krzyhu392 Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2017 Dlaczego NTLite podświetla na czerwono niektóre aktualizacje? Co to oznacza? Jeśli aktualizacja zaznaczy się na czerwono, należy kliknąć w Pasek narzędzi i tam będzie wytłumaczone, dlaczego nie powinnismy integrować danej aktualizacji. Cytuj
Jakub Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2017 no właśnie a według listy dla windows 7 miałem taki problem na bazowym systemie win 10. że było na czerwono mimo że robiłem tak samo jak kolega wiktorynek mi powiedział Cytuj
Nieobecny Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2017 W Win 7 i 8.1 występuje po kilka aktualizacji nieintegrowalnych. Aby można było zintegrować najnowsze aktualizacje do Win 7 w NTLite "dodano" funkcję umożliwiającą na siłę integrację Service Stack - ponoć ta starsza lepiej się integruje(źródło @abbodi MDL). Trick polega na dodaniu wpisu rejestru symulującego zainstalowanie tej aktualizacji. Nic nie poradzimy - zażalenia do MS. Cytuj
Jakub Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2017 dobra to jak dodac ten wpis w ntlite ? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2017 Jest już dodany przez autora programu. Nic więcej nie da się zrobić. Problemem dodatkowym przy integracji poprawek Win 7 na systemie matce Win 10 jest DISM. Zawsze najlepsze efekty są na tym samym systemie. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2017 Jako pierwsze KB3020369 integrujesz w NTLite - restart(potem na końcu w Setup Complete dodasz KB3177467) lub Jako pierwsze KB3177467 integrujesz w NTLite - restart potem Convienence Rollup - restart potem wszystkie poprawki łącznie z IE11 - najlepiej w WinToolkit gdyż NTLite ustawia poprawki wg numerów KB, a nie jest to dobre - alternatywnie można integrować na raty we właściwej kolejności w NTLite - restart nastepnie rollup KB3172605 - restart nastepnie najnowsza zbiorcza - restart na końcu wszystko pozostałe w Setup Complete z zachowaniem kolejności gdyż np WMF 5.1 wymaga NET 4.7 czyli musi instalować się po NET 4.7 Wszystko zgodnie z moim opisem. Póki co nie ma alternatywy i raczej bym się nie spodziewał, chyba jedynie pogorszenia sytuacji. Cytuj
djrys Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2017 czy ktoś miał taki komunikat ntlite najnowszy i laptop tecra 940 toshiba na najnowszej 10 rs2 ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jak to naprawić Cytuj
razor1995 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Napisz, co integrujesz, bo chyba mamy się domyśleć Cytuj
djrys Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2017 najnowszą poprawkę win 10 KB4032188 z obrazu z 12 lipca MR T Cytuj
Nieobecny Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Sprawdź czy suma kontrolna tej poprawki msi zgadza się, potem ewentualnie spróbuj z jej wersją cab, a na końcu zostaje czekać na wsparcie jej w najnowszej odsłonie NTLite. Wyszła jej nowa wersja: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
djrys Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2017 dzięki sprawdzimy napisze po sprawdzeniu czy to to Cytuj
Nieobecny Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Tak na marginesie - MS zamyka drogę do integracji poprawek W obrazach Win 10 od CU wzwyż(wkrótce) - wszystko ma być instalowane online. Zastosował ograniczenie "resetbase" polegające na tym, że zintegrowana poprawka nie jest widoczna przez system i przez WU - szczegółowe info na MDL. Cytuj
djrys Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2017 dalej ten błąd spróbowałem wintoolkit i działa nie ma tego błędu ciekawe o co chodzi ? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Czyli wsparcie NTLite dla tej poprawki musi być zaktualizowane przez autora. Po drugie jak już wspomniałem, ta integracja nic nie da - z WU wyskoczy ponownie. Cytuj
arczer1910 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Siemka mam problem odnośnie pakietów językowych jest wgrany język angielski a chciałbym dograć polski Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi