bysiiuu Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2018 Cześć. Chyba dory dział, jeżeli ie to proszę o usunięcie. Mam tego lapka Asus Eee PC który ma 1gb ramu i atoma na pokładzie. Chyba wiecie o ktorego lapka chodzi. Te male 10cio calowe gowienka Jakiego linuxa na nim zinstalować ktory posiada graficzny interfejs? Pozdrawiam
Gość Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2018 LXQT/ LXDE lub coś z Openbox albo XFCE Same distro linuxa zależy tylko od ciebie różnice robi tyle GUI czyli DE
bysiiuu Opublikowano 5 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2018 Czyli jakbym chciał tego lxqt to co mam pobrać? mozesz jakimis linkami poratować?
Gość Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2018 Hmm widzę że ty nowy, przynajmniej tak wnioskuje... Linkami mogę poratować ale ja nie wiem o jakiego linuxa ci chodzi a jest ich wiele, musisz określić do czego on ci będzie potrzebny Ale chyba najlepszą opcja jest ten : Lubuntu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Mint XFCE - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
bysiiuu Opublikowano 5 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2018 Dzięki wielkie Któryś z tych zainstalować?
Gość Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2018 Oba są na jednej podstawie więc to nie robi, wybór należy do ciebie
samson4x Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2018 Polecam Debian stable LXDE lub XFCE. Raz zainstalujesz i skonfigurujesz i działa na wieki wieków...
Gość Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2018 Jak każdy linux.Dopóki rączki nie zaczną swędzieć
samson4x Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2018 Jak każdy linux. Dopóki rączki nie zaczną swędzieć Raz mi tylko się zdarzyło Jako admin sam sobie odebrałem uprawnienia do całego systemu
FAFAŁ Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2018 (edytowane) Coś właśnie pochodnie lub sam Debian .jednak czytając I wnioskujac ze masz nikłe pojęcie na ten temat .to zainstaluj minta na xfce . Jest juz w nim wiele dodatków I na początek powinien podpasowac Ci. A jeśli masz czas jakiegoś,stacjonarnego kompa zrób wirtualna maszyne I testuj oraz ucz się. Idziesz na distrowatch pobierasz co się podoba I testujesz. Edytowane 7 Lutego 2018 przez FAFAŁ F.. słownik klawiatury
bysiiuu Opublikowano 7 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2018 Mam dziwny problem. Po zainstalowaniu minta z linku od kolegi prosi o login i haslo. Podaje te co utworzylem podczas instalacji systemu i nie pasuja. Ktoś coś? ;/
Gość Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2018 W instalatorze ustawiasz sobie login i hasło
bysiiuu Opublikowano 7 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2018 Wiem i dla prostoty ustawilem login dawid a hasło 1234567890 i tak wpisuje po zainstalowaniu i dupa blada
Gość Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2018 Po co to wpisujesz ?Chodzi ci o ekran logowania tam przecież prawie zawsze jest tylko hasło bo nazwę możesz sobie wybrać bez wpisywania...
boldboy Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2018 Jak masz kartę sieciową Intela, to mint może mieć kłopoty z połączeniem Wi-Fi. Jeśli to Twój pierwszy linux, to zobacz sobie jeszcze Deepin 15.5. Jest bardzo intuicyjny, łatwy w konfiguracji i ma mnóstwo udogodnień. Nawet bez problemu zrobisz sobie skróty na pulpicie bez kombinacji, które nie znikają po restarcie
Gość Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2018 I tak to jest z tymi ludźmi ktorzy nie ogarniają, mówisz że ma ogarnąć Deepin'a ale jaka jest różnica między Mintem a Deepinem w kompatybilności skoro to obie distro bazowane na Ubuntu czyli prawie jedno i to samo. Po drugie od kiedy znikają ikonki z pulpitu same z siebie ?
severus Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2018 przerabiałem dokładnie taki sprzęt... u mnie o dziwo najlepiej sprawdzał się... windows 7, zaden linux tak dobrze niechodził
G77 Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2018 Cześć. Chyba dory dział, jeżeli ie to proszę o usunięcie. Mam tego lapka Asus Eee PC który ma 1gb ramu i atoma na pokładzie. Chyba wiecie o ktorego lapka chodzi. Te male 10cio calowe gowienka Jakiego linuxa na nim zinstalować ktory posiada graficzny interfejs? Pozdrawiam mialem toshibe ale z 2gb ram na niej linux mint xfce , dziala elegancko , mozna go jeszcze podkrecic tz minta xfce zainstalowac preload jak i xanmod kernel i dac off efekty , mi w spoczynku 350mb ram zjada a jak zainstalowalem lxde srodowisko to spadlo do 290mb ram ale mi sie nie podoba , brakuje mi paska wyszukiwania w systemie jaki ma xfce
Rekomendowane odpowiedzi