37linx3 Posted October 17, 2017 Report Posted October 17, 2017 Poszukuję aktualnych sterowników do laptopa ASUS X553MA pod system Win 8.1 mod pryw. prez. Znalazłem na stronie producenta: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ale wydaje mi się, że nie są one najnowsze. Nie wiem także w jakiej kolejności je instalować (nr 1 - Chipset), a pozostałe, i czy wszystkie są niezbędne. Czy pobierać i instalować tylko najnowsze (gdy jest kilka), czy też pobrać wszystkie do folderów, a następnie niech system sam wybierze. Quote
37linx3 Posted October 22, 2017 Author Report Posted October 22, 2017 Zapytam inaczej. Czy jak zainstaluje z w/w strony Chipset (jest tylko jeden), a następnie z folderu Utilities zainstaluję Asus Live Update, to program ten pobierze i zainstaluje najlepsze dostępne sterowniki ze strony producenta?. Quote
Tupak Amaru Posted October 22, 2017 Report Posted October 22, 2017 Ten Asus live update jest nic nie warty. Musisz zainstalować ręcznie wszystkie drivery jest ich 10. 1.chipset 2.card reader 3.grafika 4.bluetooth 5.reszta Po instalacji każdego drivera obowiązkowy restart komputera. Oczywiście instalujesz tylko jeden do danego urządzenia np Wlan czy Bluetooth taki jaki masz. A jaki masz to już odszukaj po identyfikatorze sprzętu w manager urządzeń. Nie używaj wynalazków do automatycznej instalacji sterowników robi więcej złego jak dobrego. Quote
Recommended Posts