Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc tu mnie jeszcze nie bylo wiec napisze :) Pare dni temu przegladalem strony - normalne :) telefon byl cieply no i sie wylaczyl. Po chwili jak sie zaladowal system dalem mu spokoj bo i tak mialem pare procent bateri wiec do ladowania zostawilem na noc no i nastepnego dnia czekajac w samochodzie dosc dlugo sie nim bawilem - standardowo zrobil sie bardzo cieply z obydu stron no i sie zrestartowal ponownie ale tym razem do napisu galaxy s5 i znow reset i tak wkolko. Dalem mu odpoczac az ostygnie no i wlaczylem ponownie po jakims czasie zaladowal sie android i po chwili telefon znowu byl bardzo cieply i caly czas restartowal sie, po jakims czasie probowalem go wlaczyc no i zaladowal sie system zrobil sie cieply i restart i tak wkolko. Jedynie co zdaze zalaczyc to stan bardzo niskiego zuzycia energi wtedy sie telefon nie restartuje i jest chlodny. Myslicie ze to wina software czy hardware. Jezeli soft to czy macie jakis lepszy niz oficjalny 5.0 i jak zgrac wszyskie dane tj aplikacje, dane, fotografie, filmy, numery fonow, smsy etc..?

Opublikowano

Hej, mam też S5, mogę coś poradzić. Wgraj najnowszego Androida 6.0.1 - same korzyści, na pewno dłuższa praca na baterii, ale jest jedno ale. By było idealnie, tak jak u mnie trzeba pobrać sobie za pomocą aplikacji Samfirm najnowszy 4-plikowy rom 6.0.1 i wgrać za pomocą innej firmowej aplikacji Odin. Nie będę pisał poradnika, bo jest gotowy - sam z niego korzystałem i będąc zielony w te klocki zrobiłem wszystko OK za pierwszym razem. Przeczytaj uważnie: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

W razie jakiś pytań dotyczących wgrywania romu, pisz raczej na priva

Opublikowano

tzn tak mam juz od ponad miesiaca 2 telefon bo na sgs5 nazekalem od dawna brakuje mu pamieci ram :) no ale co z danymi jak je przeslac mialem sie wziac wczescniej ale czas mi nie pozwalal i tak zwlekalem az do teraz...

Opublikowano

a co sie mu stalo ze tak sie nagle grzeje tj zawsze sie grzal byl goracy ale nigdy tak szybko to naprawde trwa minuta 

ja potrzebuje cos zrobic zeby zzucic dane a pozniej moge sie nim bawic do woli

Jeśli masz jakieś TWRP lub coś podobnego z opcją backupu - rób go tam, jeśli nie to poszukaj jakieś aplikacji typu Titanium Backup

Opublikowano

Wgralem nowego softa chyba dobrze wszystko zrobilem ?:

<OSM> Please wait..

<OSM> Checking MD5 finished Sucessfully..
<OSM> Leave CS..
<ID:0/006> Odin engine v(ID:3.1207)..
<ID:0/006> File analysis..
<ID:0/006> SetupConnection..
<ID:0/006> Initialzation..
<ID:0/006> Set PIT file..
<ID:0/006> DO NOT TURN OFF TARGET!!
<ID:0/006> Get PIT for mapping..
<ID:0/006> Firmware update start..
<ID:0/006> NAND Write Start!! 
<ID:0/006> SingleDownload.
<ID:0/006> aboot.mbn
<ID:0/006> sbl1.mbn
<ID:0/006> rpm.mbn
<ID:0/006> tz.mbn
<ID:0/006> sdi.mbn
<ID:0/006> NON-HLOS.bin
<ID:0/006> boot.img
<ID:0/006> recovery.img
<ID:0/006> system.img.ext4
<ID:0/006> persist.img.ext4
<ID:0/006> userdata.img.ext4
<ID:0/006> modem.bin
<ID:0/006> Transmission Complete.. 
<ID:0/006> Now Writing.. Please wait about 2 minutes
<ID:0/006> Receive Response from boot-loader
<ID:0/006> cache.img.ext4
<ID:0/006> hidden.img.ext4
<ID:0/006> RQT_CLOSE !!
<ID:0/006> RES OK !!
<ID:0/006> Removed!!
<ID:0/006> Remain Port ....  0 
<OSM> All threads completed. (succeed 1 / failed 0)
<ID:0/005> Added!!
<ID:0/005> Removed!!