Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Był gdzieś na tym forum post jak zainstalować sterownik MTP Device do smartfona na Androidzie.

Znajoma ma jakiegoś Samsunga i nawet go nie wykrywa komputer.

Rzecz w tym że ja instalowałem Windows 10 na tym laptopie i wszystko było poprawnie zainstalowane ale

nie miałem tego telefonu żeby zainstalować sterownik.

Proszę o jakieś namiary jak to zrobić albo wskazać ten wątek bo nijak go nie mogę wyszukać na forum Winclub.

Opublikowano

Zawsze należy zainstalować kiesa i on ma sterowniki do windozy a na androidzie nigdy nie instalowałem sterowników tylko jak podłączyłem samsunga to po odblokowaniu klikam w ładowanie usb a tam wybieram przesyłanie plików MPT Windows lub Mac i jest widoczny w explorator plików.

Opublikowano

nigdy nie instalowałem sterowników tylko jak podłączyłem samsunga to po odblokowaniu klikam w ładowanie usb a tam wybieram przesyłanie plików MPT Windows lub Mac i jest widoczny w explorator plików.

Jest widoczny i działa ale w managerze urządzeń jest MTP i widzi go jako urządzenie z niezainstalowanym driverem.

Dotyczy to innego telefonu niż wspomnianego Samsunga, bo z Samsungiem to bez telefon załatwialiśmy.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Wywala komunikat że Windows nie może zweryfikować czy sterownik jest zgodny z posiadanym sprzętem można instalować czy nie i który?

1.android ADB interface

2.android bootloader interface

3.android composite adb interface

Oczywiście telefon cały czas podpięty pod USB i wybrana opcja MTP w telefonie.

Opublikowano

Jest widoczny i działa ale w managerze urządzeń jest MTP i widzi go jako urządzenie z niezainstalowanym driverem.

Nie wiem jak to robisz ale ja mam tak.

LXBI5cr.jpg

Ja zawsze po instalce systemu używam to DriverPack Solution i nie ma problemu.

Opublikowano

Nie żartuj nie będę pobierał pliku o wadze ponad 13GB zablokuja mi internet w Redbull po takim  ssaniu i to w weekend.

Byłem przy tym Samsungu i zgrałem pliki w 10 minut bez kłopotu go wykrywało, nie wiem nawet co oni robili wcześniej.

Natomiast ja mam lenovo C2 i w managerze urządzeń jest to MTP także pytanie z postu #4 który sterownik zainstalować jest aktualne.

Pliki można bez kłopotu wymieniać między laptopem a telefonem ale w MU jest ten MTP jako urządzenie bez drivera.

Opublikowano

Nie żartuj nie będę pobierał pliku o wadze ponad 13GB zablokuja mi internet w Redbull po takim  ssaniu i to w weekend.

Byłem przy tym Samsungu i zgrałem pliki w 10 minut bez kłopotu go wykrywało, nie wiem nawet co oni robili wcześniej.

Natomiast ja mam lenovo C2 i w managerze urządzeń jest to MTP także pytanie z postu #4 który sterownik zainstalować jest aktualne.

Pliki można bez kłopotu wymieniać między laptopem a telefonem ale w MU jest ten MTP jako urządzenie bez drivera.

Jeszcze masz do wyboru wersję online .

@[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

tutaj masz przykład ; dla jednego drivera ( dwóch lub trzech ) trzeba ściągać ponad 13 GB programu .

Opublikowano

Aktualizuj sterowniki tego MPT przez menagera urządzeń i wybierz online trza troche poczekać ale zaktualizuje.Do lenowo powinno być MTK co prawda mam lenowo A916 ale te same sterowniki do MTK -65xx jak coś to podeśle linka.

Opublikowano

Użyłem driver pack solutions Online i on zainstalował ten sam sterownik który sam wcześniej zainstalowałem czyli android composite adb interface.

W managerze urządzeń wszystko gra, pliki można swobodnie przenosić.

Dzięki wszystkim za pomoc.