Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, obijetnie czy korzystam z windows 10 czy z 8.1 oryginalnie to nieregularnie raz od razu raz po kilku minutach wyskakuje taki o to obraz i restart.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Potem wyskakuje to coraz czesciej. Jak sie tego pozbyc co to jest?

Opublikowano

oryginalnie to nieregularnie raz od razu raz
Trochę ogarnij ten tekst. Systemy wgrane razem na jednym dysku czy instalujesz je osobno żeby sprawdzić? Wcześniej na laptopie był jakiś system czy te instalowałeś na czysto? Zacznij od sterowników bo to pewnie jest przyczyna tego błędu.
Opublikowano

Pisałem z telefonu, przepraszam, a że jest jaki jest to tak wyszło.

Wgrywam system od nowa na dysk, robie partyje 100gb na system pozostałe 200 na inne dane.

Zmieniłem w bios z legancy na disable i błąd przestał wyskakiwać, ale nagle podczas uruchomienia aplikacji , gry w 3d wyskoczył ten błąd ale nieczytelny ponieważ obraz był taki jak by kabel był uszkodzony i niepoprawnie wyświetlał obraz, reset i wszystko wróciło do normy.

Kiedy wchodze w dziennik zdarzeń i wyszukuje tego błędu to ostatni jak i inne wcześniej wywalają taki błąd nie wiem czy dobrze skopiowałem to czy nie.. ale prosze o pomoc.

- System
    - Provider
      [ Name] Microsoft-Windows-Kernel-Power       [ Guid] {331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}
      EventID 41       Version 3       Level 1       Task 63       Opcode 0       Keywords 0x8000000000000002     - TimeCreated
      [ SystemTime] 2017-01-22T19:40:49.541735100Z
      EventRecordID 576       Correlation     - Execution
      [ ProcessID] 4       [ ThreadID] 8
      Channel System       Computer LideX     - Security
      [ UserID] S-1-5-18
- EventData
    BugcheckCode 278     BugcheckParameter1 0xffffe000da9cc010     BugcheckParameter2 0xfffff80061217e80     BugcheckParameter3 0x0     BugcheckParameter4 0xd     SleepInProgress 0     PowerButtonTimestamp 0     BootAppStatus 0

System został uruchomiony ponownie bez uprzedniego czystego zamknięcia. Możliwe przyczyny błędu: system przestał odpowiadać lub uległ awarii albo nastąpiła nieoczekiwana utrata zasilania.

Opublikowano
Stawiam na sterowniki grafiki.

Ja to samo.

Odinstaluj te Twoje sterowniki, zainstaluj te: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - to są oryginalne od producenta, najnowsze pod Twoją kartę graficzną. Wiesz, możliwe że to problem z sterownikami, skoro na 10 i 8.1 się to samo dzieje.

Opublikowano

Wiadomość wygenerowana automatycznie.
Ten temat został zamknięty..

Z powodu: Rozwiązany

Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś".

Pozdrawiamy zespół Winclub.pl

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie