KaMaLL1990 Posted May 2, 2014 Report Share Posted May 2, 2014 A jak robiłeś USB? Jak w załączonym opisie do Vivotab Smart? Dokładnie (jak na obrazku) Może wyślij jakieś zdjęcia z tego jakie masz ustawienia w biosie, a poszukam i przetestuje jeszcze jakiś inny pendrive. Chyba że ta funkcjia jest zablokowana gdzieś w Windows Boot Manager bo na stacionarnym nigdy tego typu problemów nie miałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertnik Posted May 2, 2014 Author Report Share Posted May 2, 2014 Nie powinna być zablokowana. Odpalasz trzymając Power i po 1-2s klawisz ściszania. Wyskoczy monit opcji do bootowania, nie trzeba wchodzić do Efi. A co poszło nie tak to nie wiem. Może myszka świecąca i takaż klawiatura(bęą miały wysoki pobór mocy i zwyczajnie dla pendrive może brakować... Testowałem na klawiaturze bezprzewodowej, myszce USB(świecącą ;P) i penem 32GB(na 8GB TDK nie chciało bootować). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaMaLL1990 Posted May 2, 2014 Report Share Posted May 2, 2014 No właśnie wyświetlają się tylko 2 opcje, Windows Boot Manager i wejście do biosu.Spróbuje jutro jakiś inny pen może to pomorze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertnik Posted May 2, 2014 Author Report Share Posted May 2, 2014 A zabootuj z samym pendrive, może coś ma za duży pobór mocy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaMaLL1990 Posted May 2, 2014 Report Share Posted May 2, 2014 Na tamtym nicale właśnie podłączyłem inny Pen (PQI dwustronny) i BIOS go widzi.Postawie na nim jutro instalke i zobacze jak to wyjdzie Dzięki za szybkie odpowiedzi, napisze potem jak to wyszło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertnik Posted May 8, 2014 Author Report Share Posted May 8, 2014 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] dodano link do WimBOOTa dedykowanej tabletom [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krolik88 Posted October 13, 2014 Report Share Posted October 13, 2014 win 10 na toshiba encore moze zrobilbym jakis obraz z win 10:) bo przy full install mam 5gb wolnego miejsca.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemo1960 Posted October 13, 2014 Report Share Posted October 13, 2014 win 10 na toshiba encore moze zrobilbym jakis obraz z win 10:) bo przy full install mam 5gb wolnego miejsca.. Myslę że tej wersji nie warto przerabiać. Przecież M$ zablokuje możliwość korzystania z Technical Preview już za kilka miesięcy. Poczekajmy aż wyjdzie wersja dla nas czyli "konsumentów" Powiedz czy miałeś jakieś problemy np. z instalacją softu, sterowników itp.? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krolik88 Posted October 13, 2014 Report Share Posted October 13, 2014 nie zadnego nie bylo, wszystkie stery juz byly zainstalowane Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StMK Posted December 3, 2014 Report Share Posted December 3, 2014 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] dodano link do wersji WimBOOTa dedykowanej tabletom [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Witam Niestety pobrać nie można - komunikat: ...plik usunięty. Proszę o aktualizacje. Dotyczy wersji z: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertnik Posted December 17, 2014 Author Report Share Posted December 17, 2014 @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Poprawione.@[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Sprawdź opcje cleanmgr Nie instalowałem, ale googlując trafiłem na [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
avisnet Posted February 27, 2015 Report Share Posted February 27, 2015 Mam pytanko do @robertnik w jaki sposób obliczasz wielkość partycji recovery? PS Dla osoby która pytała o obraz z Wim-Boot dla Toshiby Encore. Znajdziesz go na moim blogu, niestety musisz pogooglować bo nie chce podpaść administracji podając tu link. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateusz73 Posted May 18, 2016 Report Share Posted May 18, 2016 Witam mam problem z instalacją tego systemu na laptopie używam tych dwóch skryptów pierwszy działa a drugi skrypt wyrzuca błąd nie mam pojęcia o co z tym chodzi na maszynie wirtualnej też nie działa. Czy jest ktoś w stanie mi pomóc jakoś z tym nie wiem może to ja coś źle robię Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spamer Posted January 21, 2017 Report Share Posted January 21, 2017 Siemka, mam oryginalne pliki z rozszerzeniem (.swm) windowsa 8.1 bing wersja home z tabletu colorowo citi tab 8. Pobrałem jej z serwera ftp colorowo i moje pytanie brzmi czy mozna nimi odratować tablet jak miał windows 10. Tablet mi padł a ten tutaj system ma skrypt pod instalacje na dysk D co mi nie idzie bo musi byc C. Pierwsza komeda wyczysciła mi partycje i mogę tylko z bootować usb z fat32. ( coś mi hub nie czyta jednoczenie klawiatury i usb a drugi wole nie wykrywa choć wcześniej działał jak podawałem komede do kasowania partycji. Cóż kupie drugi i sprawdzę) Pliki mogę udostempnic, adres ftp to: ftp.abcdata.com.pl (ftp.abcdata.com.pl/Colorovo/) Ja pobrałem zawartość programem FileZilla Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo83 Posted July 16, 2017 Report Share Posted July 16, 2017 Witam, udostepnil by ktos aktualny link do: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] z gory dziekuje //Edit: ogolnie mam uceglonego Asusa ME400, skasowana partycja recovery, zaden z zassanych obrazow nie chce zabootowac pomogl by ktos? :> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts