Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie Panowie. Dostałam 10 letniego laptopa z zainstalowanym nielegalnym Windows 7. Pod laptopem jest naklejka z kluczem tylko nie wiem do jakiego systemu. Można w jakiś sposób sprawdzić, który system był pierwotnie zainstalowany?

Opublikowano

Przy Viście nie ma problemu. Ściągasz jedną wersję stąd:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

wpisujesz klucz i jeżeli faktycznie jest z visty to instalator sam wybierze wersję. Przy dołożeniu pamięci do 4GB ściągnij wersję 64bit. Jeżeli chodzi o XP to dwie wersję wchodzą grę PRO oem i Home oem. Jeżeli się nie boisz to wyślij mi zdjęcie z kodem na PW szybko to sprawdzę na wirtualnej maszynie.

Opublikowano

Jak na 1GB ram to musi być Windows XP nie wyobrażam sobie używania Visty na 1GB, nie to że nie można ale nie będzie to komfortowe.

Polecam ci zainstalować z forum 5.1lite33 jest to modyfikacja XP'ka która na obecny stan nada się najlepiej link : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

@[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Nie wysyłaj nikomu klucza, tylko ściągnij sobie ten program "The Ultimate PID Checker". Sprawdzałe XP, Vistę i 7

Pokazuje dobrze. Znalazłem w necie, że na tym sprzęcie był Windows Vista Home Premium 32-bit.

Opublikowano

Tu masz programik, może pomoże [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] , ale podejrzewam XP.

Sory za offtop ale dzięki za program :) przyda mi się :)

Opublikowano

Jeśli masz 1GB ramu to zainteresuj się wersją HomeBasic albo Starter instalacja Home Premium na 1GB to nie jest zbyt dobre rozwiązanie chyba że korzystasz tylko z przeglądarki chodź ona i tak żre swoje :D 

Opublikowano

Przecież chce oryginalny system po co ma pakować inny niż jest licencja.

Oczywiście RAM musi dokupic bo Vista i 1GB pamięci to naprawdę udręka ale tam jest DDR2 a te są tanie.

Tylko nie wiem czy tak łatwo pójdzie aktywacja może trzeba będzie aktywować certyfikatem tą Vistę.

Opublikowano

Po to że pisała że ten laptop jej laguje dlatego instalacja Visty jest bez sensu tam to tylko Linux na XFCE albo modyfikacja 5.1lite :D

Opublikowano

10 lat temu tak wolno nie chodził ;)? Ja pierniczę, po co wypuszczali takie laptopy za 3,5 tys.?Ten laptop mam doprowadzić do użytku i podarowany będzie dla osoby niepełnosprawnej która będzie na nim wysyłać smsy i odbierać za pomocą Nokia PC Suite i przeglądać internet.Nie będzie żadnych, innych programów. 

Opublikowano

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Dokupić RAM wystarczy 2GB do tego dobry byłby dysk SSD ale to koszt ponad 2 setki.

Ale laptop po tych zmianach nie do poznania czy to na Windows Vista czy to na Linuksie ale tu byłby problem z aplikacją Nokia ovi Suite.

Opublikowano

@[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Nie wysyłaj nikomu klucza, tylko ściągnij sobie ten program "The Ultimate PID Checker". Sprawdzałe XP, Vistę i 7

Pokazuje dobrze. Znalazłem w necie, że na tym sprzęcie był Windows Vista Home Premium 32-bit.

Po zainstalowaniu pokazał mi, że zainstalowany jest Windows 7 i klucz.

W laptopie są dwie kości pamięci ram po 0,5 gb w sumie 1GB. Pewnie 2 x po 1GB pójdzie a 2x2 GB?

Opublikowano

Ściągnęłam chyba te Vistę z linku kolegi TheStraight.Wcześniej musiałam zainstalować program Mega, ale nie wiem jak przerzucić na mój zewnętrzny dysk.Trochę to skomplikowane.

Nie da się prościej ściągnąć tej Visty? Jeden link to chcą nr tel. i 6 zl. mówię OK zapłacę i ściągnę.Przychodzi sms i jakieś info o 3 smsach i znowu 6 zl.Nic nie rozumiem.

Opublikowano

Nie da się prościej ściągnąć tej Visty? Jeden link to chcą nr tel. i 6 zl. mówię OK zapłacę i ściągnę.Przychodzi sms i jakieś info o 3 smsach i znowu 6 zl.Nic nie rozumiem.

To jest reklama nic nie płać nic nie wysyłaj

Opublikowano

Ściągnęłam chyba te Vistę z linku kolegi TheStraight.Wcześniej musiałam zainstalować program Mega, ale nie wiem jak przerzucić na mój zewnętrzny dysk.Trochę to skomplikowane.

Nie musisz pobierać żadnego programu, wystarczy założyć konto na mega :)

Opublikowano

Założyłam konto na Mega.Nie wiem tylko jak przenieść plik na mój dysk.W chmurze jakieś tam jest.

nie na dysk w chmurze tylko przez przeglądarke na pc 

5a7aacbf778e45a6816d9cf05cfaf409.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie