P1O Posted January 14, 2018 Report Share Posted January 14, 2018 Mam problem z instalką. ISO wrzucone na pena Rufusem. Próba instalacji z USB zakończona niepowodzeniem i komunikatem o braku systemu na nośniku. USB boot włączone, kolejność bootowania właściwa. Próbowałem z i bez plku ei.cfg. Co robię źle? Sprawdzałeś sumy kontrolne po pobraniu ?Bez znaczenia. Za sektor rozruchowy odpowiada Rufus. Secure Boot w biosie wyłączony ? Po za tym powiedz trochę o tym jaki to sprzęt bo jak nie wiemy nic to ciężko pomóc Podaj jakich ustawień w RUFUS używasz Jeśli instaluje Win 8, 8.1, 10, Secure boot jest również bez znaczenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bibi Posted January 15, 2018 Report Share Posted January 15, 2018 aktualizacje odpowiedzialne za wsparcie procesora (KB4012218, KB4012219, KB4015546, KB4015547, KB4015549 oraz KB4015550) Czy marzną to zlikwidować blokadę aktualizacji Windows 8.1 na nowych CPU Intel Core i5-7400 Wyłącza komunikat "Nieobsługiwany sprzęt" w usłudze Windows Update i umożliwia dalsze instalowanie aktualizacji w systemach 8.1 z procesorem Intel Kaby Lake, AMD Ryzen lub innymi nieobsługiwanymi procesorami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bibi Posted January 20, 2018 Report Share Posted January 20, 2018 Tak tutaj jest Patch do tego: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Sam używam i działa należycie Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-TRAK Posted February 1, 2018 Report Share Posted February 1, 2018 Mr. T, czy do swoich modyfikacji mógłbyś wgrywać najnowsze wersje sterowników, m.in. grafiki nVidia/AMD oraz dźwięku REALTEK? Ja kiedyś podczas aktualizowania obrazów z systemem Windows XP wgrywałem najnowsze sterowniki wyżej wymienione. Po zainstalowaniu systemu byśmy byli pewni, że mamy najnowsze wersje sterowników. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franc Posted February 1, 2018 Report Share Posted February 1, 2018 Mr. T, czy do swoich modyfikacji mógłbyś wgrywać najnowsze wersje sterowników, m.in. grafiki nVidia/AMD oraz dźwięku REALTEK? Ja kiedyś podczas aktualizowania obrazów z systemem Windows XP wgrywałem najnowsze sterowniki wyżej wymienione. Po zainstalowaniu systemu byśmy byli pewni, że mamy najnowsze wersje sterowników. A po tygodniu/miesiącu te wgrane sterowniki byłyby już nieaktualne - nieopłacalna robota. Tak trudno ściągnąć przed instalacją nowe sterowniki? Zawsze możesz sam zmodyfikować obraz. A wiesz ile głosów byłoby za wyrzuceniem tych sterowników z obrazu? Na pewno dużo więcej niż chętnych na nie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-TRAK Posted February 2, 2018 Report Share Posted February 2, 2018 A po tygodniu/miesiącu te wgrane sterowniki byłyby już nieaktualne - nieopłacalna robota. Tak trudno ściągnąć przed instalacją nowe sterowniki? Zawsze możesz sam zmodyfikować obraz. A wiesz ile głosów byłoby za wyrzuceniem tych sterowników z obrazu? Na pewno dużo więcej niż chętnych na nie. W sumie racja, ale fakt, że byłoby wygodniejsze. W sumie ja używam programu Driver Easy Pro do aktualizacji sterowników lub Driver Genius. A Windows Update to już nie wspomnę, tam są wogóle nieaktualne i chyba microsoft nie aktualizuje ich, a szkoda, bo by się pobierało je razem z aktualizacjami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FocusTM Posted February 4, 2018 Report Share Posted February 4, 2018 Hej Jestem laikiem jeżeli chodzi o wgrywanie modyfikacji. Mam małe pytanko - szukam wersji windowsa, która będzie wystarczająco odchudzona by chodziła dobrze na tablecie. Pierwotnie tablet miał win 10 ale niestety zajmuje ona znaczącą ilość miejsca na dysku i wykorzystuję zasoby w taki sposób, że strasznie muli. Czy ta wersja nada się do tableta? Czy wspiera ona obsługę ekranu za pomocą dotyku? Oraz finalne pytanie - czy funkcja Windows Update jest wyłączona? Z góry dzięki za odpowiedzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jorgusek Posted February 5, 2018 Report Share Posted February 5, 2018 Zainstaluj System Prezesa Mr.T "Win 8.1 Personal System (PS) 2k17" [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. zainstaluj wersję "core". Jest to najlepszy System jaki testowałem, na laptopie i komputerze, oba sprzęty ma ją po 8 lat, System REWELACYJNY. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomoS Posted February 10, 2018 Report Share Posted February 10, 2018 Ktoś wie o co chodzi? Pojawia się podczas uruchamiania systemu. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 10, 2018 Report Share Posted February 10, 2018 Masz ustawione bootowanie z karty sieciowej mówiąc prosto Zmień w menu bootowania na dysk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jorgusek Posted February 23, 2018 Report Share Posted February 23, 2018 Jak utworzyć konto administratora, nie mogę użyć żadnego skryptu z Naszego Forum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest xwing Posted February 24, 2018 Report Share Posted February 24, 2018 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiloxf Posted February 24, 2018 Report Share Posted February 24, 2018 Jak utworzyć konto administratora, nie mogę użyć żadnego skryptu z Naszego Forum. Jeżeli masz wersję Core to w cmd wpisz net user administrator /active:yes Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-TRAK Posted February 24, 2018 Report Share Posted February 24, 2018 Masz ustawione bootowanie z karty sieciowej mówiąc prosto Zmień w menu bootowania na dysk A po co wogóle jest taka opcja w vMware, jak można bootować z sieci system? wielkie dzięki przyda mi się finalna wesja czyli juz na dobre koniec A poprzednie nie były finalne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepe410 Posted February 25, 2018 Report Share Posted February 25, 2018 Czy w tym systemie jest menu start? Bo niby jest zakladka menu start w opcajch paska narzedzi ale tu w tym systemie nigdzie nie widze..? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
venix94 Posted February 25, 2018 Report Share Posted February 25, 2018 Jak się sprawdza te sumy kontrolne? Jestem zielony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepe410 Posted February 25, 2018 Report Share Posted February 25, 2018 GT500s tyle ze w czystym oryginalnym obrazie jest takie menu po aktualizacji update 3 a tu nie ma...dziwne troche... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.T Posted February 25, 2018 Author Report Share Posted February 25, 2018 tyle ze w czystym oryginalnym obrazie jest takie menu po aktualizacji update 3 a tu nie ma...dziwne troche.. Chyba komuś coś się pomyliło od kiedy to Windows 8.1 obojętnie jaka wersja oryginalna ma MENU? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepe410 Posted February 25, 2018 Report Share Posted February 25, 2018 W menu Start zaznacz pole wyboru Użyj menu Start zamiast ekranu startowego. W twoim takiego czegos nie widze...jest bardzo podobne do menu "Windows 10" [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.T Posted February 25, 2018 Author Report Share Posted February 25, 2018 postawiony oryginalny Windows 8.1 z MSDN to jest jedyne menu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bohunmike Posted February 25, 2018 Report Share Posted February 25, 2018 Przy instalacji mam taki komunikat: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Obraz pobierałem już dwukrotnie, wypalany rufusem, wszystkie poprzednie były OK, tylko z tym taki problem, testowałem na dwóch różnych platformach... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciej77 Posted March 28, 2018 Report Share Posted March 28, 2018 Ja też - wersja AIO x64 Oczywiście suma kontrolna sprawdzona i wersja x32 z tego samego obrazu działa... Przy instalacji mam taki komunikat: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Obraz pobierałem już dwukrotnie, wypalany rufusem, wszystkie poprzednie były OK, tylko z tym taki problem, testowałem na dwóch różnych platformach... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jorgusek Posted March 28, 2018 Report Share Posted March 28, 2018 Ja też - wersja AIO x64 Oczywiście suma kontrolna sprawdzona i wersja x32 z tego samego obrazu działa... Nie instaluj z AiO, nie rozumiem dlaczego syn zainstalował wersję x64 z AiO, ja nie mogłem wyświetliło mi się to samo co na zdjęciu, ściągnąłem x64.iso i zainstalowałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MICKER Posted April 13, 2018 Report Share Posted April 13, 2018 Witajcie. Na początku też ściągnąłem z AIO, nawet mnie ta paczka ucieszyła, lecz problem taki sam jak u reszty, przy pro 64b. Pobrałem zwykłą 64b i zainstalowało się poprawnie. Ale mam mały problem, który niestety muszę zlikwidować. Na co dzień używam programu "EasyClicker Pro 1.3" i na wersji systemu stąd z 2016r mi działało poprawnie... Na obecnej wersji wywala mi błąd (w załączniku). Postanowiłem zainstalować wersje z czerwca 2017r (stąd), i problem jest ten sam... Z aktualizowałem biblioteki NetFramework do 4.7.1 chyba, bo wiem że ogl program z nich korzysta. Niestety błąd jest nadal. Dlatego mam do kolegów prośbę... Dalibyście rady pobrać program, i zobaczyć czy u was też będzie wywalało błąd? Program można pobrać z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] . A, i program trzeba odpalać z poświadczeniami administratora... Dzięki i Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SouthSider13 Posted April 14, 2018 Report Share Posted April 14, 2018 @MICKER Pobrałem i zainstalowałem. Wyskakuje mi dokładnie ten sam błąd co Tobie, jednak po naciśnięciu "Kontynuuj" aplikacja odpala się normalnie. Nie testowałem jej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiloxf Posted April 14, 2018 Report Share Posted April 14, 2018 @MICKER Pobrałem i zainstalowałem i u mnie ten komunikat się nie pojawił Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MICKER Posted April 14, 2018 Report Share Posted April 14, 2018 13 godzin temu, ka4m3n napisał: @MICKER Pobrałem i zainstalowałem. Wyskakuje mi dokładnie ten sam błąd co Tobie, jednak po naciśnięciu "Kontynuuj" aplikacja odpala się normalnie. Nie testowałem jej. Tak. Aplikacja się uruchamia potem, ale wgl nie działa. Dzięki za sprawdzenie. 8 godzin temu, kamiloxf napisał: @MICKER Pobrałem i zainstalowałem i u mnie ten komunikat się nie pojawił Dzięki za sprawdzenie. Którą wersje systemu macie? (Ja 64xPro) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiloxf Posted April 14, 2018 Report Share Posted April 14, 2018 Godzinę temu, MICKER napisał: Tak. Aplikacja się uruchamia potem, ale wgl nie działa. Dzięki za sprawdzenie. Dzięki za sprawdzenie. Którą wersje systemu macie? (Ja 64xPro) 8.1 Pro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MICKER Posted April 23, 2018 Report Share Posted April 23, 2018 Witam. Problem został rozwiązany. Wszystko zaczęło się od tego że padł mi dysk, bo ogl od dawna miałem bad sectory, i informacje że istnieją problemy. W końcu padł system. Próbowałem naprawy, włącznie z pendriva, ale wyskakiwało że nie da rady naprawić. Z drugiego dysku z systemem wykonałem error scan w hdtune, i co śmieszne nagle brak uszkodzonych sektorów, a test prędkości wypadł bardzo dobrze, jak przy nowym dysku, mimo że ma przepracowane 30tyś godzin, i tak samo w informacjach znikły ostrzeżenia, tzn zostało tylko jedno. Wykonałem 2 twarde formaty i próbowałem postawić system. Z tego AIO był problem, więc postawiłem z 64bit. System się niby zainstalował. Jako pierwsze zainstalowałem ten program easyclicker. Program działa... Więc uradowany zainstalowałem antywirusa, i kilka podstawowych programów... I już program nie działa. Usuwałem po kolei programy by wykluczyć problem, ale niestety po wywaleniu wszystkiego program nadal nie działał. Postawiłem system z marca 2017, i problem tak samo. Potem grudzień 2016 i tak samo. Dokopałem się do czerwca 2016, i nadal tak samo, a że wczesniej miałem właśnie z czerwca 2016, wykluczyłem problem z obecną wersją. W zainstalowanych łatkach systemu, nagle trafiłem na KB3072307, czyli liste zabezpieczeń netframeworka. Zainstalowałem nowszą wersje, ale błąd programu nadal. Próbowałem odinstalować wszystkie pakiety by zainstalować na nowo, ale system na to nie pozwalał...Stawiając od nowa system nie zainstalowałem sterowników płyty głównej, i nagle program działa. Znów uradowany zainstalowałem kilka podstawowych programów, i nagle du*a. Dodam że instalowałem te co zawsze, więc nie było by możliwości że jakiś program jest uszkodzony. Postanowiłem na kolejnym czystym systemie instalować każdy program pojedynczo, za każdym razem sprawdzając czy program działa, potem restart kompa, i ponowne sprawdzenie. Po instalacji wszystkiego program normalnie działa. Że korzystałem z wersji Avasta z 2015r (bo ta była dla mnie najlepsza), za każdym razem aktualizowałem bazę wirusów. I po jakiejś chwili znów program nie działa. Dodawałem wyjątki w zaporze, oraz Avaście, (dodam że używałem stale tej wersji i problemów nigdy nie miałem, a aktualizacje samego programu miałem wyłączoną), i dup*. Wyłączyłem ochrone Avasta i nadal program wali błąd. Teraz czas przejść do rzeczy... Aktualizując samą baze wirusów Avasta, instalowała się jakaś łatka programu, i program blokował EasyClickera. Że wersja Avasta 2016 i 2017 była beznadziejna, zainstalowałem nową z 2018r. I nagle wszystko wróciło do normy. Wszystko działa poprawnie na systemie powyższym, tj Grudzień 2017r. Także dziękuje Adminowi za jednak dobry system, oraz kolegom za sprawdzenie programu. Mam nadzieje że nie zjadły was nerwy na czytanie tak długiego posta :d. Jeszcze raz dzięki Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 30, 2018 Report Share Posted May 30, 2018 Ściągnąłem wersję AIO, wrzuciłem na pendrive programem Rufus, jak zawsze. Obraz zbootował się na pendrive. Uruchomiłem kompa z pendrive, w celu instalacji systemu. I d**a. W nieskończoność komputer myśli, w momencie wyboru startu z pendrive. Ma ktoś link, do samej wersji x64 pro pl? Bo taka wersja zawsze działała mi z pendrive. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts