XvidiX Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2017 Witam.Jaką modyfikacje systemu Windows 7 (Może być 8/8.1/10) polecacie do takiej specyfikacji netbooka:Procesor: AMD C-60 (1.0 GHz, 1 MB cache) Ram: 8GB KINGSTON 1600MHz 12800S HX316LS9IBK2/8 HYPERXDysk: WD 500 GB HDDGrafika: AMD Radeon HD 6290 Potrzebuje tego laptopa do przeglądania internetu (youtube 480/720p), oglądania filmów pod telewizorem oraz retro gier.Z góry dziękuje za odpowiedzi
VACek Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2017 Ał procesor tragedia. Win 7 Extreme od Mr.T, gdyby nie ta ilość ramu polecał bym xp 5.1 lite
XvidiX Opublikowano 1 Marca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2017 Myślałem też nad W10 Home Ultralite, tylko nie wiem czy procesor by nie wyzionął ducha. Ram o dziwo działa, pomimo tego ze w maks specyfikacji jest tylko 4gb maksymalne.
VACek Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2017 Bez urazy ten cpu to porażka jedyny plus że dwa rdzenie a nie jeden
piosylant Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2017 I tak lepszy od Atomów. YouTube w 1080p powinien hulać (takie są hasła na obudowach lapków z tymi AMD).
VACek Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2017 I tak lepszy od Atomów. YouTube w 1080p powinien hulać (takie są hasła na obudowach lapków z tymi AMD). na tablecie z intel atom 4x1.33ghz i 1gb ramu odpalałem video w 4k Ale już nie róbmy offtopu
XvidiX Opublikowano 1 Marca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2017 Spoko ten laptop i tak kupiłem za grosze, tylko od paru dobrych dni testuje na nim rożne systemy, najwyżej dopakuje do niego jakiegoś skromnego ssd i to powinno załatwić sprawę.
piosylant Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2017 Ten RAM przyda się, jeśli lubisz mieć dużo otwartych kart w przeglądarce, z czego w co drugiej buforuje się wideo.
VACek Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2017 Niestety nisko taktowane cpu strasznie szybko się dławią dla testów postaw na tym xp 5.1lite lub linux mint
Miastowy Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2017 Windows 7, najlepiej mod od Mr.T. Nic innego tutaj nie widzę, możesz się jeszcze optymalizacją pobawić, ale z głową. Byłem w posiadaniu AMD C-XX i nawet szkoda by mi było do tego włożyć kość 8GB, bo praktycznie to nic nie daje przy takim układzie, lecz skoro już masz to musisz to przeżyć.
Tupak Amaru Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2017 Wypnij RAM i HDD, reszta na MPGK i zapomnieć raz na zawsze że takie coś się miało. Procesor 1GHz z 1MB pamięci podręcznej do niczego dosłownie niczego sie nie nadaje w dzisiejszych czasach.
VACek Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2017 reszta na MPGK Sam lapek za pare groszy może opchnąć na allegro lub skupie elektroniki Tylko fakt wyciągnij ram i hdd. Za ram możesz zarobić nawet 150zł ale ja bym zostawił, a co do dysku dokupił obudowe za 15zł i miał przenośny
XvidiX Opublikowano 2 Marca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2017 Ał procesor tragedia. Win 7 Extreme od Mr.T, gdyby nie ta ilość ramu polecał bym xp 5.1 lite Postawiłem na nim xp Lite 5.1 i chodzi zadziwiająco dobrze (tylko pokłady ramu się marnują ), aktualnie mam drobny problem ze sterownikami dźwięku do niego ale to kwestia poprzeglądania ruskich stron A co do ramu ma może pół roku i jak widziałem, na rynku wtórym te kości nie tanieją za bardzo.
VACek Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2017 Postawiłem na nim xp Lite 5.1 i chodzi zadziwiająco dobrze (tylko pokłady ramu się marnują ), aktualnie mam drobny problem ze sterownikami dźwięku do niego ale to kwestia poprzeglądania ruskich stron A co do ramu ma może pół roku i jak widziałem, na rynku wtórym te kości nie tanieją za bardzo. Fakt ram sie marnuje ale i tak byś go w pełni nie wykorzystał z tym cpu
XvidiX Opublikowano 2 Marca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2017 Jak coś to można zamknąć temat, więcej mi do szczęścia nie potrzeba
VACek Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2017 Wiadomość wygenerowana automatycznie. Ten temat został zamknięty.. Z powodu: Rozwiązany Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś". Pozdrawiamy zespół Winclub.pl
Rekomendowane odpowiedzi