whitewolf1608 Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 Witam posiadam Tablet Kiano Intelect 8 3G MS na Windowsie 8,1 z Bing w wersji 1 GB Ram. Zwracam się z bardzo uprzejmą prośbą o poradę który system operacyjny z forum Modyfikowany będzie najlżejszy ? Czy w przypadku 1 GB Ramu wchodzi w grę tylko instalacja systemu w wydaniu x86 ? Uprzejmie proszę o wsparcie Wszystkim życzę spokojnej nocy Pozdrowienia whitewolf1608
0 whitewolf1608 Opublikowano 26 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2017 Jak zainstalujesz na tym tablecie win 7 będziesz mistrzem Ok dzięki serdeczne za odpowiedź Uważam temat za definitywnie zamknięty. Uprzejma prośba do moderatora o zamkniecie wątku.
0 razor1995 Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 Czy w przypadku 1 GB Ramu wchodzi w grę tylko instalacja systemu w wydaniu x86 ? Tak. x64 wymaga minimum 2GB RAM do jakiejkolwiek pracy.
0 whitewolf1608 Opublikowano 25 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 Tak. x64 wymaga minimum 2GB RAM do jakiejkolwiek pracy. Ok a z tych obecnych na forum w wydaniach x86 który Możesz mi polecić jako najlżejsze wydanie bez Kafelków ? Od Czego to zależy że w przypadku system Windows 8,1 pokazuje pojemność dysku 9,37 a w przypadku Windowsa 10 pojemność dysku jest większa. Uprzejmie proszę o poradę jak można odblokować taką możliwość aby móc używać dysku o takiej pojemności jak w przypadku Windowsa 10 na Windowsie 8,1.
0 VACek Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 A sterowniki do dotyku masz że startujesz do instalacji moda ??
0 whitewolf1608 Opublikowano 25 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 A sterowniki do dotyku masz że startujesz do instalacji moda ?? Jak mogę to sprawdzić ?
0 VACek Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 Jak mogę to sprawdzić ? Posiadać sterownik od dotyku by go zainstalować po zmianie systemu, bo zaskoczę cie przeinstalujesz system i dotyk nie będzie działał
0 whitewolf1608 Opublikowano 25 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 Posiadać sterownik od dotyku by go zainstalować po zmianie systemu, bo zaskoczę cie przeinstalujesz system i dotyk nie będzie działał Możesz mi pomóc z odszukaniem sterowników dla dotyku ?
0 VACek Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 Możesz mi pomóc z odszukaniem sterowników dla dotyku ? Na stronie producenta tabletu, a jak nie ma no to co szukać po sieci co jest mało prawdopodobne że znajdziesz
0 whitewolf1608 Opublikowano 26 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2017 Na stronie producenta tabletu, a jak nie ma no to co szukać po sieci co jest mało prawdopodobne że znajdziesz Ok serdeczne dzięki
0 Tupak Amaru Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2017 Ok serdeczne dzięki [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jednak reinstalacja systemu na tym wynalazku to trudne zadanie, naprawdę trudne. Sam nie kupuję wynalazków tylko markowe rzeczy może być o słabszych parametrach ale marka to marka są poprawne drivery do tego pomoc techniczna i gwarancja a nie tak jak tutaj. P.S. daj mi linka do sterowników pod Windows 10do tego tabletu na stronie Kiano w końcu za coś dałeś ten punkt reputacji
0 VACek Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2017 Jednak reinstalacja systemu na tym wynalazku to trudne zadanie, naprawdę trudne. No nie przesadzaj, ja tam żadnej trudności nie widzę Ja do swego tabletu sterowniki znalazłem gdzieś na ruskim forum.
0 whitewolf1608 Opublikowano 26 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2017 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jednak reinstalacja systemu na tym wynalazku to trudne zadanie, naprawdę trudne. Sam nie kupuję wynalazków tylko markowe rzeczy może być o słabszych parametrach ale marka to marka są poprawne drivery do tego pomoc techniczna i gwarancja a nie tak jak tutaj. P.S. daj mi linka do sterowników pod Windows 10do tego tabletu na stronie Kiano w końcu za coś dałeś ten punkt reputacji Czy działają dla Windows w wersji x86 ? Co zrobić aby mieć większą pojemność dysku - w przypadku instalacji Windows 10 pojemność tego mini dysku jest większa niż 9,37 GB.
0 Gość FoRMaT2007 Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2017 Tu coś jest [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
0 whitewolf1608 Opublikowano 26 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2017 Tu coś jest [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dzięki serdeczne za linka Sorka że ciągle dopytuje ale potrzebuję tej informacji czy zadziałają z systemem x86 czyli 32 bitowym ?
0 VACek Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2017 Sorka że ciągle dopytuje ale potrzebuję tej informacji czy zadziałają z systemem x86 czyli 32 bitowym ? Hahahaha Ty jesteś zdrowy ?? Bo z tego co piszesz mam wątpliwości. Ale tak pomyśl czy na tablecie z 1gb ramu ktoś instaluje system 64bitowy ??
0 whitewolf1608 Opublikowano 26 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2017 Hahahaha Ty jesteś zdrowy ?? Bo z tego co piszesz mam wątpliwości. Ale tak pomyśl czy na tablecie z 1gb ramu ktoś instaluje system 64bitowy ?? Tak zdrowy jestem - w tabletach to nie jestem tak obeznany jak w laptopach. Czy można zrobić kopię obecnego systemu operacyjnego i zapisać np na kartę micro SD - w przypadku gdy inny system który chciałbym zainstalować nie będzie działał prawidłowo czy da się przywrócić z re covery zrobionego, da się tak w Tablecie ?
0 VACek Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2017 Tak zdrowy jestem - w tabletach to nie jestem tak obeznany jak w laptopach. A co za różnic a czy to tablet czy laptop czy pc na żadnym z wymienionych z 1gb ramu nie instaluje sie 64bit systemu Tablet to taki mini laptop z pewnymi ograniczeniami w postaci, małej ilości złącz typu USB itp
0 whitewolf1608 Opublikowano 26 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2017 A co za różnic a czy to tablet czy laptop czy pc na żadnym z wymienionych z 1gb ramu nie instaluje sie 64bit systemu Tablet to taki mini laptop z pewnymi ograniczeniami w postaci, małej ilości złącz typu USB itp No niby tak ale ja bardzo proszę o wyrozumiałość Kto pyta nie błądzi. Czy możesz mi doradzić odnośnie zrobienia recovery w Tablecie na kartę micro SD ?
0 Tupak Amaru Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2017 Hahahaha Ty jesteś zdrowy ?? Bo z tego co piszesz mam wątpliwości. Za takie coś przyznać punkt reputacji to naprawdę sztuka. Coś jak Petru w polityce.
0 VACek Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2017 Za takie coś przyznać punkt reputacji to naprawdę sztuka. Coś jak Petru w polityce. Nie mieszaj polityki do IT i nie rób offtopu. No niby tak ale ja bardzo proszę o wyrozumiałość Kto pyta nie błądzi. Czy możesz mi doradzić odnośnie zrobienia recovery w Tablecie na kartę micro SD ? Bez urazy ale zanim cokolwiek napiszesz to zastanów się 3 a nawet 5 razy, wystarczy pomyśleć a unikną byś co najmniej połowę swoich komentarzy
0 whitewolf1608 Opublikowano 26 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2017 Nie mieszaj polityki do IT i nie rób offtopu. Bez urazy ale zanim cokolwiek napiszesz to zastanów się 3 a nawet 5 razy, wystarczy pomyśleć a unikną byś co najmniej połowę swoich komentarzy Kiedy ja naprawdę nie wiem czy da się w Tablecie zrobić recovery na kartę micro SD z opcją ponownego przywrócenia, w momencie kiedy zainstaluje Modowany Windows. Da się takie coś zrobić zrobić ? Nie robię z siebie durnia naprawdę nie wiem czy da się zrobić recovery z opcją przywrócenia przy instalacji innego systemu. Powiedzmy że recovery zrobię oryginalnego 8,1 i chcę zainstalować Windows 10 aby mieć większą pojemność dysku. Czy da się przywrócić z recovery zrobionego system do 8,1 w razie gdyby mi Windows 10 nie odpowiadał ?
0 VACek Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2017 Kiedy ja naprawdę nie wiem czy da się w Tablecie zrobić recovery na kartę micro SD z opcją ponownego przywrócenia, w momencie kiedy zainstaluje Modowany Windows. Przecież to taki sam windows jak na pc czy laptopie więc sam się zastanów ?
0 razor1995 Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2017 @whitewolf1608, zrób sobie obraz systemu jakimś Acronisem czy inną Clonezillą.
0 LAGUNA Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2017 Sorka że ciągle dopytuje ale potrzebuję tej informacji czy zadziałają z systemem x86 czyli 32 bitowym ? To jest dokładnie to samo czyli system 32 bity [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] żeby nie było iż nie z forum podałem. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
0 whitewolf1608 Opublikowano 26 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2017 Dzięki serdeczne Wszystkim za cenne wsparcie Tablet używa moja Mama i ostatecznie zdecydowała że pozostanie przy oryginalnym. Zainstalowałem Mamie na Tablecie Cclenaera w celu dobrego utrzymania porządku systemu ustawiłem aby aplikacja na bieżąco czyściła system. Mam jeszcze jedno pytanko czy da się zwiększyć pojemność dysku w tym Tablecie aby było więcej miejsca dostępnego pod systemem Windows 8,1 - aby było tyle ile jest dostępne pod Windowsem 10 czyli Ponad 9,37 GB ?
0 VACek Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2017 Mam jeszcze jedno pytanko czy da się zwiększyć pojemność dysku w tym Tablecie aby było więcej miejsca dostępnego pod systemem Windows 8,1 - aby było tyle ile jest dostępne pod Windowsem 10 czyli Ponad 9,37 GB ? 8.1 nie posiada takiej kompresji jak 10
0 whitewolf1608 Opublikowano 26 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2017 8.1 nie posiada takiej kompresji jak 10 Dzięki za odpowiedź Czyli siódemka Mod będzie mieć jeszcze mniej dostępnej pojemności jak 8,1 oryginalny ?
0 LAGUNA Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2017 masz jeszcze odnośnie co to jest [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
0 VACek Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2017 Czyli siódemka Mod będzie mieć jeszcze mniej dostępnej pojemności jak 8,1 oryginalny ? Jak zainstalujesz na tym tablecie win 7 będziesz mistrzem
Pytanie
whitewolf1608
Witam posiadam Tablet Kiano Intelect 8 3G MS na Windowsie 8,1 z Bing w wersji 1 GB Ram.
Zwracam się z bardzo uprzejmą prośbą o poradę który system operacyjny z forum Modyfikowany będzie najlżejszy ?
Czy w przypadku 1 GB Ramu wchodzi w grę tylko instalacja systemu w wydaniu x86 ?
Uprzejmie proszę o wsparcie
Wszystkim życzę spokojnej nocy
Pozdrowienia whitewolf1608
29 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi