DanieI Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2018 Witam, posiadam stare już dyski OCZ Agility 3 60GB i Sandisk Extreme 120GB. Z racji że takie używki można sprzedać jeszcze za dobre pieniądze chciałbym to wykorzystać i kupić nowszy dysk używany/nowy z gwarancją. Warunek jest tylko jeden, nie chce wydawać nie wiadomo ile bo mi to po prostu nie jest potrzebne, używam komputera na co dzień i raczej nie zauważe większej różnicy między lepszymi a słabszymi dyskami, tymbardziej że siedzę na kastratach. Cena tak do 230 zł, szukałem jakichś bieżących tematów w szukajce ale nie widziałem. Cytuj
szymibtw Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2018 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Taki polecam Cytuj
DanieI Opublikowano 30 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2018 Spodziewałem sie takiej propozycji, rozumiem że w tej cenie nic lepszego nie ma? Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Cytuj
razor1995 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2018 Spodziewałem sie takiej propozycji, rozumiem że w tej cenie nic lepszego nie ma? W tej cenie tylko szrot na TLC. Cytuj
LAGUNA Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2018 @DanieI [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jak poniżej 230 zł [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
DanieI Opublikowano 30 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2018 Widzę że ten BX300 jest na kościach MLC, najlepsza opcja? No i ten Micron mimo tego że kosztuje 289 zł ale ma 240GB więc też niezła opcja. Cytuj
LAGUNA Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2018 Jeszcze ta Adata [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wszystko zależy od potrzeb i wymagań,jeśli pojemność dysku też ma dla Ciebie znaczenie,to ten Micron 256GB 2,5" SSD M1100 3D NAND jest całkiem opłacalnym Dyskiem. Cytuj
Widzior Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2018 Ostatnio jakiś geniusz mi tu wciskał, że 3D NAND TLC wytrzymają dłużej niż MLC, powodzenia Cytuj
LAGUNA Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2018 @DanieI Wszystko zależy od budżetu jakim dysponujesz [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dyski 3D NAND -nie są tragicznymi Dyskami jak to je malują. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Widzior Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2018 No wiadomo, że to nie to samo co stare, zwykłe TLC, i przeciętny użytkownik go nie zajedzie przez kilka lat, ale ogólnie już uraz psychiczny mam Cytuj
LAGUNA Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2018 Musimy jeszcze mieć na uwadze cenę jaką autor podał. Jeśli możesz sobie pozwolić na taki Dysk,to pewnie że jest lepszym wyborem. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
DanieI Opublikowano 30 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2018 Pozwolić to ja sobie mogę i na 500GB, ale nie jest mi to potrzebne, po prostu chciałbym kupić za 220-230 zł dysk który mi się po roku nie rozpierniczy, bo obecnie mam Sandiska Extreme 120GB z 2012 roku i chętnie bym go zmienił Cytuj
LAGUNA Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2018 Jak starczy,to idź w niego [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jeśli chcesz pewny [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
DanieI Opublikowano 30 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2018 Prędkość zapisu: 180 MB/s Jakoś tak dziwnie odstaje od konkurencji, ale przynajmniej pewnie realny. Cytuj
LAGUNA Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2018 Jak na system,to odczyt ma większe znaczenie. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
razor1995 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2018 Jeszcze ta Adata Przy intensywnym uzytkowaniu ta Adata pada po roku (jeśli komp pracuje po około 12 godzin dziennie). Cytuj
DanieI Opublikowano 30 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2018 Przy intensywnym uzytkowaniu ta Adata pada po roku (jeśli komp pracuje po około 12 godzin dziennie). No to odpada :/ Cytuj
Nieobecny Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2018 Z nowych: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ale zapomnij o tych deklarowanych osiągach. Cytuj
LAGUNA Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2018 Pozwolić to ja sobie mogę i na 500GB Jeśli tak,to bierz 240 GB,najbardziej opłacalna opcja. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A to czy padnie to się okaże w użytkowaniu. Cytuj
piosylant Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2018 120 GB 560/530 MLC 191,50 zł [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 240 GB 560/540 MLC 318,70 zł [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
DanieI Opublikowano 30 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2018 Chce po prostu kupić najtańszego SSD który pozwoli mi na bezproblemową prace, bo za te 2-3 lata i tak pewnie królować będą dyski pod PCI więc mi to bez różnicy, tymbardziej że nie używam komputera do celów "profesjonalnych". Dzięki za propozycje, zaraz zerkne.. Do wyboru widzę został [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ale za cholere nie znam tej marki Cytuj
Jaro070 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2018 Z najtańszych dobrych SSD ~120 GB jest Crucial BX300 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Widzior Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2018 A ja myślałem, że to ja jestem ciężki przypadek i mam problemy z podejmowaniem decyzji Znasza swoje wymagania, budżet, to przejrzyj te zaproponowane SSD i podejmij męską decyzję. Jak ma paść, to padnie, od tego jest gwarancja, a jak się tego boisz, to bierz ADATA SU900, bo ma 5 lat gwarancji i 3D MLC. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2018 A tak na marginesie - chcesz wymieniać sprawny SanDisk Extreme lub OCZ Agility 3 na inny dysk podobnej klasy. Jaki sens? Cytuj
LAGUNA Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2018 Jak już tak bardzo chcesz zmieniać,to weź o większej pojemności niż te co posiadasz. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] albo ten co podał Jaro070. PS. Sandisk Extreme 120GB Zmieniać na 120 GB ,ale skoro tak chcesz. Cytuj
DanieI Opublikowano 31 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2018 A tak na marginesie - chcesz wymieniać sprawny SanDisk Extreme lub OCZ Agility 3 na inny dysk podobnej klasy. Jaki sens? Bo do nówki z gwarancją doloże ze 30-40 zł, ewentualnie jakaś lepsza używka Cytuj
LAGUNA Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2018 Tylko wydajnościowo nie będziesz miał praktycznie żadnej zmiany. Weź sobie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
DanieI Opublikowano 31 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2018 Niebawem biore właśnie chyba tego IRIDIUMA, 3 letnia gwara więc jest super, no i mlc, ewentualnie poszukam używki 240GB i też będzie dobrze :_ Nie lepszym wyborem będzie BX300? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Widzior Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2018 Chłopie, skończ już to, bo się zapętlasz. Dam ci tylko dobrą radę - lepsze jest wrogiem dobrego. Aloha. Cytuj
DanieI Opublikowano 1 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2018 Chłopie, skończ już to, bo się zapętlasz. Dam ci tylko dobrą radę - lepsze jest wrogiem dobrego. Aloha. Aloha Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi