Arizona Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2018 Witam że jeszcze nie kupiłem wi-fi na usb do komputera stacjonarnego a potrzebuje więc postanowiłem zrobic temat byscie mi doradzili/pomogli w wyborze owej karty wi-fi na usb pod stacjonarny komputer odrazu zaznaczam że nie chcem odbiornika w stylu pendrive takiego wielgachnego a szukam cos w stylu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] tego asusa wyglądu lub w stylu nano odbiornika co do pierwszego dobrze jak by był szybki i 2 pasmowy w standardzie AC i z 2ma lub 3ma antenami poleccie cos .... Cytuj
Marcel1 Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2018 Ja zaproponowałbym Ci tepelinka którego sam używam i jestem z niej naprawdę zadowolony: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] O ile mnie pamięć nie myli to jest też chyba odmiana z obsługą 5 ghz P.S. Kiedyś była identyczna jak ta do której linka podałem Ci powyżej ale miała obsługę 5 GHz, teraz jej z tego co widzę już niema i zastąpiła ja ta karta: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Nieobecny Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2018 @Arizona - żebyśmy się wszyscy dobrze zrozumieli: - czy to ma być ruter na USB do internetu stacjonarnego? - czy to ma być ruter na USB ale do internetu mobilnego LTE? - czy to ma być karta sieciowa do komputera stacjonarnego na USB? Cytuj
Arizona Opublikowano 3 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2018 @wiktorynek tak posiadam też internet stacjonarny i poprostu chciał bym ruter na usb że podłączam instaluje stery i działa ten i ten net z racji z tego że w stacjonarce nie posiadam karty wi-fi to tylko zostaje mi wi-fi pod usb Cytuj
BartAcid Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2018 Arizona strasznie mieszasz. Masz internet stacjonarny który działa ci w kompie, masz również internet mobilny od jakiegoś operatora komórkowego i czym go odbierasz? Bo może ty potrzebujesz po prostu tylko kartę sieciową WiFI na USB, a nie router. Routery mobilne też możesz na USB podpiąć i wtedy nie potrzebujesz już karty sieciowej wifi. Jak chcesz ten internet mobilny udoistępnić z telefonu to wtedy potrzebujesz właśnie KARTE SIECIOWĄ WIFI NA USB, a nie router. Cytuj
Arizona Opublikowano 3 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2018 ja nic nie mieszam mi poprostu chodzi o to by miec wi-fi na usb jak tu na filmiku Cytuj
BartAcid Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2018 NO super, tylko nie używaj słowa router bo to właśnie wprowadza zmęt w całej rozmowie. Potrzebujesz KARTĘ SIECIOWĄ WIFI NA USB. Podał byś jeszcze jaki na to chcesz przeznaczyć budżet. Cytuj
Arizona Opublikowano 3 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2018 przepraszam mi się popmyliło a co sądzisz o tej karcie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] bo wtedy jak mam internet stacjonarny to by móc go odbierać to wtedy z samego wi-fi ? a by potem miec stacjonarny net to wi-fi trzeba odłączać czy to jednoczesnie to i to działa ? Cytuj
BartAcid Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2018 Wyjaśnijmy jeszcze jedną kwestię. Internet stacjonarny nazywasz ten co masz podłączony kablem do komputera? Chcesz pozbyć się kabla i dlatego chcesz kartę WiFI. Jednak dalej bedziesz łączył się z tym samym routerem który udostępnia internet po całym domu? Kto dostarcza ci internet do domu? (UPC, neostrada, PLUS, T-Mobile) Cytuj
Nieobecny Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2018 Jaki masz ruter w domu, bo to jest istotne? - szybkość, standard, zakres. Cytuj
Arizona Opublikowano 3 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2018 neta mam z muitimedi 60 giga a z wi-fi chodzi mi o to żeby stacjonarny miec do kompa a wi-fi odbierać w tv,telefonach itp ale czy się da by razem w stacjonarce wtedy było wi-fi i internet stacjonarny Cytuj
Nieobecny Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2018 Ale jaki masz obecnie ruter? - jego szybkość, standard, zakres. Cytuj
BartAcid Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2018 Ale po co ci to do stacjonarki dodatkowo WiFI jak masz kablem internet? Masz w domu router od multimedii, napisz model z naklejki na spodzie jak prosi Wiktorynek. Cytuj
Arizona Opublikowano 3 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2018 modem z multimedi mam ten co tu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Nieobecny Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2018 Czyli nie masz obecnie rutera, tylko masz podłączony jedynie komputer po kablu i nic więcej? Cytuj
BartAcid Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2018 Ale ten modem ma WiFI wbudowane więc się do niego poprostu podłącz. Na naklejce masz nazwę sieci WiFI i hasło dostępowe. KOmputer zostaw na kablu i po sprawie. Ewentualnie kup sobie swój router z WiFi 2,4GHz i 5GHz i podłącz go do tego modemu od multimedii. Wtedy to on będzie zarządzał połączeniami w domu. Cytuj
Arizona Opublikowano 3 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2018 tak dokładnie obecnie routera nie posiadam z tym że ja chcem wi-fi zarządadzać z poziomu komputera stacjonarnego dlatego pytam o kartę wi-fi pod usb i zarazem miec ten i ten net Cytuj
Nieobecny Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2018 Sorry, mój błąd - ten modem ma również wifi. Masz takie opcje do wyboru: - zostajesz na tym modemo/ruterze lub kupujesz sobie nowy ruter o większych możliwościach i lepszej jakości - kupujesz kartę sieciową wifi do komputera, ale nie dziadostwo na USB tylko porządną na PCI-E Teraz się decyduj co robisz. P.S. Kolega @BartAcid dobrze ci radził - na komputerze stacjonarnym zostań na kablu, w żaden sposób nie osiągniesz lepszego połączenia po wifi. Cytuj
BartAcid Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2018 Tam nic nie pozarządzasz. Możesz co najwyżej udostępnić WiFI dla innych urządzeń. Żeby one miały internet musisz mieć włączony komputer. Kup sobie swój router i nim wtedy będziesz mógł zarządzać całą siecią w domu. Od tego ile wydasz będzie zależała szybkość i możliwości. Cytuj
Marcel1 Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2018 Jeśli zdecydujesz się na zakup nowego routera to rozważ ten: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Lub ciut lepszy od niego: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Są niezbyt drogie a działają naprawdę dobrze,ja mam tego Archer C8 i naprawdę śmiga aż miło Tu masz orientacyjne ceny Archer C8 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Archer C9 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Widzior Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2018 Przeczytałem cały temat i nadal nie wiem o co dokładnie chodzi autorowi, masakra ludzie. Tak trudno w kilku zdaniach napisać z sensem, używając właściwych określeń, o co wam chodzi?? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi