vegeta80 Opublikowano 9 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2018 W dniu 29.04.2018 o 22:29, Gość napisał: Zasięg i do sieci 2,4 to tylko: RT-N18U 5ghz jest na krótki dystans więc bez sensu. Chyba, że kupisz potwora za 1,5k-2k zł i potem dokupisz sobie karty sieciowe ktore wspieraja odpowiedni standard wyjdzie cala impreza drozej niz nowy sredni pc mam takie pytanie czy ten router asusa by przebił się przez 3 ściany?? Cytuj
RemixPL1994 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2018 7 godzin temu, vegeta80 napisał: mam takie pytanie czy ten router asusa by przebił się przez 3 ściany?? Mam takiego, sygnał jest dobry ale bez przesady.... 3 ściany to chyba za dużo i nie poradzi sobie a jeśli tak to sygnał będzie słaby. Ale na pewno RT-N18U ma jeden z lepszych sygnałów na 2,4. Cytuj
Hells Angels Opublikowano 12 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2018 Zakupiłem taki router [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dopiero podłączyłem i testuję, jak na razie super, zobaczymy po paru dniach jak go rozgryzę, choć na ustawieniach fabrycznych nie ma się do czego czepiać. Konfiguracja początkowa bezproblemowo. Telewizor w 4K bez zająknięć. Zasięg - 20m na końcu podwórka przez kilka ścian na full (jutro przetestuję dokładniej zasięg). RemixPL1994 lubi to Cytuj
RemixPL1994 Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2018 4 godziny temu, Hells Angels napisał: Zakupiłem taki router [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dopiero podłączyłem i testuję, jak na razie super, zobaczymy po paru dniach jak go rozgryzę, choć na ustawieniach fabrycznych nie ma się do czego czepiać. Konfiguracja początkowa bezproblemowo. Telewizor w 4K bez zająknięć. Zasięg - 20m na końcu podwórka przez kilka ścian na full (jutro przetestuję dokładniej zasięg). No ten pewnie nawet jest raz / dwa razy lepszy od mojego a na mój narzekać nie mogę Cytuj
Hells Angels Opublikowano 13 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2018 W dniu 9.06.2018 o 20:01, vegeta80 napisał: mam takie pytanie czy ten router asusa by przebił się przez 3 ściany?? Ten, który ja kupiłem przez ściany się nie przebija, ale sygnał tak (przez trzy nawet cztery - cegła, dwie ścianki cieńsze, dwie grubsze) i zasięg na podwórzu jeszcze na maxa. Cytuj
Hells Angels Opublikowano 14 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2018 Ciekawa funkcja w tym routerze to możliwość zapisu plików z internetu na podłączony dysk bez konieczności włączania komputera. Ściągam plik z internetu przez wbudowany program bezpośrednio na podłączony do routera dysk, wyłączam laptopa idę do pracy, a plik zapisuje się na dysku.[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
piosylant Opublikowano 14 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2018 To jest spoko. Możesz zapuścić pobieranie zdalnie (np. na rybach przypomni Ci się tytuł filmu) i po czasie wrócić do domu po gotowy plik. Cytuj
RemixPL1994 Opublikowano 14 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2018 W moim Asusie też to mam Cytuj
Hells Angels Opublikowano 14 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2018 Ja miałem jakiegoś TP Linka słabiutkiego i tam nic nie było, nowy router dopiero testuję. Sprawdziłem transfer plików z laptopa na dysk podpięty do routera i jest całkiem nieźle, USB 2 - 40 mb/s, a USB 3 około 100 mb/s. Cytuj
RemixPL1994 Opublikowano 14 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2018 Asusy ( nie te najtańsze i nie te gamingowe przereklamowane ) to naprawdę dobre routery z wieloma możliwościami i dobrymi parametrami i sygnałem oraz nawet z możliwością wgrania innego oprogramowania dla routera. ( tego bardzo sławnego zaawansowanego i stabilnego ) choć dla mnie wystarcza to prosto od Asusa bo ani nie jest nie-stabilne, ani brzydkie ani mało intuicyjne. Dla mnie takie 10/10 dla większości userów. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi