Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 29.04.2018 o 22:29, Gość napisał:

Zasięg i do sieci 2,4 to tylko:

RT-N18U

5ghz jest na krótki dystans więc bez sensu.

Chyba, że kupisz potwora za 1,5k-2k zł i potem dokupisz sobie karty sieciowe ktore wspieraja odpowiedni standard wyjdzie cala impreza drozej niz nowy sredni pc :)

mam takie pytanie czy ten router asusa by przebił się przez 3 ściany??

Opublikowano
7 godzin temu, vegeta80 napisał:

Mam takiego, sygnał jest dobry ale bez przesady.... 3 ściany to chyba za dużo i nie poradzi sobie a jeśli tak to sygnał będzie słaby. Ale na pewno RT-N18U ma jeden z lepszych sygnałów na 2,4.

Opublikowano

Zakupiłem taki router [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Dopiero podłączyłem i testuję, jak na razie super, zobaczymy po paru dniach jak go rozgryzę, choć na ustawieniach fabrycznych nie ma się do czego czepiać. Konfiguracja początkowa bezproblemowo. Telewizor w 4K bez zająknięć. Zasięg - 20m na końcu podwórka przez kilka ścian na full (jutro przetestuję dokładniej zasięg).

RemixPL1994 lubi to
Opublikowano
4 godziny temu, Hells Angels napisał:

Zakupiłem taki router [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Dopiero podłączyłem i testuję, jak na razie super, zobaczymy po paru dniach jak go rozgryzę, choć na ustawieniach fabrycznych nie ma się do czego czepiać. Konfiguracja początkowa bezproblemowo. Telewizor w 4K bez zająknięć. Zasięg - 20m na końcu podwórka przez kilka ścian na full (jutro przetestuję dokładniej zasięg).

No ten pewnie nawet jest raz / dwa razy lepszy od mojego a na mój narzekać nie mogę ;)

Opublikowano
W dniu 9.06.2018 o 20:01, vegeta80 napisał:

Ten, który ja kupiłem przez ściany się nie przebija, ale sygnał tak (przez trzy nawet cztery - cegła, dwie ścianki cieńsze, dwie grubsze) i zasięg na podwórzu jeszcze na maxa.

Opublikowano

Ciekawa funkcja w tym routerze to możliwość zapisu plików z internetu na podłączony dysk bez konieczności włączania komputera. Ściągam plik z internetu przez wbudowany program bezpośrednio na podłączony do routera dysk, wyłączam laptopa idę do pracy, a plik zapisuje się na dysku.[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Ja miałem jakiegoś TP Linka słabiutkiego i tam nic nie było, nowy router dopiero testuję. Sprawdziłem transfer plików z laptopa na dysk podpięty do routera i jest całkiem nieźle, USB 2 - 40 mb/s, a USB 3 około 100 mb/s.

Opublikowano

Asusy ( nie te najtańsze i nie te gamingowe przereklamowane ) to naprawdę dobre routery z wieloma możliwościami i dobrymi parametrami i sygnałem oraz nawet z możliwością wgrania innego oprogramowania dla routera. ( tego bardzo sławnego zaawansowanego i stabilnego ) choć dla mnie wystarcza to prosto od Asusa bo ani nie jest nie-stabilne, ani brzydkie ani mało intuicyjne. Dla mnie takie 10/10 dla większości userów.