Gość Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2018 Rośnie średnia cena jaką płacimy za smartfony. Winny jest temu jeden model - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Gość Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2018 Popieram mam 2 szt Xiaomi Redmi Note 4 3GB RAM/32GB +64GB karta ( żona i ja ) działają bardzo dobrze co tydzień aktualizacje MIUI Polska za te pienądze. Cytuj
razor1995 Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2018 Tia. iPhone X się pojawił i ceny telefonów zaczęły rosnąć większych bredni nie słyszałem od dawna. X ma marną sprzedaż, bo jest wybajerzony na maxa i kupią go w większości Applowi geecy, którzy w dodatku mają kasę. Ja jakoś nie zauważyłem żeby telefony zdrożały, 600 zł za Siaomi Redmi Note 4 4/64, gdzie rok temu było przeszło 100zl drożej. Cytuj
tatuś Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2018 Ja akurat jestem z tych którzy obserwują rynek cen elektroniki od zawsze. To co się dzieje w marketach typu Mediamarkt, Saturn, Expert i Euro AGD przerosło już wszystko. Odkryłem też wały jakie robi Euro AGD. Połowa sprzętu który jest w sklepie internetowym w realu nie istnieje. Ich podejście do tematu ma na celu jedynie ogłupić ludzi i takowych jak ceneo.pl Tablety do 400zł w 85% przypadkach istnieją tylko w teorii na www. Sprzęt komputerowy też. Mówisz smartfony... Popatrzcie na RAM! W lutym 2017 płaciłem 219zł za kostkę Goodram Play 8GB DDR4 2400 CL15 w x-kom.pl gdy kupowałem zestaw. Dzisiaj kupić taniej jak 330-340zł chyba już się nie da. Goodram podniósł ceny gdy tylko weszła seria Iridium. Od razu z 219zł poszły na 319zł. Gdy poczytacie jednak specyfikację techniczną serii Play i porównacie z Iridium to wychodzi na to że to te same kości ale inna nazwa i radiator. Za dysk Sandisk Plus 120GB płaciłem w komputroniku rok temu 269zł. Dziś kosztuje 349zł. Za nową lumię z Phone8 płaciłem 3 lata temu 279zł. Tablet Lark Ultimate 8i Win z Windows 8 kosztował 219zł. Tablet Kiano Intelect 3G MS kosztował 339zł. Dwa lata temu potrzebowałem jakiegoś szajsu z Androidem do testów ROMków i APP i nabyłem bez problem NTT702 (1GB/8GB, 7", DualCore, 3G) z Tesco za 149zł. Laptopy tez były tańsze. Bez problemu można było nabyc jakiegoś budżetowego 13,3-14" z jakimś celeronem za kwoty bliskie 899-999zł (HP seria 200/250, G2/G3). Poszła elektronika w górę, poszła.. Cytuj
samson4x Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2018 Nie ma co sugerować się reklamami bo to tylko mydlenie oczu i ogłupianie. Zresztą lepiej chyba moim zdaniem kupować w sprawdzonych internetowych sklepach tj. x-kom itp, bo wielkopowierzchniowe sklepy tj. Mediamarkt, MediaExpert itp muszą zapłacić za wynajem i pracownikom, a sklepy internetowe mają niższe koszty. Cytuj
tatuś Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2018 Tego samego zdania jestem. Od dłuższego czasu omijam marketowców. Powód wyżej wymieniony. Kiedyś szukałem tabletów i wszędzie na WWW były. Podano nawet sklepy w których są. Zjździłem całe miasto i usłyszałem jedynie że sprzętu już od xxx czasu nie ma. Kit i tyle. Od tamtej pory tylko komputronik, x-kom i kilku podobnych. Maila piszesz z zapytaniem i max. 24h odpowiadają czy sprzęt naprawdę jest czy nie ma no i różnią się od marketowców tym że jeśli coś na WWW jest to na 100% możesz to wpakować w koszyk, zamówić i odebrać w konkretnym oddziale. Nie ma problemów z dostępnością sprzętu a jak im się asortyment skończy to ucziciwie zapodają że towar CZASOWO NIEDOSTEPNY. W EuroAGD czy Mediamarkt wszystko jest ale w teorii. Szkoda czasu, paliwa i w ogóle zainteresowania. Oni robią to tylko po to by przyciągnąć uwagę. A nóż pójdziesz do marketu i wyjdziesz z czymś innym jak już zmęczysz się bieganiem. Cytuj
Miastowy Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2018 Jeżeli ktoś ma mózg, to nie przepłaca. Dla przykładu - ja kupiłem nówkę, nówkę powtarzam X Power 2 za 400zł! I co, przepłaciłem? Tak jak Razor mówi, brednie. Cytuj
tatuś Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2018 Średnia cena 600-700zł. Na bank nówka czy zwrot serwisowy + 3 miesięczna gwara? Sprawdziłeś w autoryzowanym po IMEI historię? Miałem kumpla w Huawei. Miałem wtedy okazję sprawdzać historię do której wstępu ma mało ludzi. I wiesz co? Szukałem wtedy G620-U20. Na allegro 90% tego modelu to zwroty ... odkupione od serwisów. Cytuj
Miastowy Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2018 Na bank nówka z 2 letnią gwarancją, prosto z Orange. Koleś przedłużał umowę i kasa była na gwałt mu potrzebna. Cytuj
tatuś Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2018 Aaa, jeloń... Ja "jelońów" w rodzinie to średnio co pół roku mam ale żniwa mi się już skończyły bo się bestie dokształciły. Żniwa miałem w 1999/2000 gdy kuzynki brały aktywacje w Erze na siebie + ode mnie za darmochę Alcatel ONE Touch Club :-) Bidota nie miała na fony po wtedy w niższych taryfach to takie 199-299 trzeba było dawać... a ja zawijałem T10s, A1018, T18, potem 3210 itp. itd. Do dziś mi wypominają... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi