Tupak Amaru Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2017 Witam. Był gdzieś na tym forum post jak zainstalować sterownik MTP Device do smartfona na Androidzie. Znajoma ma jakiegoś Samsunga i nawet go nie wykrywa komputer. Rzecz w tym że ja instalowałem Windows 10 na tym laptopie i wszystko było poprawnie zainstalowane ale nie miałem tego telefonu żeby zainstalować sterownik. Proszę o jakieś namiary jak to zrobić albo wskazać ten wątek bo nijak go nie mogę wyszukać na forum Winclub. Cytuj
Hedon Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2017 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Dziadek13 Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2017 Zawsze należy zainstalować kiesa i on ma sterowniki do windozy a na androidzie nigdy nie instalowałem sterowników tylko jak podłączyłem samsunga to po odblokowaniu klikam w ładowanie usb a tam wybieram przesyłanie plików MPT Windows lub Mac i jest widoczny w explorator plików. Cytuj
Tupak Amaru Opublikowano 7 Lipca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2017 nigdy nie instalowałem sterowników tylko jak podłączyłem samsunga to po odblokowaniu klikam w ładowanie usb a tam wybieram przesyłanie plików MPT Windows lub Mac i jest widoczny w explorator plików. Jest widoczny i działa ale w managerze urządzeń jest MTP i widzi go jako urządzenie z niezainstalowanym driverem. Dotyczy to innego telefonu niż wspomnianego Samsunga, bo z Samsungiem to bez telefon załatwialiśmy. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wywala komunikat że Windows nie może zweryfikować czy sterownik jest zgodny z posiadanym sprzętem można instalować czy nie i który? 1.android ADB interface 2.android bootloader interface 3.android composite adb interface Oczywiście telefon cały czas podpięty pod USB i wybrana opcja MTP w telefonie. Cytuj
Dziadek13 Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2017 Jest widoczny i działa ale w managerze urządzeń jest MTP i widzi go jako urządzenie z niezainstalowanym driverem. Nie wiem jak to robisz ale ja mam tak. Ja zawsze po instalce systemu używam to DriverPack Solution i nie ma problemu. Cytuj
RemixPL1994 Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2017 Spróbuj najpierw tym: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i potem tym: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Tupak Amaru Opublikowano 8 Lipca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2017 Nie żartuj nie będę pobierał pliku o wadze ponad 13GB zablokuja mi internet w Redbull po takim ssaniu i to w weekend. Byłem przy tym Samsungu i zgrałem pliki w 10 minut bez kłopotu go wykrywało, nie wiem nawet co oni robili wcześniej. Natomiast ja mam lenovo C2 i w managerze urządzeń jest to MTP także pytanie z postu #4 który sterownik zainstalować jest aktualne. Pliki można bez kłopotu wymieniać między laptopem a telefonem ale w MU jest ten MTP jako urządzenie bez drivera. Cytuj
RemixPL1994 Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2017 Programy z 1 linku nie pomogły? Cytuj
adamkon Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2017 Nie żartuj nie będę pobierał pliku o wadze ponad 13GB zablokuja mi internet w Redbull po takim ssaniu i to w weekend. Byłem przy tym Samsungu i zgrałem pliki w 10 minut bez kłopotu go wykrywało, nie wiem nawet co oni robili wcześniej. Natomiast ja mam lenovo C2 i w managerze urządzeń jest to MTP także pytanie z postu #4 który sterownik zainstalować jest aktualne. Pliki można bez kłopotu wymieniać między laptopem a telefonem ale w MU jest ten MTP jako urządzenie bez drivera. Jeszcze masz do wyboru wersję online . @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] tutaj masz przykład ; dla jednego drivera ( dwóch lub trzech ) trzeba ściągać ponad 13 GB programu . Cytuj
Dziadek13 Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2017 Natomiast ja mam lenovo C2 i w managerze urządzeń jest to MTP także pytanie z postu #4 który sterownik zainstalować jest aktualne. Aktualizuj sterowniki tego MPT przez menagera urządzeń i wybierz online trza troche poczekać ale zaktualizuje.Do lenowo powinno być MTK co prawda mam lenowo A916 ale te same sterowniki do MTK -65xx jak coś to podeśle linka. Cytuj
Tupak Amaru Opublikowano 10 Lipca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2017 Użyłem driver pack solutions Online i on zainstalował ten sam sterownik który sam wcześniej zainstalowałem czyli android composite adb interface. W managerze urządzeń wszystko gra, pliki można swobodnie przenosić. Dzięki wszystkim za pomoc. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi