LAGUNA Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2018 @alexisonfire No jak by nie patrzał to w tej Iiyama X2783HSU-B1 masz trochę lepsze odświeżanie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ProLite X2783HSU to 27-calowy monitor FullHD (1920x1080 pikseli) z podświetlaniem LED wyposażony w matrycę AMVA+ oferującą doskonałe odwzorowanie kolorów (24-bit True Colour). Wyjątkowo szerokie kąty widzenia - 178 stopni w pionie i w poziomie oraz bardzo wysokie współczynniki kontrastu 3000:1 (kontrast typowy) i 12 000 000 : 1 (kontrast dynamiczny ACR) w połączeniu z szybkim, 4 ms czasem reakcji i jasnością 250 cd/m2 zapewniają mu znakomitą wydajność w takich zastosowaniach jak fotografia i obróbka graficzna. Monitor został wyposażony w trzy wejścia sygnału: analogowe: D-Sub oraz cyfrowe: DVI-D i HDMI oraz 3 porty USB. Cytuj
alexisonfire Opublikowano 22 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2018 Dziś zamawiam, obym trafił na dobrą sztukę bo jak widać na tych przykładach z czernią może być różne: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
LAGUNA Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2018 Opinie to jest tak jak z dyskami [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
KaciPL Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2018 tak wstępnie AOC G2770PF [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Skoro monitor będzie podłączany przez HDMI to po jakiego kija mu 144hz skoro HDMI tego nie obsługuje? Cytuj
renatan Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2018 a nie doczytałeś że moja propozycja i tak jest do de bo chciał z matrycą VA ? Cytuj
Widzior Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2018 Najgorsze, że to co jest największą zaletą AMVA - czerń, jest też najsłabszym punktem, bo właśnie im ciemniejszy kolor, tym bardziej smuży, wiem co mówię, bo mam rewizję B2. Dla testu wystarczy wejść np. na główną stronę cdrinfo.pl (mała szara czcionka na czarnym tle) i przewijać wolno scrollem, wynik was niemiło zdziwi Cytuj
LAGUNA Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2018 Już nie straszmy autora tymi migotaniami. Zawsze masz prawo zwrócić zakupiony towar. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Widzior Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2018 Nikt nikogo nie straszy, ale warto, żeby o tym wiedział. To jest jedyny minus AMVA, i świadomie wiedziałem na co się godzę, za to IPS ma kilka dużych minusów, prosty bilans +/-, AMVA wygrywa. Cytuj
alexisonfire Opublikowano 23 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2018 Spokojnie Panowie, wady i zalety matryc VA znam i to akurat był świadomy wybór Jednak wybrałem wersję z pivotem, bo regulacja góra/dół się przydaje, połasiłem się też na sklep z allegro bo mieli trochę taniej i oczywiście już mają jakiś problem i będzie przesyłka opóźniona, typowa firma jakichś Januszów, ehh. Cytuj
LAGUNA Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2018 Jednak wybrałem wersję z pivotem, bo regulacja góra/dół się przydaje Może się przydać,wszystko zależy od zastosowania i Twoich preferencji,różnica jest minimalna, rozdzielczość ta sama, tylko fizycznie trochę szerzej . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi