Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Jaką modyfikacje systemu Windows 7 (Może być 8/8.1/10) polecacie do takiej specyfikacji netbooka:
Procesor: AMD C-60 (1.0 GHz, 1 MB cache) 
Ram:
8GB KINGSTON 1600MHz 12800S HX316LS9IBK2/8 HYPERX
Dysk: WD  500 GB HDD
Grafika: AMD Radeon HD 6290 
Potrzebuje tego laptopa do przeglądania internetu (youtube 480/720p), oglądania filmów pod telewizorem oraz retro gier.
Z góry dziękuje za odpowiedzi ;) 

Opublikowano

Myślałem też nad W10 Home Ultralite, tylko nie wiem czy procesor by nie wyzionął ducha. Ram o dziwo działa, pomimo tego ze w maks specyfikacji jest tylko 4gb maksymalne. 

Opublikowano

I tak lepszy od Atomów. YouTube w 1080p powinien hulać (takie są hasła na obudowach lapków z tymi AMD).

na tablecie z intel atom 4x1.33ghz i 1gb ramu odpalałem video w 4k :)

Ale już nie róbmy offtopu :)

Opublikowano

Spoko ten laptop i tak kupiłem za grosze, tylko od paru dobrych dni testuje na nim rożne systemy, najwyżej dopakuje do niego jakiegoś skromnego ssd i to powinno załatwić sprawę.

Opublikowano

Windows 7, najlepiej mod od Mr.T. Nic innego tutaj nie widzę, możesz się jeszcze optymalizacją pobawić, ale z głową. Byłem w posiadaniu AMD C-XX i nawet szkoda by mi było do tego włożyć kość 8GB, bo praktycznie to nic nie daje przy takim układzie, lecz skoro już masz to musisz to przeżyć. 

Opublikowano

reszta na MPGK

Sam lapek za pare groszy może opchnąć na allegro lub skupie elektroniki

Tylko fakt wyciągnij ram i hdd. Za ram możesz zarobić nawet 150zł ale ja bym zostawił, a co do dysku dokupił obudowe za 15zł i miał przenośny :)

Opublikowano

Ał procesor tragedia. Win 7 Extreme od Mr.T, gdyby nie ta ilość ramu polecał bym xp 5.1 lite

Postawiłem na nim xp Lite 5.1 i chodzi zadziwiająco dobrze (tylko pokłady ramu się marnują :D), aktualnie mam drobny problem ze sterownikami dźwięku do niego ale to kwestia poprzeglądania ruskich stron :P 

A co do ramu ma może pół roku i jak widziałem, na rynku wtórym te kości nie tanieją za bardzo.

Opublikowano

Postawiłem na nim xp Lite 5.1 i chodzi zadziwiająco dobrze (tylko pokłady ramu się marnują :D), aktualnie mam drobny problem ze sterownikami dźwięku do niego ale to kwestia poprzeglądania ruskich stron :P 

A co do ramu ma może pół roku i jak widziałem, na rynku wtórym te kości nie tanieją za bardzo.

Fakt ram sie marnuje ale i tak byś go w pełni nie wykorzystał z tym cpu :) 

Opublikowano

Wiadomość wygenerowana automatycznie.
Ten temat został zamknięty..

Z powodu: Rozwiązany

Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś".

Pozdrawiamy zespół Winclub.pl

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie