Shaddow Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2017 Dzień dobry! Posiadam od dawna nieużywanego netbooka- Acer Aspire One 725. Procesor AMD Dual-Core Processor C-60 APU with Radein HD Graphics 1.00 GHz Zainstalowana pamięć to 2 GB RAM. W chwili obecnej (taki był od początku) jest na nim Windows 7 Home Premium w wersji 64-bitowej, sp1. Dawniej nawet Corela awaryjnie na nim odpalałem- teraz widzę, że strasznie muli. Więc chciałbym na nim z pendrive postawić na nowo system, (a przy okazji wyczyścić go z tego, co przez lata było zainstalowane). Potrzebowałbym chyba win7 tak jak był. Co polecacie? Z góry dzięki za odpowiedź!
Miastowy Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2017 Witaj, miałem praktycznie tego samego, więc powiem Ci z własnego doświadczenia.1) Systemu 64bit nie ma sensu wgrywać na coś, co ma mniej niż 4GB (właśnie wtedy czuć te spadki, ściny etc ale OK, producent tak zrobił, bo był pod wpływem alkoholu czy coś...) - wgraj 32bit, ponieważ masz 2GB RAM tylko.2) Do wyboru: Windows 7 Starter SP1 bądź Windows XP, co wybierasz?3) Osobiście jechałem na 7 Starter, do tego co mi było potrzebne wystarczało i zalecałbym Ci zrobić to samo, później aktualizacja DX, sterowników Driver Boosterem i będzie super grało.
Shaddow Opublikowano 16 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Września 2017 Dzięki wielkie za odpowiedź!To w takim razie spróbuję z 7 Starter i zobaczymy cóż to będzie
Miastowy Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2017 I na przyszłość nie wgrywaj żadnych krojonych systemów (modyfikowanych), więcej brudu sobie narobisz niż warta cała zabawa. Tylko czyścioch.
VACek Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2017 I na przyszłość nie wgrywaj żadnych krojonych systemów (modyfikowanych), więcej brudu sobie narobisz niż warta cała zabawa. Tylko czyścioch. Ale bzdury gadasz Po 1. Wgrywając jakikolwiek system trzeba miec minimalne pojęcie o instalacji OS. Po 2. Wgrywając czysty trzeba umieć go skonfigurować. Po 3. Wgrywając moda trzeba mieć świadomość co zostało w nim zmienione czy wycięte. Po 4. Bez względu czy to czysty czy mod przed instalacją trzeba się zastanowić w jakim celu będzie używany OS
Miastowy Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2017 Ale bzdury gadasz Wiedziałem, że tak będzie. Tylko na to czekałem. Ja jestem jednego zdania i tyle. Ja lecę już wieki na czystych i jakoś nigdy nie mam żadnego problemu a z głupot nie ważne na jakim kompie się zainstaluje moda (ten sam build nawet) to zaczyna się sypać jak domino, no ale co ja tam wiem.
VACek Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2017 Wiedziałem, że tak będzie. Tylko na to czekałem. Ja jestem jednego zdania i tyle. Ja lecę już wieki na czystych i jakoś nigdy nie mam żadnego problemu a z głupot nie ważne na jakim kompie się zainstaluje moda (ten sam build nawet) to zaczyna się sypać jak domino, no ale co ja tam wiem. Skoro sie sypie czyli coś psujesz albo masz ograniczoną wiedze o modzie Obecnie siedzę na modzie 8.1 już dobry miesiąc nic sie nie zepsuło a wręcz przeciwnie system śmiga jak marzenie
Miastowy Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2017 Dobrz, masz rację, lecz nie dokładaj już swoich trzech groszy. Jedni wiedzą to, drudzy tamto. Przynajmniej u mnie żaden mod już nie zawita, bez syfu. Po prostu, odradzam i tyle no chyba, że ktoś ma anielską cierpliwość.Koniec.
VACek Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2017 Dobrz, masz rację, lecz nie dokładaj już swoich trzech groszy. Jedni wiedzą to, drudzy tamto. Przynajmniej u mnie żaden mod już nie zawita, bez syfu. Po prostu, odradzam i tyle no chyba, że ktoś ma anielską cierpliwość. Koniec. Nie zapominaj że Ingerując w system po instalacji (optymalizacja itp) to też to jest mod tylko poinstalacyjny lecz nie dokładaj już swoich trzech groszy. Jestem pełno prawnym uzytkownikiem i mam do tego prawo
Tupak Amaru Opublikowano 17 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2017 Skoro masz licencję na Windows 7 HP to taki zainstaluj tylko x86 a nie x64 przy 2 GB RAM. Sterowniki tylko ze strony Acera żadnych wynalazków typu wspomniany drive booster. Więcej nie kupuj czegoś takiego bo to dramat a nie netbook.
Rekomendowane odpowiedzi