Skocz do zawartości

Windows 10 Home Pro RS6 v.1909 {x64} by KoNuSS (esd) PL] 2020] - 09.07.2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szanowny kolego(o ile mogę tak się zwrócić) mega szanuję Twoją pracę i trudy włożone w modowanie ale chciałbym zasugerować zastanowienie się nad zmianą dostawcy neta(np.T-mobile Internet Domowy zależnie od max prędkości pobierania do20Mb/do60Mb kosztuje odpowiednio 49 i 65zł./msc.ze sprzętem na własność, a żadnych limitów nie ma-co oczywiste o ile masz zasięg tej sieci możesz wziąć w salonie takiego neta w opcji na próbę i jeśli testy nie wyjdą zadowalająca możesz umowe rozwiązać w określonym czasie(do 14dni) od jej podpisania. Oferta działa we wszystkich technologiach 2G,3G,4G(LTE) oraz wspiera agregację pasm. Moja rada ma na celu oszczędność Twojego czasu i nerwów(na czym my jako odbiorcy Twoich modów również skorzystamy).

P.S. nie jestem naganiaczem żadnej sieci ale jako forumowicz telepolis.pl, bez-kabli,pl siedzę dość mocno w tym temacie i czerpię frajdę z doradzania w świecie telko.

Więcej: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Tu teoretycznie sprawdzisz co powinno działać w Twojej lokalizacji(ale nie sugeruj się tym, bo w praktyce może być zupełnie inaczej) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Tu troche informacji: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Witam.

Może to będzie dziwne pytanie, ale mam okazje kupić klucz do Windowsa 10 Pro w wersji OEM lub Retail.

Którą wersję mam kupić aby klucz pasował do Twojej modyfikacji.

Jeżeli to jest obojętne to który klucz byś polecał?

Pozdrówka.

Opublikowano

@konuss - a co sądzisz o skrypcie z postu 3162 - nowa wersja - z tej strony -[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Pierwsza wersja z opisem obsługi - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Według mnie fajny i dosyć prosty skrypt aby samemu sobie odchudzić 1903 - usunąć lub zostawić to co się chce, dodać sterowniki itp.

Opublikowano

Nie za bardzo się znam na tworzeniu własnego iso - to moja pierwsza modyfikacja tym skryptem - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Po uruchomieniu - tylko instalacja sterowników + lekka optymalizacja - usunięcie pliku stronicowania - mam 32gb ramu - usunięcie pliku hibernacji - czyszczenie systemu i takie drobne.

Usługi nie ruszane.

Tak to wygląda - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

+ kompresja systemu - dlatego tak mało zajmuje.

MAM TO CO CHCĘ.

A Twoje systemy zawsze testuję i jestem pod wrażeniem - są zaj..ste.

Ale zawsze czegoś mi brakuje - czasami 1 rzeczy.

Więc niektórzy niech się nauczą robić swoje iso - zamiast ciągle prosić , że im czegoś brakuje

Gdybyś ich słuchał, musiałbyś tworzyć nowe iso co parę dni i w końcu było by to iso z microsoftu.

A telemetria to trochę paranoja - nigdy jej nie unikniesz - musielibyście zlikwidować konto google - przestać korzystać ze smartwonów itp - najlepiej wyłączyć internet. 

KTO Z WAS MA AŻ TAKIE CENNE DANE, ŻE BOI SIĘ BY NIE DOWIEDZIAŁ SIĘ O TYM MICROSOFT  ALBO GOOGLE ? - ci co mają wiedzą jak się zabezpiezyć.

ONI nie zajmują się ZWYKŁYMI ludżmi.

U mnie cortana tylko wyłączona - mam normalne wyszukiwanie, a telemetria z search mi wisi. Z edge nie korzystam. JEST USUNIĘTE !

Cała inna telemetria jest wyłączona.

Czekam na Twoją  obiecaną apk do personalizacji iso.

Opublikowano

Czy wersja w 1 poście jest jeszcze (na dzień dzisiejszy) bez wyszukiwarki?  (jak sugeruje opis pod linkiem). Trochę się pogubiłem w tych wersjach. 

Osobiście wolę BEZ wbudowanego 'windows search' , uważam tę funkcję za zbędny balast i "szpieg". 

Do wyszukiwania można przecież użyć innych dedykowanych programów. 

Opublikowano

Konuss mistrzu, twój mod to prawdziwa perła. Nie sprawdzałem nowej wersji bo lecę na starej. Program everything to złoto. Dziękuję za polecenie tego programu. Mam jednak pytanie o konto służbowe. Majstrowałeś coś przy tym. Niestety muszę często pracować na programach z firmy, które są udostępniane przez MS Store w ramach konta służbowego. Mimo że sklep działa bez zarzutu to nijak nie idzie odpalić logowania na konto służbowe. Poza tym perła !!

Opublikowano

Nowe linki są opis pojawi sie w ciagu godzinki itp rzeczy na temat tej modyfikacji. Na starcie zauwazyłem jeden bład zdublował mi sie przez pomylke wpis w rejestrze dotyczacy odblokowania ukrytej opcji zasilania w panelu sterowania - najwyzsza wydajnosc jest wyswietlana 2-krotnie poprawie w nastepnym wydaniu...

sylar i eidur lubią to
Opublikowano

Ogólnie mam pomysł i właściwie. Chyba zacznę go realizować bo wiem że da się to zrobić. Jak sami też widzicie często wypuszczam nowe aktualizacje. Tak są to zmiany nie wielkie kilka mb w tą lub w tą. Naprawy błędów poprawek i tweako-ow ale do rzeczy. Mówię o systemie aktualizacji i poprawek co o tym myślicie? 

eidur i sylar lubią to
Opublikowano

To by było coś nowego, myślę że pomysł świetny, jak tylko masz czas i siły....Ja już właśnie instaluje najnowszy mod.... Pozdrawiam

Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Teraz, konuss napisał:

Ogólnie mam pomysł i właściwie. Chyba zacznę go realizować bo wiem że da się to zrobić. Jak sami też widzicie często wypuszczam nowe aktualizacje. Tak są to zmiany nie wielkie kilka mb w tą lub w tą. Naprawy błędów poprawek i tweako-ow ale do rzeczy. Mówię o systemie aktualizacji i poprawek co o tym myślicie? 

Świetny pomysł. Mam pytanie do tej wersji którą przed chwilą wrzuciłeś. Można ją normalnie aktualizować przez windows update? 

Opublikowano

Ogólnie powiem tak. Wszystko działa jeśli chodzi o Windows Update mówię o usługach itd. Jedyna co to jest problem od kilku miesięcy dziękujemy firmie Microsoft? Chodzi o powracajace usługi. Po każdej aktualizacji z serii Cumulative Update Powracają usunięte usługi i komponenty. Typu. SmartScreen System Healt itp. Jeszcze nikt tego nie rozgryzl. A siedzę na wielu forach developerskich

eidur lubi to
Opublikowano

Jak wylapiecie błędy proszę piszcie tu czy pw do mnie odrazu odchodzę do roboty. 

Jeden problem to jest jak je dostarczać do was bo wgrywać co chwilę na dyski to masakra 

eidur lubi to
Opublikowano

Może jakiś serwer z aktualizacjami i podmiana w systemie ścieżek do microsoft update na Twoje serwery-chociaż kto wie ile jest tam powiązań do rozpracowania? Ewentualnie serwer z aktualizacjami(twoimi)+ skrypt/program w systemie do ich pobrania i instalacji(automatycznej lub/i uruchamianej na żądanie usra).

Oczywiście są to moje wolne rozważania, bo za ciemny jestem aby bliżej doradzać.

Opublikowano

Ogólnie mam do was pytanie. Poszukuję od pewnego czasu dla siebie lekkiej przeglądarki internetowej. Chodzi o podstawowych funkcjach. Mam problem bo wyobrażacje. Tu mi leci DISM i kroi w tle VirtualBox a tu jakiejś Note pady i inne opracowanie. Więc w tymniczenia momencie  mnie ogranicza zasoby sprzętowe. Mam 32 GB pamięci RAM dwie grafiki AMD po 4GB. Kilka dysków gdzie mody tnę na ssd i tak nie wyrabia. Chrome Opera Firefox Vivaldi. Tak chwale ale w chwili startu armagedon. Proszę może coś podpowiecie

eidur lubi to
Opublikowano
5 godzin temu, konuss napisał:

Ogólnie mam do was pytanie. Poszukuję od pewnego czasu dla siebie lekkiej przeglądarki internetowej. Chodzi o podstawowych funkcjach. Mam problem bo wyobrażacje. Tu mi leci DISM i kroi w tle VirtualBox a tu jakiejś Note pady i inne opracowanie. Więc w tymniczenia momencie  mnie ogranicza zasoby sprzętowe. Mam 32 GB pamięci RAM dwie grafiki AMD po 4GB. Kilka dysków gdzie mody tnę na ssd i tak nie wyrabia. Chrome Opera Firefox Vivaldi. Tak chwale ale w chwili startu armagedon. Proszę może coś podpowiecie

Ja używam od 2 lat Slimjet. Wcześniej 32bit, od stycznia 64bit. Ma nawet funkcję ustawiania wielkości pliku cache i jego położenia (można dać do ramdysku). Oryginalnie ma też wersje portable. Może warto spróbować?

Opublikowano

zainstalowałem , no działa super, a do oczyszczania to może być ? Panie Szanowny konuss?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Godzinę temu, TomHard napisał:

Ja używam od 2 lat Slimjet. Wcześniej 32bit, od stycznia 64bit. Ma nawet funkcję ustawiania wielkości pliku cache i jego położenia (można dać do ramdysku). Oryginalnie ma też wersje portable. Może warto spróbować?

potwierdzam bardzo dobra przeglądarka