Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć . Niestety LG K4 2017 DS upadł z 10cm na beton i ma pęknięcie na dole przy logo ( wzdłuż boków ). 1 Pęknięcie ma max 0.5cm i takie tu pytanie - Czy dam radę założyć na to hartowane szkło ? (Wiem że folie na pewno bo jest miękka )

Opublikowano

Cześć, 

Tak z ciekawości,

Czy możesz zrobić zdjęcie ?

Pewnie. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

3 ostatnie , gdzie jest pokreslone to tam to jest najwieksze. Reszta niewyczuwalna. Za zdjęcia sorry - nikona koledze na wakacje pożyczyłem

Opublikowano

Czyli jednak lipa. Chciałem jakoś zabezpieczyć ekran a folia bedzie pewnie miała bąbelki.. Chyba że ktoś ma jakiś ponysł i jest jakaś porządna poliwęglanowa nie za droga?

Jak myślicie, ta będzie ok ? :  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Czy może jednak zaryzykować na Hartowane szkło ?

Poczytałem trochę w internecie i podobno Nie ma różnicy w nakładaniu folii a szkła - folie też będzie ciężko założyć - czy to prawda? np. tą [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Folia nić nie chroni jak upadnie to się i tak potłucze i tak. A jak piszesz że kawałek ekranu Ci odstaje to jedyne wyjście wymienić Corning Gorilla Glass 3 czyli szkło zabezpieczające, chyba że myślisz że jakoś wciśniesz.

Lepiej zabezpiecza szkło hartowane, a jak Ci smartfon upadnie to tylko ono się tłucze.

To i to się łatwo zakłada.

Polecam folie i szkła z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Folia nić nie chroni jak upadnie to się i tak potłucze i tak. A jak piszesz że kawałek ekranu Ci odstaje to jedyne wyjście wymienić Corning Gorilla Glass 3 czyli szkło zabezpieczające, chyba że myślisz że jakoś wciśniesz.

Lepiej zabezpiecza szkło hartowane, a jak Ci smartfon upadnie to tylko ono się tłucze.

To i to się łatwo zakłada.

Polecam folie i szkła z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

No odstaje odstaje. 0.2mm  - jako tako wyczuwalne. A chcę folię założyć żeby się nie rozprzestrzeniało. A nie będę wymieniał szybki bo jak oddam do serwisu to z ekranem - pytałem sie o ceny to 800zł - 450zł nowy telefon to podziękuję.. Chyba że macie sposób jakiś żeby wepchać tanią folię lub  szkło

Opublikowano

Poszukaj firmy która wymieni Ci tylko szkło.

Ja miałem samsunga note 3 - i stłukłem szkło - samsung i jego serwisy rekomendują wymianę razem z wyświetlaczem, ale znalazłem firmę która wymieniła mi tylko szkło za 30% ceny i telefon był jak nowy.

Niestety mieszkam za granicą więc nie poratuję Cię linkiem, ale wiem że w Polsce też są takie firmy. 

Opublikowano

Może to Ci się przyda

, próbuj z folijką może coś da.

Nie bede dawal do naprawy - tego nie dotykam ani na to nie patrze wiec mi to nie przezzkadza. Z folijka nie bd kombinowac. Dla bezpieczenstw kupie etui z klapką wrazie w bo też coś daje. Wiecie czy jest jakas folia miękksza

zbigniew59 - nie będę oddawał do naprawy bo to nie przeszkadza mi a mi chodzi tylko o zabezpieczenie ekranu.