Dynamite Opublikowano 13 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2017 Cześć . Niestety LG K4 2017 DS upadł z 10cm na beton i ma pęknięcie na dole przy logo ( wzdłuż boków ). 1 Pęknięcie ma max 0.5cm i takie tu pytanie - Czy dam radę założyć na to hartowane szkło ? (Wiem że folie na pewno bo jest miękka ) Cytuj
razor1995 Opublikowano 13 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2017 Da radę jeśli to jest tylko pęknięcie i nie wystaje. Cytuj
Dynamite Opublikowano 13 Lipca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2017 No to mam problem.. 1 kawalej jest podniesiony na jakies 0.2cm. Jak sie patrzy na tel na plasko widac lekko Cytuj
MadDragory Opublikowano 13 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2017 Cześć, Tak z ciekawości, Czy możesz zrobić zdjęcie ? Cytuj
Dynamite Opublikowano 13 Lipca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2017 Cześć, Tak z ciekawości, Czy możesz zrobić zdjęcie ? Pewnie. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 3 ostatnie , gdzie jest pokreslone to tam to jest najwieksze. Reszta niewyczuwalna. Za zdjęcia sorry - nikona koledze na wakacje pożyczyłem Cytuj
MadDragory Opublikowano 13 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2017 Nie wiem czy dasz radę ze szkłem hartowanym ale jak miałem telefon z pająkiem na całej powierzchni dotyku to tylko taśmą przezroczystą zakleiłem i było ok . Cytuj
Dynamite Opublikowano 13 Lipca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2017 Czyli jednak lipa. Chciałem jakoś zabezpieczyć ekran a folia bedzie pewnie miała bąbelki.. Chyba że ktoś ma jakiś ponysł i jest jakaś porządna poliwęglanowa nie za droga? Jak myślicie, ta będzie ok ? : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Czy może jednak zaryzykować na Hartowane szkło ? Poczytałem trochę w internecie i podobno Nie ma różnicy w nakładaniu folii a szkła - folie też będzie ciężko założyć - czy to prawda? np. tą [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
moszter Opublikowano 13 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2017 Folia nić nie chroni jak upadnie to się i tak potłucze i tak. A jak piszesz że kawałek ekranu Ci odstaje to jedyne wyjście wymienić Corning Gorilla Glass 3 czyli szkło zabezpieczające, chyba że myślisz że jakoś wciśniesz. Lepiej zabezpiecza szkło hartowane, a jak Ci smartfon upadnie to tylko ono się tłucze. To i to się łatwo zakłada. Polecam folie i szkła z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Dynamite Opublikowano 13 Lipca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2017 Folia nić nie chroni jak upadnie to się i tak potłucze i tak. A jak piszesz że kawałek ekranu Ci odstaje to jedyne wyjście wymienić Corning Gorilla Glass 3 czyli szkło zabezpieczające, chyba że myślisz że jakoś wciśniesz. Lepiej zabezpiecza szkło hartowane, a jak Ci smartfon upadnie to tylko ono się tłucze. To i to się łatwo zakłada. Polecam folie i szkła z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] No odstaje odstaje. 0.2mm - jako tako wyczuwalne. A chcę folię założyć żeby się nie rozprzestrzeniało. A nie będę wymieniał szybki bo jak oddam do serwisu to z ekranem - pytałem sie o ceny to 800zł - 450zł nowy telefon to podziękuję.. Chyba że macie sposób jakiś żeby wepchać tanią folię lub szkło Cytuj
Gość Opublikowano 13 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2017 Poszukaj firmy która wymieni Ci tylko szkło. Ja miałem samsunga note 3 - i stłukłem szkło - samsung i jego serwisy rekomendują wymianę razem z wyświetlaczem, ale znalazłem firmę która wymieniła mi tylko szkło za 30% ceny i telefon był jak nowy. Niestety mieszkam za granicą więc nie poratuję Cię linkiem, ale wiem że w Polsce też są takie firmy. Cytuj
moszter Opublikowano 13 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2017 Może to Ci się przyda [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] , próbuj z folijką może coś da. Cytuj
Dynamite Opublikowano 13 Lipca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2017 Może to Ci się przyda , próbuj z folijką może coś da. Nie bede dawal do naprawy - tego nie dotykam ani na to nie patrze wiec mi to nie przezzkadza. Z folijka nie bd kombinowac. Dla bezpieczenstw kupie etui z klapką wrazie w bo też coś daje. Wiecie czy jest jakas folia miękksza zbigniew59 - nie będę oddawał do naprawy bo to nie przeszkadza mi a mi chodzi tylko o zabezpieczenie ekranu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi