Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadaj laptopa MSI GL62 GQD z podzespołami takimi jak:

Procesor: Intel i5-6300HQ 2.3GHz (4CPUs)

RAM: 8192MB

Grafika

Intel HD Graphic 530

GTX950M 2gb

Mam zainstalowany na nim czysty win 7 z wszystkimi update i wszystkie gry dostają spadki fps do 0 na kilka milisekund dodam że wszystkie sterowniki mam najnowsze, dysk czysty, brak virusów.

Proszę o polecenie mi dobrego systemu pod ten laptop,

zastanawiam się nad win 7, win 10 tylko nw jak z dx12 na win 7.

Z góry dziękuje za pomoc.

+ Czy można temu ufać ?

- [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

To nie tykaj do puki masz gwarancje a tak na poważnie .

Wgraj Windows 7 Pro x64 ,sterowniki + programy portable no i jakiś lekki anty- świr a jeśli zdecydujesz że chcesz 10 to anty-świra masz z głowy bo defender wystarczy . 

Opublikowano

core temp. Pobierz, odpal, graj. Zobacz czy Ci się throttling nie załącza (przegrzanie -> przycięcie taktowania -> spadek wydajności)

Ogarnij sobie co masz w tle, może coś konkretnie zjada Ci dysk. Fpsy wtedy nie powinny spaść co prawda (imo), ale powoduje to przycinki.

Opublikowano

throttling się załącza ale tylko tak jak zwieszka na kilka sek + odkryłem że te ścinki są w mc, cs:go, bf4 natomiast gtav chodzi wyśmienicie :/ + i tak chyba czeka mnie format bo po wykonaniu aktualizacji windows'a do wersji 1703 (creators update czy jak to tam) przestwiło mi wszystko w windowsie i kilka gier przestało uruchamiać się na nvidi nawet gdy wymuszam uruchamianie sie prez nvidie w ustawieniach karty graficznej.

Nadal czekam na odp jaki os z jakimś uzasadnieniem czemu akurat ten os !

Opublikowano

Nadal czekam na odp jaki os z jakimś uzasadnieniem czemu akurat ten os !

Mam lenia co do uzasadnienia ale jak chcesz napiszę jakieś - krótkie  (w miarę moich możliwości ) :E .

Komputer służy mi głównie do gier (1 z 2 bo drugi  czeka na "części " ) i obecnie dlamnie Windows 7 jest lepszym wyjściem od Windows 10 ponieważ nie mam spadków FPS . 

Tylko na jednym komputerze mam Windows 10  a tak na drugim i na Lenovo g580 mam Windows 7 Pro x64 .

Krotko mówiąc na Win7 gry nie tracą FPS'ów na moim sprzęcie :) .

Opublikowano

Mam lenia co do uzasadnienia ale jak chcesz napiszę jakieś - krótkie  (w miarę moich możliwości ) :E .

Komputer służy mi głównie do gier (1 z 2 bo drugi  czeka na "części " ) i obecnie dlamnie Windows 7 jest lepszym wyjściem od Windows 10 ponieważ nie mam spadków FPS . 

Tylko na jednym komputerze mam Windows 10  a tak na drugim i na Lenovo g580 mam Windows 7 Pro x64 .

Krotko mówiąc na Win7 gry nie tracą FPS'ów na moim sprzęcie :) .

Oby u mnie nie było spadków, także idę instalować win 7. Dzięki wszystkim za pomoc.

Opublikowano

Wiadomość wygenerowana automatycznie.

Ten temat został zamknięty..

Z powodu: Rozwiązane

Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś".

Pozdrawiamy zespół Winclub.pl

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie