej,a daleko ZAJEDZIEMY!.Od tej pory jest Pan na mojej liscie,obok pana Xpos1 na pierwszym miejscu.Diekuje i czekam na wiecej. Cytuj
konuss Opublikowano 12 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2019 Nowa wersja już jest ogólnie. Właśnie U mnie się instaluje. I zaczynam wgrywanie kwestia dwóch godzin i będą linki i w końce dodam nowy może... Hehe Oczywiście z nową aktualizacja do wersji 175 manikcs i eidur lubią to Cytuj
sebio Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2019 zas instalacja mnie czeka haha Cytuj
konuss Opublikowano 12 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2019 No ogólnie ja już jestem po. I powiem że bo wyszedł lepiej niż poprzednio. eidur lubi to Cytuj
Gość Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2019 @konuss - jeśli chodzi o przywracanie usuniętych app i komponentów obserwuj temat na MDL - MSMG Toolkit. MSMG napisał - Yes it's possible but takes more time since it needs to fix each bit of component files/folders/keys values so that CU will skip updating the component removed. I'm working on that and will update soon with the progress. Bo na razie instalując Twoje mody TRZEBA wyłączyć aktualizacje, by twoja praca nie poszła na marne. Cytuj
konuss Opublikowano 12 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2019 Tak jak pisałem wcześniej. Powtórzę osobiście obserwuje kilkanaście konkretnych forów developerskich. Na wielu zamieszczam swoje mody w różnych językach. Nikt do chwili obecnej i szczerze wątpię że znajdzie rozwiązania. Ponieważ jest to wyłącznie zależne od firmy Microsoft. Celowe zagranie z ich strony. Chodzi wyłącznie o nas. Osoby które tworzą takie mody odcinaja firmę od danych. A prawda jest ze firmy na tym zarabiają. Marecki i eidur lubią to Cytuj
konuss Opublikowano 12 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2019 Link mega juz jest dostepny wgrywa teraz na dysk google ;D eidur lubi to Cytuj
sylar Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2019 Można aktualizować czy tylko czysta instalacja...??? Cytuj
konuss Opublikowano 12 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2019 Mozna.. u mnie działa eidur lubi to Cytuj
manikcs Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2019 6 minut temu, konuss napisał: Link mega juz jest dostepny wgrywa teraz na dysk google ;D Dzień bez nowego ISO to dzień stracony? Cytuj
damian5142 Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2019 W dniu 2.06.2019 o 21:50, konuss napisał: Od najnowszego buildu na którym własnie już pracuję będzie konkretnych changelog modów gdzie będa opisywane dokłądnie co usuwane co zmienione itp. @konuss dodałeś jakiś nowy opis tego nowego, a jeśli nie dodałbyś ;D ? Cytuj
konuss Opublikowano 12 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2019 dodany link googla dodam ten opis gdy znade chwile bo robie kilka rzeczy naraz ;/ eidur lubi to Cytuj
sebio Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2019 6 minut temu, konuss napisał: dodany link googla dodam ten opis gdy znade chwile bo robie kilka rzeczy naraz ;/ a czy windows uptade wyłączony na stałe? Cytuj
konuss Opublikowano 12 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2019 Nie ponieważ działa Bardzo dobrze. 47 minut temu, manikcs napisał: Dzień bez nowego ISO to dzień stracony? Tak głupio wyszło robiłem poprawkę wersji 145 a tu nagle aktualizacja do 175 więc jak tu nie zrobić nowej? 33 minuty temu, damian5142 napisał: @konuss dodałeś jakiś nowy opis tego nowego, a jeśli nie dodałbyś ;D ? Wiem obiecuję to naprawić. Szczerze mógłbym co chwilę robić nowe mody co chwilę coś nowego się odkrywa ale te opisy... eidur lubi to Cytuj
Geno Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2019 jak to zaktualizowac zeby formata nie robic? Cytuj
sebio Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2019 system najlepszy jak do tej pory , śmiga jak rakieta, mam obawy, że kolejne Twoje mody spowodują iż moj komp wyskoczy z okna z wielką prędkością , natomiast co do windows uptade, nie spoowduje on, że przez aktualizacje wroci wszystko do stanu początkowego, a Twój wysiłek pójdzie na marne? Cytuj
Vipcioo Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2019 Wielkie dzięki za ten projekt. Działa suuuper. Cytuj
wioslo1 Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2019 kurde wczoraj instalowalem wersje z 11.06 a dzisiaj juz jest inna? co jest bo nie ogarniam...? Cytuj
SouthSider13 Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2019 gamedvr to cudowna rzecz. W tym modzie jest to usunięte, tak? - Jeśli tak, to czy da się przywrócić w jakiś sposób? Świetna rzecz do nagrywania w tle, niesamowita alternatywa dla shadowplaya. Tylko dlatego porzuciłem wiele miesięcy temu wszelkie mody, ponieważ się tego pozbywały. Cytuj
konuss Opublikowano 12 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2019 1 godzinę temu, wioslo1 napisał: kurde wczoraj instalowalem wersje z 11.06 a dzisiaj juz jest inna? co jest bo nie ogarniam...? Aktualizacja firmy Microsoft to jest. Wybaczcie po prostu zrobiłem odrazu nowego z nową aktualizacja. Chyba dpbrze że tak dbam o was czy nie? eidur, manikcs, Bananoffy1337 i 1 inny lubią to Cytuj
sebio Opublikowano 13 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2019 4 godziny temu, konuss napisał: Aktualizacja firmy Microsoft to jest. Wybaczcie po prostu zrobiłem odrazu nowego z nową aktualizacja. Chyba dpbrze że tak dbam o was czy nie? konuss jestes zarabisty, dzięki wielkie, system MEGA co wydanie to lepsze, śmiga niesamowicie Cytuj
ajtech Opublikowano 13 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2019 Witam, jak wgrać z powrotem do tej modyfikacji cortane z windows search? Akurat możliwość wyszukiwania wszystkiego z poziomu menu start działa bardzo dobrze i brakuje mi tego. Nie chcę instalować jakiś narzędzi "trzecich" chciałby przywrócić możliwość przeszukiwania systemu z poziomu manu start tudzież "ikony lupy" Cytuj
Marecki Opublikowano 13 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2019 14 minut temu, ajtech napisał: Witam, jak wgrać z powrotem do tej modyfikacji cortane z windows search? Akurat możliwość wyszukiwania wszystkiego z poziomu menu start działa bardzo dobrze i brakuje mi tego. Nie chcę instalować jakiś narzędzi "trzecich" chciałby przywrócić możliwość przeszukiwania systemu z poziomu manu start tudzież "ikony lupy" No po prostu muszę odpisać. Może w podobnym tonie: Witam, jak wgrać z powrotem to, co w tej modyfikacji zostało zmienione? Chciałbym przywrócić absolutnie wszystko. No bo po co te całe modyfikacje? Po co konuss się męczysz skoro wymyślimy co i rusz jakiś głupawy element, którego nam będzie brakowało? Nie, nie. Nie chcemy pobierać czystej instalki od MS. Chcemy modyfikację, a Ty przywracaj nam po kolei kolejne elementy, aż powrócimy do wersji bazowej. Noż k.... . Nie napiszę co mi się na usta ciśnie . Dosyć sarkazmu. konuss dziękuję! Wykonałeś rewelacyjną robotę Piszę po paru godzinach testów. Wgrałem Home. Dzięki temu mam legala!!! System sprawuje się wyśmienicie. Jest szybki, responsywny. Nie wiem, gdzie mógłbyś na przyszłość poszukać co poprawić. Może tylko czas uruchamiania. Jak coś znajdę, to odezwę się. Póki co dziękuję! Cytuj
ajtech Opublikowano 13 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2019 45 minut temu, Marecki napisał: No po prostu muszę odpisać. Może w podobnym tonie: Witam, jak wgrać z powrotem to, co w tej modyfikacji zostało zmienione? Chciałbym przywrócić absolutnie wszystko. No bo po co te całe modyfikacje? Po co konuss się męczysz skoro wymyślimy co i rusz jakiś głupawy element, którego nam będzie brakowało? Nie, nie. Nie chcemy pobierać czystej instalki od MS. Chcemy modyfikację, a Ty przywracaj nam po kolei kolejne elementy, aż powrócimy do wersji bazowej. Noż k.... . Nie napiszę co mi się na usta ciśnie . Dosyć sarkazmu. konuss dziękuję! Wykonałeś rewelacyjną robotę Piszę po paru godzinach testów. Wgrałem Home. Dzięki temu mam legala!!! System sprawuje się wyśmienicie. Jest szybki, responsywny. Nie wiem, gdzie mógłbyś na przyszłość poszukać co poprawić. Może tylko czas uruchamiania. Jak coś znajdę, to odezwę się. Póki co dziękuję! Naprodukowałeś się trzy razy więcej ode mnie i nic istotnego dla mnie nie wniosłeś. Gdzie ja napisałem aby konuss coś mi dogrywał do modyfikacji? Modyfikacja mi pasuje (dlatego się odzywam w tym temacie) ale potrzebuję dograć cortane z ws, a get-appx... ni cholery nie chce zainstalować cortany, stąd moje pytanie. Cytuj
konuss Opublikowano 13 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2019 2 godziny temu, ajtech napisał: Witam, jak wgrać z powrotem do tej modyfikacji cortane z windows search? Akurat możliwość wyszukiwania wszystkiego z poziomu menu start działa bardzo dobrze i brakuje mi tego. Nie chcę instalować jakiś narzędzi "trzecich" chciałby przywrócić możliwość przeszukiwania systemu z poziomu manu start tudzież "ikony lupy" . Ogólnie w ostatnich modach nie da się. Całkowicie usunięte pakiety 10 godzin temu, sebio napisał: konuss jestes zarabisty, dzięki wielkie, system MEGA co wydanie to lepsze, śmiga niesamowicie Dziękuję. Ogolnie będzie jeszcze lepiej eidur lubi to Cytuj
tombycz Opublikowano 13 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2019 Najnowsza aktualizacja Windows 10 zwiększa wydajność procesorów AMD Ryzen Windows 10 May 2019 Update (1903) aktualizuje scheduler systemu operacyjnego, który teraz wykrywa procesory AMD Ryzen/Ryzen Threadripper i potrafi lepiej wykorzystać potencjał jednostek. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wysłane przy użyciu Tapatalka Cytuj
wioslo1 Opublikowano 13 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2019 17 godzin temu, konuss napisał: Aktualizacja firmy Microsoft to jest. Wybaczcie po prostu zrobiłem odrazu nowego z nową aktualizacja. Chyba dpbrze że tak dbam o was czy nie? nie no super wielkie dzieki i uklony tylko mnie zdziwko wzielo bo kurde jakbym wiedzial to bym sie wstrzymal ten 1 dzien - a wlasciwie to jakas wazna aktualizacja jest znaczy czy warto podmieniac na te wersje?? + Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi