Jump to content

WimBOOT 8.1u1 x86 OEM

robertnik

Recommended Posts

A jak robiłeś USB? Jak w załączonym opisie do Vivotab Smart?

Dokładnie (jak na obrazku)

Może wyślij jakieś zdjęcia z tego jakie masz ustawienia w biosie, a poszukam i przetestuje jeszcze jakiś inny pendrive.

Chyba że ta funkcjia jest zablokowana gdzieś w Windows Boot Manager bo na stacionarnym nigdy tego typu problemów nie miałem.

Nie powinna być zablokowana. Odpalasz trzymając Power i po 1-2s klawisz ściszania. Wyskoczy monit opcji do bootowania, nie trzeba wchodzić do Efi.

A co poszło nie tak to nie wiem. Może myszka świecąca i takaż klawiatura(bęą miały wysoki pobór mocy i zwyczajnie dla pendrive może brakować... Testowałem na klawiaturze bezprzewodowej, myszce USB(świecącą ;P) i penem 32GB(na 8GB TDK nie chciało bootować).

win 10 na toshiba encore moze zrobilbym jakis obraz z win 10:) bo przy full install mam 5gb wolnego miejsca..

Myslę że tej wersji nie warto przerabiać.

Przecież M$ zablokuje możliwość korzystania z Technical Preview już za kilka miesięcy.

Poczekajmy aż wyjdzie wersja dla nas czyli "konsumentów"

Powiedz czy miałeś jakieś problemy np. z instalacją softu, sterowników itp.?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] dodano link do wersji WimBOOTa dedykowanej tabletom [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników].

Witam

Niestety pobrać nie można - komunikat: ...plik usunięty. Proszę o aktualizacje.

Dotyczy wersji z: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 

Witam mam problem z instalacją tego systemu na laptopie używam tych dwóch skryptów pierwszy działa a drugi skrypt wyrzuca błąd nie mam pojęcia o co z tym chodzi na maszynie wirtualnej też nie działa.

Czy jest ktoś w stanie mi pomóc jakoś z tym nie wiem może to ja coś źle robię 

Siemka, mam oryginalne pliki z rozszerzeniem (.swm) windowsa 8.1 bing wersja home z tabletu colorowo citi tab 8.

Pobrałem jej z serwera ftp colorowo i moje pytanie brzmi czy mozna nimi odratować tablet jak miał windows 10. Tablet mi padł a ten tutaj system ma skrypt pod instalacje na dysk D co mi nie idzie bo musi byc C. Pierwsza komeda wyczysciła mi partycje i mogę tylko z bootować usb z fat32. ( coś mi hub nie czyta jednoczenie klawiatury i usb a drugi wole nie wykrywa choć wcześniej działał jak podawałem komede do kasowania partycji. Cóż kupie drugi i sprawdzę)

Pliki mogę udostempnic, adres ftp to: ftp.abcdata.com.pl (ftp.abcdata.com.pl/Colorovo/)  Ja pobrałem zawartość programem FileZilla

Witam,

udostepnil by ktos aktualny link do:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

z gory dziekuje

//Edit:

ogolnie mam uceglonego Asusa ME400, skasowana partycja recovery, zaden z zassanych obrazow nie chce zabootowac pomogl by ktos? :>