Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, HAMANN napisał:

Witam! Od kilku dni mam problem ze swoim KMSem. Mianowicie Windows "wywalił" mi mój klucz i cały czas mam monit w prawym dolnym ekranie o aktywacji. Żaden KMS już nie potrafi mi aktywować Windowsa i nie do końca wiem co mam robić - drażniący jest ten napis. Podejrzewam, że przeinstalowanie nowej Windy naprawi problem, ale czekam na nową "dziesiątkę" od Sromotnika i nie uśmiecha mi się teraz robić reinstalki, kiedy pewnie za około 2 tygodnie wypuści on nową wersje. Ktoś ma pomysł co się stało z moim dotychczasowym KMSem i dlaczego już nie mogę zainstalować żadnego innego KMSa? Dodam że automatyczne aktualizacje mam wyłączone więc wątpliwe żeby Windows sam z siebie wykrył że klucz pochodzi z KMS. 

Czy próbowałeś tego aktywatora

Opublikowano

Zrobilem zgodnie  tym filmikiem 

i po restarcie zamiast tak jak na filmie zaczac proces instalacji Windowsa wyswietla mi sie to:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Hej, mam problem i może to być związane z okrojoną wersją. Mam zainstalowane Ultra Lite. Chcę sklonować podłączony inny dysk za pomocą programu Macrium Reflecti po uruchomieniu procesu wywala error: macrium reflect failed to create volume snapshot result code: 0x80042302 . Wyczytałem w necie, że najprawdopodobniej jest to zwiazane z wyłączoną usługą Volume Shadow Copy Service (usługa kopiowania woluminów w tle). Chętnie włączę, ale problem polega na tym, że nie mogę jej znaleźć na liście usług windy. Wie ktoś coś może?

Opublikowano
20 godzin temu, Crazy36 napisał:

Wypróbuj [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] .Jak dla mnie najlepszy aktywator.

Ja zawsze używam tego :

Uruchom cmd jako admin i reszta to już wiecie.

Opublikowano
8 godzin temu, seven napisał:

Hej, mam problem i może to być związane z okrojoną wersją. Mam zainstalowane Ultra Lite. Chcę sklonować podłączony inny dysk za pomocą programu Macrium Reflecti po uruchomieniu procesu wywala error: macrium reflect failed to create volume snapshot result code: 0x80042302 . Wyczytałem w necie, że najprawdopodobniej jest to zwiazane z wyłączoną usługą Volume Shadow Copy Service (usługa kopiowania woluminów w tle). Chętnie włączę, ale problem polega na tym, że nie mogę jej znaleźć na liście usług windy. Wie ktoś coś może?

Niestety, usługa VSS jest bezpowrotnie wycięta w wersji Ultra Lite (w modach dyszki, jak również w Win 8.1) - swego czasu również byłem "zmuszony" zrezygnować z tej wersji i używać Lite

seven lubi to
Opublikowano
Godzinę temu, senes napisał:

System śmiga aż miło na nowych częściach i 16GB RAM. Mam tylko jedno pytanie - w jaki sposób mam zmienić kolor paska zadań, aby nie był przezroczysty?

W ustawieniach StartisBack 

Dostosujesz to tymi suwakami oraz kropelkami

Bdb65xL.png

senes lubi to
Opublikowano
W dniu 25.01.2019 o 10:49, Franc napisał:

Niestety, usługa VSS jest bezpowrotnie wycięta w wersji Ultra Lite (w modach dyszki, jak również w Win 8.1) - swego czasu również byłem "zmuszony" zrezygnować z tej wersji i używać Lite

Ok dzięki za informację. Na szczęście udało się wszystko zrobić bez klonowania :)

Znalazłem kolejny problem i proszę o pomoc. Podczas instalowania Office Enterprise 2007 wywala błąd:

Na pewno jest to związane z okrojoną wersją windy, bo ten instalator działał zawsze i wszędzie od lat na 7 i 10 gdy korzystałem z pełnych wersji.

Opublikowano
6 godzin temu, seven napisał:

Znalazłem kolejny problem i proszę o pomoc. Podczas instalowania Office Enterprise 2007 wywala błąd

Na pewno jest to związane z okrojoną wersją windy, bo ten instalator działał zawsze i wszędzie od lat na 7 i 10 gdy korzystałem z pełnych wersji.

Rozwiązanie jest podane przez autora... "1. Jeśli instalacja jakiegoś programu np. nowszych pakietów Office lub sprzętu sprawia problem, wtedy włączcie w Optymalizatorze Usług na czas instalacji - konfigurację domyślną usług, a po udanej instalacji należy ustawić usługi wg własnych minimalnych potrzeb."

nudzija i seven lubią to
Opublikowano

Witam, korzystam z systemu jakiś czas ale ostatnio system się wolno włącza na SSD, zajmuje to kilka minut i widzę przez ten czas tylko logo swojej płyty głównej. Ktoś ma podobny problem? Sprawdziłem prędkości i nie spadły jakoś tragicznie wiec to nie problem.

Opublikowano
19 godzin temu, Alladyn napisał:

Rozwiązanie jest podane przez autora... "1. Jeśli instalacja jakiegoś programu np. nowszych pakietów Office lub sprzętu sprawia problem, wtedy włączcie w Optymalizatorze Usług na czas instalacji - konfigurację domyślną usług, a po udanej instalacji należy ustawić usługi wg własnych minimalnych potrzeb."

Czytałem to, ale na początku podczas ściągania. Zapomniałem, dzięki instalacja przeszła :)

Alladyn lubi to
Opublikowano
12 godzin temu, oskarCK napisał:

wiadomo kiedy można się spodziewać nowej wersji 10. Poczatęk lutego to już praktycznie mamy ( a system mam bez reinstalu od roku wiec wole czekać na bulid z ciemnym expolerem)

Chyba Każdy czeka na nowy system :D

Opublikowano
17 godzin temu, oskarCK napisał:

wiadomo kiedy można się spodziewać nowej wersji 10. Poczatęk lutego to już praktycznie mamy ( a system mam bez reinstalu od roku wiec wole czekać na bulid z ciemnym expolerem)

Jak chcesz ciemny motyw to wrzuć sobie Penumbra 10 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] bo ten od MS to niekompletny syf

Opublikowano
34 minuty temu, Crembley napisał:

Witam pobralem ten system wszystko fajnie chodzi tylko chciałbym żeby w pełni chodził mi sklep microsoft bo nie moge pobrać forzy horizon 4 pomoże ktoś?

A w jakiej wersji masz System (Lite, Ultra Lite, Core) bo sklep i xbox są tylko w wersji Lite

Opublikowano
W dniu 30.01.2019 o 19:43, kamiloxf napisał:

Jak chcesz ciemny motyw to wrzuć sobie Penumbra 10 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] bo ten od MS to niekompletny syf

u mnie działa bez zarzutów,odpowiada mi taki jaki jest ;)

Opublikowano

System jak zwykle naj.... jest tylko maly problem z instalacja oprogramowania od drukarki hp msf 175nw ....dostaje komunikat ,,hp installer zostal zatrzymany,,....nie pomaga powrot do ustawien zalecanych w optymizatorze usług....ktos ma jakis pomysl jak to obejsc ?

Opublikowano

Wersja core, ma ktoś taki problem, że przewijanie na płytce dotykowej działa tylko w panelu ustawienia (w tym gdzie są ustawienia zachowania płytki dotykowej) a np w przegladarce internetowej juz nie dziala i trzeba przewijać suwakiem z przegladarki?

Opublikowano

Witam. Czy w każdej wersji tego moda pozostał Sklep? Według opisu z pierwszego postu wynika że tak. Jednak przeglądając na wyrywki niektóre strony tego tematu ktoś napisał że Sklep jest tylko w wersji Lite, a w wersji Ultra Lite i Core nie ma. Pytanie drugie czy aktywuje ten system oryginalnym kluczem?