robseb Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2017 Witam. Jaki system proponujecie pod taką konfigurację ASUS X53U-SX201V CPU- AMD Brazos Dual Core C-60 RAM- 2GB DDR3 HDD- 320GB GRAFIKA- RADEON HD 6290 Laptop jest z 2011r był kupiony z Windows 7 HP 64bit z początku chodziło to jako tako ale od pewnego czasu chodzi to tragicznie. Mam zamiar dorzucić kość ram 4gb ale nie wiem czy warto. Laptop ma służyć do internetu i oglądania filmów. Co koledzy proponujecie na tego emeryta.
VACek Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2017 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Miastowy Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2017 Ja miałem netbook z C-50 i potwierdzam, lipne są te procki z serii C. Ja używałem tam ino 7 Startera + ręczna optymalizacja. Pewnie masz licencję pod 7 HP, więc Extreme.
Tupak Amaru Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2017 Procesor to atrapa a nie procesor, do tego 2GB RAM to nie ma prawa działać nawet znośnie a nie dobrze. 1.dokup dysk SSD nawet najgorszy na TLC 2.dołóż ram Wtedy być może da się tego używać, system Windows 7 home premium z nie żadne modowane z ssd i 4GB ram powinno działa znośnie.
robseb Opublikowano 25 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2017 Tak mam licencje pod 7 hp kiedyś miałem 4gb ramu to też nie było rewelacji.A ssd nie będę w niego pakował bo to dla córki do netu szkoda kasy co najwyżej dodam kość 4gb i zobaczę jak to będzie brykać.
Tupak Amaru Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2017 To co planujesz nie ma żadnego sensu tam jest tragiczny procesor i samo dodanie RAM nic nie da. Kup lepiej SSD nawet taki używany 64GB sam mam taki SSD i do neta jest bardzo dobry, fakt mam zdecydowanie lepszy procesor. Bo coś takiego jak Ty nigdy bym nie kupił, nawet za grosze.
robseb Opublikowano 25 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2017 Wiem że się wpakowałem w pasztet no ale polak mądry po szkodzie, na razie mam postawionego xp od NIKKA z forum szału nie ma ale jak na razie może być.
Miastowy Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2017 Wiesz co, najlepiej potestuj sobie kilka systemów i sam zdecydujesz, który będzie dla Cb w sam raz.
robseb Opublikowano 27 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2017 Zainstalowałem to co polecił M4T i laptop odzyskał drugą młodość zero zwiech i itp, do tego wyłączyłem WU i jak na razie jestem z tego bardzo zadowolony.
VACek Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2017 Zainstalowałem to co polecił M4T i laptop odzyskał drugą młodość zero zwiech i itp, do tego wyłączyłem WU i jak na razie jestem z tego bardzo zadowolony. Cieszę się że mogłem pomóc
Tupak Amaru Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2017 wyłączyłem WU i jak na razie jestem z tego bardzo zadowolony. To akurat nic mądrego, należy zainstalować wszystkie aktualizacje po czym zrobić oczyszczanie dysku narzędziem od Windowsa czy programem Dism++ z tego forum i działa poprawnie. System ma być całkowicie zaktualizowany, poprawki to łaty wykrytych błędów.
Mateox7 Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2017 Dołączę się do tematu bo też mam laptopa z tym "procesorem" tylko że mam 4gb ramu i moje pytanie brzmi czy jest sens pakować na niego 64bit czy zdecydowanie 32bit? Dodam jeszcze że ten procesor ma boost do 1,3Ghz ale jakoś tego nie czuć.
Tupak Amaru Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2017 Dokup dysk SSD to mu pomoże. Albo najtańszy na TLC nawet 64GB albo znacznie lepszy na MLC 128GB czy TLC 3D nand ale to koszt około 300 złotych. Ale dysk by Ci został jak już ten "laptop" zutylizujesz.
VACek Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Wiadomość wygenerowana automatycznie. Ten temat został zamknięty.. Z powodu: Rozwiązany Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś". Pozdrawiamy zespół Winclub.pl
Rekomendowane odpowiedzi