Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Chyba dory dział, jeżeli ie to proszę o usunięcie. Mam tego lapka Asus Eee PC który ma 1gb ramu i atoma na pokładzie. Chyba wiecie o ktorego lapka chodzi. Te male 10cio calowe gowienka :D Jakiego linuxa na nim zinstalować ktory posiada graficzny interfejs? Pozdrawiam

Opublikowano

LXQT/ LXDE lub coś z Openbox albo XFCE :) 
Same distro linuxa zależy tylko od ciebie różnice robi tyle GUI czyli DE :)

Opublikowano

Hmm widzę że ty nowy, przynajmniej tak wnioskuje...

Linkami mogę poratować ale ja nie wiem o jakiego linuxa ci chodzi a jest ich wiele, musisz określić do czego on ci będzie potrzebny :) 
Ale chyba najlepszą opcja jest ten : 

Lubuntu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Mint XFCE - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano (edytowane)

Coś właśnie pochodnie lub sam Debian .jednak czytając I wnioskujac ze masz nikłe pojęcie na ten temat .to zainstaluj minta na xfce . Jest juz w nim wiele dodatków I na początek powinien podpasowac Ci. A jeśli masz czas jakiegoś,stacjonarnego kompa zrób wirtualna maszyne I testuj oraz ucz się. Idziesz na distrowatch pobierasz co się podoba I testujesz.

Edytowane przez FAFAŁ
F.. słownik klawiatury
Opublikowano

Po co to wpisujesz ?
Chodzi ci o ekran logowania tam przecież prawie zawsze jest tylko hasło bo nazwę możesz sobie wybrać bez wpisywania...

Opublikowano

Jak masz kartę sieciową Intela, to mint może mieć kłopoty z połączeniem Wi-Fi. Jeśli to Twój pierwszy linux, to zobacz sobie jeszcze Deepin 15.5. Jest bardzo intuicyjny, łatwy w konfiguracji i ma mnóstwo udogodnień. Nawet bez problemu zrobisz sobie skróty na pulpicie bez kombinacji, które nie znikają po restarcie

Opublikowano

I tak to jest z tymi ludźmi ktorzy nie ogarniają, mówisz że ma ogarnąć Deepin'a ale jaka jest różnica między Mintem a Deepinem w kompatybilności skoro to obie distro bazowane na Ubuntu czyli prawie jedno i to samo. Po drugie od kiedy znikają ikonki z pulpitu same z siebie ?

Opublikowano

Cześć. Chyba dory dział, jeżeli ie to proszę o usunięcie. Mam tego lapka Asus Eee PC który ma 1gb ramu i atoma na pokładzie. Chyba wiecie o ktorego lapka chodzi. Te male 10cio calowe gowienka :D Jakiego linuxa na nim zinstalować ktory posiada graficzny interfejs? Pozdrawiam

mialem toshibe ale z 2gb ram na niej linux mint xfce , dziala elegancko , mozna go jeszcze podkrecic tz minta xfce :)

zainstalowac preload jak i xanmod kernel i dac off efekty , mi w spoczynku 350mb ram zjada

a jak zainstalowalem lxde srodowisko to spadlo do 290mb ram 

ale mi sie nie podoba , brakuje  mi paska wyszukiwania w systemie jaki ma xfce :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie