Agatka Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2017 Witam ponownie Panowie. Dostałam 10 letniego laptopa z zainstalowanym nielegalnym Windows 7. Pod laptopem jest naklejka z kluczem tylko nie wiem do jakiego systemu. Można w jakiś sposób sprawdzić, który system był pierwotnie zainstalowany?
VACek Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2017 Skoro jest naklejka z kluczem to i nazwa systemu musi być 10 lat hmm obstawiam vistę
Agatka Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2017 Vista lub XP chciałabym zainstalować oryginalny system i dołożyć 2x2 gb ram, bo teraz jest 1gb i muli strasznie.
VACek Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2017 a tak stary laptop oby wspiera tyle ramu i czy na pewno ma dwa sloty na ram. fajnie jak byś podała model laptopa i jego parametry
stens Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2017 Tu masz programik, może pomoże [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] , ale podejrzewam XP.
zaba44 Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2017 Przy Viście nie ma problemu. Ściągasz jedną wersję stąd: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] wpisujesz klucz i jeżeli faktycznie jest z visty to instalator sam wybierze wersję. Przy dołożeniu pamięci do 4GB ściągnij wersję 64bit. Jeżeli chodzi o XP to dwie wersję wchodzą grę PRO oem i Home oem. Jeżeli się nie boisz to wyślij mi zdjęcie z kodem na PW szybko to sprawdzę na wirtualnej maszynie.
Agatka Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2017 Jest to Toshiba Satellite PSAE0E-04600TPL.
Gość Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2017 Jak na 1GB ram to musi być Windows XP nie wyobrażam sobie używania Visty na 1GB, nie to że nie można ale nie będzie to komfortowe. Polecam ci zainstalować z forum 5.1lite33 jest to modyfikacja XP'ka która na obecny stan nada się najlepiej link : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
stens Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2017 @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Nie wysyłaj nikomu klucza, tylko ściągnij sobie ten program "The Ultimate PID Checker". Sprawdzałe XP, Vistę i 7 Pokazuje dobrze. Znalazłem w necie, że na tym sprzęcie był Windows Vista Home Premium 32-bit.
VACek Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2017 Tu masz programik, może pomoże [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] , ale podejrzewam XP. Sory za offtop ale dzięki za program przyda mi się
Agatka Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2017 Jest tu trochę tej Visty.Którą wersje wybrać Windows Vista Home Premium 32-bit?
stens Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2017 Windows Vista Home Premium 32-bit.
Gość Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2017 Jeśli masz 1GB ramu to zainteresuj się wersją HomeBasic albo Starter instalacja Home Premium na 1GB to nie jest zbyt dobre rozwiązanie chyba że korzystasz tylko z przeglądarki chodź ona i tak żre swoje
Tupak Amaru Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2017 Przecież chce oryginalny system po co ma pakować inny niż jest licencja. Oczywiście RAM musi dokupic bo Vista i 1GB pamięci to naprawdę udręka ale tam jest DDR2 a te są tanie. Tylko nie wiem czy tak łatwo pójdzie aktywacja może trzeba będzie aktywować certyfikatem tą Vistę.
Gość Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2017 Po to że pisała że ten laptop jej laguje dlatego instalacja Visty jest bez sensu tam to tylko Linux na XFCE albo modyfikacja 5.1lite
Tupak Amaru Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2017 Tam jest całkiem sensowny procesor C2Duo o taktowaniu 1.73GHz i 2MB pamięci podręcznej. czyli po dołożeniu RAM nawet Vista działałaby całkiem dobrze, ale Linuksa też mozna rozważyć.
Agatka Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2017 10 lat temu tak wolno nie chodził ? Ja pierniczę, po co wypuszczali takie laptopy za 3,5 tys.?Ten laptop mam doprowadzić do użytku i podarowany będzie dla osoby niepełnosprawnej która będzie na nim wysyłać smsy i odbierać za pomocą Nokia PC Suite i przeglądać internet.Nie będzie żadnych, innych programów.
Tupak Amaru Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2017 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dokupić RAM wystarczy 2GB do tego dobry byłby dysk SSD ale to koszt ponad 2 setki. Ale laptop po tych zmianach nie do poznania czy to na Windows Vista czy to na Linuksie ale tu byłby problem z aplikacją Nokia ovi Suite.
Agatka Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2017 @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Nie wysyłaj nikomu klucza, tylko ściągnij sobie ten program "The Ultimate PID Checker". Sprawdzałe XP, Vistę i 7 Pokazuje dobrze. Znalazłem w necie, że na tym sprzęcie był Windows Vista Home Premium 32-bit. Po zainstalowaniu pokazał mi, że zainstalowany jest Windows 7 i klucz. W laptopie są dwie kości pamięci ram po 0,5 gb w sumie 1GB. Pewnie 2 x po 1GB pójdzie a 2x2 GB?
renatan Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2017 przy tych lapkach pisało Standardowa : 1024 (512 + 512) MB Możliwość rozszerzenia do : 2,048 MB Technologia : DDR2 RAM (667 MHz)
Agatka Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2017 Ściągnęłam chyba te Vistę z linku kolegi TheStraight.Wcześniej musiałam zainstalować program Mega, ale nie wiem jak przerzucić na mój zewnętrzny dysk.Trochę to skomplikowane. Nie da się prościej ściągnąć tej Visty? Jeden link to chcą nr tel. i 6 zl. mówię OK zapłacę i ściągnę.Przychodzi sms i jakieś info o 3 smsach i znowu 6 zl.Nic nie rozumiem.
renatan Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2017 pl_windows_vista_with_sp2_x86_dvd_x15-36306.iso [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
VACek Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2017 Nie da się prościej ściągnąć tej Visty? Jeden link to chcą nr tel. i 6 zl. mówię OK zapłacę i ściągnę.Przychodzi sms i jakieś info o 3 smsach i znowu 6 zl.Nic nie rozumiem. To jest reklama nic nie płać nic nie wysyłaj
Darson Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2017 Ściągnęłam chyba te Vistę z linku kolegi TheStraight.Wcześniej musiałam zainstalować program Mega, ale nie wiem jak przerzucić na mój zewnętrzny dysk.Trochę to skomplikowane. Nie da się prościej ściągnąć tej Visty? Jeden link to chcą nr tel. i 6 zl. mówię OK zapłacę i ściągnę.Przychodzi sms i jakieś info o 3 smsach i znowu 6 zl.Nic nie rozumiem. Nie musisz pobierać żadnego programu, wystarczy założyć konto na mega
Agatka Opublikowano 27 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2017 Założyłam konto na Mega.Nie wiem tylko jak przenieść plik na mój dysk.W chmurze jakieś tam jest.
VACek Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2017 Założyłam konto na Mega.Nie wiem tylko jak przenieść plik na mój dysk.W chmurze jakieś tam jest. nie na dysk w chmurze tylko przez przeglądarke na pc
Agatka Opublikowano 27 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2017 Ściągnęłam przez przeglądarkę i znowu jest na koncie Mega.
Agatka Opublikowano 27 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2017 Powinno się zapisać na dysku wskazanym w przeglądarce?
Rekomendowane odpowiedzi