moore Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2017 Ale testujesz pojedynczo? Testuj pojedynczo w tym samym slocie każda z kości. Jak są błędy to kość do hasioka.
Pafcio48 Opublikowano 24 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2017 aha, wyjąć i testować tylko 1, ok
annonying_anoni Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2017 W10 nie ma nr licencji na nalepce VAIO (jest tylko kod na W7). Instaluj w10. Klucz z 7 wpisujesz po zainstalowaniu systemu i sterowników
Tupak Amaru Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2017 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tylko pojedynczo każdą kość. Rozumiesz w ogóle sens tego zwrotu, bo moim zdaniem nie rozumiesz.
moore Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2017 Rozumiesz w ogóle sens tego zwrotu, bo moim zdaniem nie rozumiesz. Zazdroszczę Ci, że nie masz większych problemów. Pozdrawiam.
Tupak Amaru Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2017 Zazdroszczę Ci, że nie masz większych problemów. Pozdrawiam. Ale to było do użytkownika Pafcio48 i dotyczyło się jego pytania z postu #92 mimo że wcześniej jasno napisałeś żeby testować pojedyńczo. Faktycznie źle to podpiąłem, przepraszam.
moore Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2017 Myślałem,że do mnie. Ok, nic się nie dzieje. Zobaczymy co wyjdzie autorowi tematu w testach.
Pafcio48 Opublikowano 25 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2017 cześć, faktycznie jedna kość dawała błędy, druga była bezbłędna pracuję teraz na dobrej, przez parę godzin zero oznak niestabilności. PS zdumiewające, co ludzie piszą, a co rozumieją inni... jak myślicie, czy instalacja w10 na laptopie z kością pamięci powodującą błędy i niebieskie ekrany podczas samej instalacji mogła zaowocować tym, że system może być niepełnosprawny? Lub ma ukryte pliki dump zwiększające jego objętość (mimo tego, że teraz działa bez zarzutu)? pytam, bo zaorać go od nowa teraz to nie problem, a za jakiś czas, to już będzie problem...
Tupak Amaru Opublikowano 25 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2017 Instaluj system od nowa i to teraz. Oczywiście wyjmij i wyrzuć tą kość niesprawną.
Pafcio48 Opublikowano 29 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2017 postawiłem system od nowa 25-09, na 1 sprawnej kości 4Gb przez parę dni testowania system jest stabilny, miło mi stwierdzić, że to nie W10 powodowało niebieskie ekrany, tylko kość, bo w sumie polubiłem ten system... pozdrawiam PS gdybym był bardziej informatyczny męczyłbym do skutku Minta lub Archa... cześć, brak niebieskich ekranów od 4 dni uważam za sukces! proszę jeszcze tylko o podpowiedź, bo nie mam obrazu w filmikach online, tylko dźwięk, a jak chcę przesunąć odtwarzanie dalej, wyłącza też dźwięk i daje komunikat błąd czy to w Edge, czy IE, mam dociągnięty VLC, on odtwarza wszystko, ale po ściągnięciu pliku na dysk (czasami tylko spowalnia rmvb), czy kodeki vlc powinny współpracować z Edge i IE, czy muszę dociągnąć np. K-Lite? Jak rozumiem Edge powinien odtwarzać filmiki online oraz YT bez dodatkowych kodeków? pozdrawiam serdecznie! [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Nieobecny Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2017 Filmy z netu działają za pomocą html5 lub flash. Żadne kodeki nie są potrzebne.
Pafcio48 Opublikowano 29 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2017 no to klapa kurza łapa gdzie jeszcze mogę sprawdzić, czy mam dobre ustawienia? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
moore Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2017 Wyłącz flasha w ustawieniach i zobacz czy Ci będą działały filmy.
Pafcio48 Opublikowano 29 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2017 z Flashem czasami mignie obraz bez flasha taki ekran, nie mam żadnych adblocków [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
VACek Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2017 Olej ten bubel o nazwie EDGE, bo to brzydko mówiąc syf jest
Pafcio48 Opublikowano 30 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2017 kiedy na IE mam to samo... Chrome jest lepszy?
Tupak Amaru Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2017 Jak tam ze sterownikami, zainstalowałeś samemu czy to Windows Update zainstalował swoje protezy? Zobacz na innej przeglądarce sam używam SlimJet i w 99% działa naprawdę dobrze.
Pafcio48 Opublikowano 30 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2017 sterowniki dociągałem Snappy Driver Installer, oprócz grafiki, którą zainstalowałem oryginalną AMD Catalyst. używałem Edge, bo spodobała mi się za szybkość i kompaktowość. z tymi przeglądarkami, to mam zagwozdkę, kiedyś miałem Operę, ale nie obsługiwała banku BPH, więc zrezygnowałem, o slimJet nie słyszałem... jaki jest ten 1%, że działa naprawdę niedobrze? postawiłem operę, działa super, odtwarza filmy dzięki
Pafcio48 Opublikowano 2 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2017 widzę jednak, że Opera nie jest tak szybka, jak Edge...
Nieobecny Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2017 Opera: - wbudowany Adblock - wbudowany VPN - wiele rozszerzeń - w miarę konfigurowalna - przejrzysta - ergonomiczna Edge: - rozszerzeń na palcach jednej ręki - niekonfigurowalny - nieergonomiczny - dysfunkcyjny - szybkość wyssana z palca(MS skutecznie przyblokowuje inne przeglądarki na Win 10).
Pafcio48 Opublikowano 7 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2017 Zdaję sobie sprawę, że ten wątek w zasadzie nie jest do ułatwienia wyboru systemu, ale postawieniu WIN10 i skonfigurowaniu, dociągnięciu sterowników, posprzątaniu, itp, w zasadzie to może być samouczek w stylu "stawianie/oranie w10 w weekend"... Obecnie nie mogę rozwiązać takiego problemu: przy startowaniu jednego z programu mam błąd, jak na obrazku, w sieci nie znalazłem skutecznego sposobu naprawienia błędu, sprawdziłem, że pliku comctl32.ocx nie mam na dysku, instalator pakietu ocx microsoftowy nie naprawił sytuacji, co można zrobić, żeby doinstalować tego *.ocx? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Nieobecny Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2017 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Masz skopany system. Pomyśl o formacie.
Pafcio48 Opublikowano 7 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2017 dzięki za linki, rozwiązałem problem, myślę co mogło skopać tak niezawodny system? może dism++ za dużo oczyścił???
Pafcio48 Opublikowano 26 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Października 2017 Zapomnij, że jakikolwiek system oprócz łaaaał, ochhhh i efektu placebo da ci wzrost wydajności. Rzeczywiście tak jest, mam ssd, i7, 8Gb ram i wszystko śmiga, aż gacie spadają, jestem mega zadowolony, ale niektóre symulacje układów elektronicznych w LTSpice jak działały długo, tak działają. Po zakończeniu Opery jeszcze 2 sekundy obraca się niebieskie kółko-klepsydra, kończy się jakiś proces. Niektóre operacje obróbki zdjęć w RawTherapee tęż potrafią trwać... To co w takim razie sprawia, że system śmiga z prędkością światła? Szybsze taktowanie zegara?
m4s Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2017 Mniej zamulaczy w tle. Odpowiednio skonfigurowane usługi. I w ogóle dużo innych .... Wysłane z punktu G
razor1995 Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2017 To co w takim razie sprawia, że system śmiga z prędkością światła? Szybsze taktowanie zegara? SSD i optymalizacja, nic więcej
Pafcio48 Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Po ponad roku testowania W10 home muszę przyznać, że jestem zadowolony. System u mnie jest stabilny. Jako drobne minusy mógłbym wskazać, że Edge nie odgrywa filmików, natywny Filmy i TV nie odtwarza wideo (na założonym nowym użytkowniku działają), a groove wieszał się, po kwietniowej aktualizacji już nie. Planuję dokupić klucz do PRO i odnowić system, tym razem już bez eksperymentowania z instalowaniem i odinstalowywaniem różnych programów, gier, itp. Kapitalną robotę robią DISM++ i SDI. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi