Skocz do zawartości

System bez wodotrysków kafelek a wydajny na MSI GL72 6QD i5 8DDR4 SSD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam proszę o info jaki system polecicie pod laptop MSI GL72 6QD i5-6300HQ/8GB ddr4/ 120SSD/ GTX950M

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

sprzęt nie będzie służył do grania a do obrabiania zdjęć, programów, przerabiania plików mp3, video, przeglądania internetu, drukowania dokumentów

zależy mi na szybkim stabilnym systemie bez szpiegowania, bez wodotrysków który pobierze sterowniki sam pod dodawany nowy sprzęt

myślałem o Windows 7 ale nie wiem czy nie będzie z nim problemów, proszę o opinie jaki system byście polecili może być 7,8 lub 10 

Opublikowano

Zwykła 10 Pro wystarczy Ci i zaoferuje optymalne działanie komputera. Kafelki możesz sam sobie odinstalować poprzez PowerShell.

Na koniec popraw to wszystko przez RemoveSpy AIO dostępne tutaj - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Witam proszę o info jaki system polecicie pod laptop MSI GL72 6QD i5-6300HQ/8GB ddr4/ 120SSD/ GTX950M

sprzęt nie będzie służył do grania a do obrabiania zdjęć, programów, przerabiania plików mp3, video, przeglądania internetu, drukowania dokumentów

zależy mi na szybkim stabilnym systemie bez szpiegowania, bez wodotrysków który pobierze sterowniki sam pod dodawany nowy sprzęt

Ten warunek spełnia jedynie Linuks a chyba i to nie na 100%.

Bo na Windows to sterowniki trzeba jednak samemu instalować i to z głową a nie z automatu co system zainstaluje albo jakies pseudo programy typu

Drive Booster czy inne tego typu wynalazki.

Opublikowano

A może ten Ci się spodoba ? ( działa bardzo dobrze )  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]-  trzeba  zmienić EN na PL  i ręcznie  zaporę przeczyścić i poustawiać itd.

Opublikowano

A może ten Ci się spodoba ? ( działa bardzo dobrze ) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]- trzeba zmienić EN na PL i ręcznie zaporę przeczyścić i poustawiać itd.

ręcznie zaporę przeczyścić? to niezbędne ? jest jakiś manualna jak to zrobić?

jest jakiś jeszcze system godny polecenie bez zbędnego "dłubania" w nim po instalacji, nie bardzo się znam na tym może mnie to przerosnąć potrafię utworzyć botowalnego pena zainstalować system itp. ale grubsze konfiguracje ... może być ciężko ;)

Opublikowano

To nie lepiej zainstalować Win 10 w wersji Enterprise LTSB niż bawić się w takie ingerencyjne przeróbki ?

.... zależy mi na szybkim stabilnym systemie bez szpiegowania, bez wodotrysków ...

Opublikowano

Polecam Windows 8.1 od Prezesa Mr.T  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], bardzo dobry jest też System od GT500s  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] na moim leciwym sprzęcie Komp 9 letni, laptop 6 letni, oba Systemy działają rewelacyjnie.

Opublikowano

Polecam Windows 8.1 od Prezesa Mr.T  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], bardzo dobry jest też System od GT500s  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] na moim leciwym sprzęcie Komp 9 letni, laptop 6 letni, oba Systemy działają rewelacyjnie.

czym znacznym różnią się od siebie te dwa systemy?

Opublikowano

Na moim 10-letnim Lenovo T61 oryginalny Windows 7 Pro dzieła moim zdaniem rewelacyjnie. Tylko wstawiłem dysk SSD reszta wszystko fabryczne. System bez żadnych optymalizacji czy usuwania telemetrii. Zainstalowane wszystkie poprawki z Windows update Także podstawa to SSD i zdrowy rozsądek.

Opublikowano

ręcznie zaporę przeczyścić? to niezbędne ? jest jakiś manualna jak to zrobić?

jest jakiś jeszcze system godny polecenie bez zbędnego "dłubania" w nim po instalacji, nie bardzo się znam na tym może mnie to przerosnąć potrafię utworzyć botowalnego pena zainstalować system itp. ale grubsze konfiguracje ... może być ciężko ;)

Kwestia zasad  i prywatności  - możesz nic  nie robić  ale nie ma systemu w którym  coś nie trzeba by było  zrobić ( zapora gdzieś tu na forum chyba opisana - może i przez ze mnie ? ) czy  to system z naszego forum czy z innej lokalizacji .Robisz aktualizacje i już  trzeba sprawdzić  czy szpieg MS  czegoś nie nawalił do systemu.

Masz MSI  więc tym  MSI Smart Tool  robisz pena , ustawiasz dysk według  poradnika Wiktorynka [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] , język zmienić na polski  to już przedszkole  , dla pewności jak chcesz to potraktuj jeszcze skryptem od  kolegi  m4s  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]i system  będzie naprawdę dobrze działał.

Wybór należy do Ciebie to  Tobie  ma pasować a nie mi - rób to spokojnie bez paniki , poczytaj  co i jak a będzie OK.

Na forum jest  trochę  ludzi co mają konkretną wiedzę na ten temat i na pewno pomogą w razie problemów nie jest to takie straszne  jak to widzisz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie