kamiloxf Opublikowano 22 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2019 2 godziny temu, HAMANN napisał: Witam! Od kilku dni mam problem ze swoim KMSem. Mianowicie Windows "wywalił" mi mój klucz i cały czas mam monit w prawym dolnym ekranie o aktywacji. Żaden KMS już nie potrafi mi aktywować Windowsa i nie do końca wiem co mam robić - drażniący jest ten napis. Podejrzewam, że przeinstalowanie nowej Windy naprawi problem, ale czekam na nową "dziesiątkę" od Sromotnika i nie uśmiecha mi się teraz robić reinstalki, kiedy pewnie za około 2 tygodnie wypuści on nową wersje. Ktoś ma pomysł co się stało z moim dotychczasowym KMSem i dlaczego już nie mogę zainstalować żadnego innego KMSa? Dodam że automatyczne aktualizacje mam wyłączone więc wątpliwe żeby Windows sam z siebie wykrył że klucz pochodzi z KMS. Czy próbowałeś tego aktywatora Cytuj
stens Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2019 Klucze konfiguracyjne klienta KMS [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
HAMANN Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2019 Coś u mnie ten aktywator nie działa. Instaluje NetFrameWork i dalej nic. Błąd po chwili kiedy ładuje nowy klucz Windowsa... Jakieś sugestie? Cytuj
Crazy36 Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2019 Wypróbuj [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] .Jak dla mnie najlepszy aktywator. Cytuj
Marquss Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zrobilem zgodnie tym filmikiem i po restarcie zamiast tak jak na filmie zaczac proces instalacji Windowsa wyswietla mi sie to: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
seven Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2019 Hej, mam problem i może to być związane z okrojoną wersją. Mam zainstalowane Ultra Lite. Chcę sklonować podłączony inny dysk za pomocą programu Macrium Reflecti po uruchomieniu procesu wywala error: macrium reflect failed to create volume snapshot result code: 0x80042302 . Wyczytałem w necie, że najprawdopodobniej jest to zwiazane z wyłączoną usługą Volume Shadow Copy Service (usługa kopiowania woluminów w tle). Chętnie włączę, ale problem polega na tym, że nie mogę jej znaleźć na liście usług windy. Wie ktoś coś może? Cytuj
Ataman Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2019 20 godzin temu, Crazy36 napisał: Wypróbuj [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] .Jak dla mnie najlepszy aktywator. Ja zawsze używam tego : Uruchom cmd jako admin i reszta to już wiecie. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Franc Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2019 8 godzin temu, seven napisał: Hej, mam problem i może to być związane z okrojoną wersją. Mam zainstalowane Ultra Lite. Chcę sklonować podłączony inny dysk za pomocą programu Macrium Reflecti po uruchomieniu procesu wywala error: macrium reflect failed to create volume snapshot result code: 0x80042302 . Wyczytałem w necie, że najprawdopodobniej jest to zwiazane z wyłączoną usługą Volume Shadow Copy Service (usługa kopiowania woluminów w tle). Chętnie włączę, ale problem polega na tym, że nie mogę jej znaleźć na liście usług windy. Wie ktoś coś może? Niestety, usługa VSS jest bezpowrotnie wycięta w wersji Ultra Lite (w modach dyszki, jak również w Win 8.1) - swego czasu również byłem "zmuszony" zrezygnować z tej wersji i używać Lite seven lubi to Cytuj
mephisto91 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2019 mam problem z otoczeniem sieciowym ,otóż moje TV nie wykrywa laptopa ,na oryginalnym win 10 wszystko było ok i zarówno laptop jak i tv były widoczne . Ktoś wie jak to naprawić ? z góry dzięki za pomoc Cytuj
senes Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2019 System śmiga aż miło na nowych częściach i 16GB RAM. Mam tylko jedno pytanie - w jaki sposób mam zmienić kolor paska zadań, aby nie był przezroczysty? Cytuj
kamiloxf Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2019 Godzinę temu, senes napisał: System śmiga aż miło na nowych częściach i 16GB RAM. Mam tylko jedno pytanie - w jaki sposób mam zmienić kolor paska zadań, aby nie był przezroczysty? W ustawieniach StartisBack Dostosujesz to tymi suwakami oraz kropelkami senes lubi to Cytuj
seven Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2019 W dniu 25.01.2019 o 10:49, Franc napisał: Niestety, usługa VSS jest bezpowrotnie wycięta w wersji Ultra Lite (w modach dyszki, jak również w Win 8.1) - swego czasu również byłem "zmuszony" zrezygnować z tej wersji i używać Lite Ok dzięki za informację. Na szczęście udało się wszystko zrobić bez klonowania Znalazłem kolejny problem i proszę o pomoc. Podczas instalowania Office Enterprise 2007 wywala błąd: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Na pewno jest to związane z okrojoną wersją windy, bo ten instalator działał zawsze i wszędzie od lat na 7 i 10 gdy korzystałem z pełnych wersji. Cytuj
Alladyn Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2019 Co konkretnie robi ten tryb do gier? Cytuj
kamiloxf Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2019 17 minut temu, Alladyn napisał: Co konkretnie robi ten tryb do gier? Wyłącza usługi które nie są potrzebne podczas gry,modyfikuje ustawienia planu zasilania itp Cytuj
Alladyn Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2019 6 godzin temu, seven napisał: Znalazłem kolejny problem i proszę o pomoc. Podczas instalowania Office Enterprise 2007 wywala błąd Na pewno jest to związane z okrojoną wersją windy, bo ten instalator działał zawsze i wszędzie od lat na 7 i 10 gdy korzystałem z pełnych wersji. Rozwiązanie jest podane przez autora... "1. Jeśli instalacja jakiegoś programu np. nowszych pakietów Office lub sprzętu sprawia problem, wtedy włączcie w Optymalizatorze Usług na czas instalacji - konfigurację domyślną usług, a po udanej instalacji należy ustawić usługi wg własnych minimalnych potrzeb." nudzija i seven lubią to Cytuj
wanbetor Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2019 Witam, korzystam z systemu jakiś czas ale ostatnio system się wolno włącza na SSD, zajmuje to kilka minut i widzę przez ten czas tylko logo swojej płyty głównej. Ktoś ma podobny problem? Sprawdziłem prędkości i nie spadły jakoś tragicznie wiec to nie problem. Cytuj
seven Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2019 19 godzin temu, Alladyn napisał: Rozwiązanie jest podane przez autora... "1. Jeśli instalacja jakiegoś programu np. nowszych pakietów Office lub sprzętu sprawia problem, wtedy włączcie w Optymalizatorze Usług na czas instalacji - konfigurację domyślną usług, a po udanej instalacji należy ustawić usługi wg własnych minimalnych potrzeb." Czytałem to, ale na początku podczas ściągania. Zapomniałem, dzięki instalacja przeszła Alladyn lubi to Cytuj
oskarCK Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2019 wiadomo kiedy można się spodziewać nowej wersji 10. Poczatęk lutego to już praktycznie mamy ( a system mam bez reinstalu od roku wiec wole czekać na bulid z ciemnym expolerem) Cytuj
radzi11 Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2019 12 godzin temu, oskarCK napisał: wiadomo kiedy można się spodziewać nowej wersji 10. Poczatęk lutego to już praktycznie mamy ( a system mam bez reinstalu od roku wiec wole czekać na bulid z ciemnym expolerem) Chyba Każdy czeka na nowy system Cytuj
kamiloxf Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2019 17 godzin temu, oskarCK napisał: wiadomo kiedy można się spodziewać nowej wersji 10. Poczatęk lutego to już praktycznie mamy ( a system mam bez reinstalu od roku wiec wole czekać na bulid z ciemnym expolerem) Jak chcesz ciemny motyw to wrzuć sobie Penumbra 10 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] bo ten od MS to niekompletny syf Cytuj
Crembley Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2019 Witam pobralem ten system wszystko fajnie chodzi tylko chciałbym żeby w pełni chodził mi sklep microsoft bo nie moge pobrać forzy horizon 4 pomoże ktoś? Cytuj
kamiloxf Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2019 34 minuty temu, Crembley napisał: Witam pobralem ten system wszystko fajnie chodzi tylko chciałbym żeby w pełni chodził mi sklep microsoft bo nie moge pobrać forzy horizon 4 pomoże ktoś? A w jakiej wersji masz System (Lite, Ultra Lite, Core) bo sklep i xbox są tylko w wersji Lite Cytuj
Crembley Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2019 14 minutes ago, kamiloxf said: A w jakiej wersji masz System (Lite, Ultra Lite, Core) bo sklep i xbox są tylko w wersji Lite Mam lite, sklep działa i xbox lecz nie mogę nic pobrać Cytuj
m4s Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2019 Sprawdź plik HOSTS.Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj
kamiloxf Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2019 2 godziny temu, Crembley napisał: Mam lite, sklep działa i xbox lecz nie mogę nic pobrać zobacz na domyślnym zestawie usług Cytuj
oskarCK Opublikowano 2 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2019 W dniu 30.01.2019 o 19:43, kamiloxf napisał: Jak chcesz ciemny motyw to wrzuć sobie Penumbra 10 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] bo ten od MS to niekompletny syf u mnie działa bez zarzutów,odpowiada mi taki jaki jest Cytuj
vigo69 Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2019 System jak zwykle naj.... jest tylko maly problem z instalacja oprogramowania od drukarki hp msf 175nw ....dostaje komunikat ,,hp installer zostal zatrzymany,,....nie pomaga powrot do ustawien zalecanych w optymizatorze usług....ktos ma jakis pomysl jak to obejsc ? Cytuj
gwozdziu Opublikowano 4 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2019 Wersja core, ma ktoś taki problem, że przewijanie na płytce dotykowej działa tylko w panelu ustawienia (w tym gdzie są ustawienia zachowania płytki dotykowej) a np w przegladarce internetowej juz nie dziala i trzeba przewijać suwakiem z przegladarki? Cytuj
dzidzi1987 Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2019 Witam. Czy w każdej wersji tego moda pozostał Sklep? Według opisu z pierwszego postu wynika że tak. Jednak przeglądając na wyrywki niektóre strony tego tematu ktoś napisał że Sklep jest tylko w wersji Lite, a w wersji Ultra Lite i Core nie ma. Pytanie drugie czy aktywuje ten system oryginalnym kluczem? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi