grzegorzk2 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2017 Czy jest taka możliwość, aby jeden program np. FTP Zilla wykorzystywał do połączenia z internetem inne połączenie niż cała reszta tj. przeglądarki, gry? Moja konfiguracja jest następująca:Komputer stacjonarny (Windows) podłączony do internetu kablem LAN (RJ45) przez ruter/modem Neostrady (10Mbps/1Mbps). W celu polepszenia transmisji w kierunku upload (wysyłanie danych) chciałbym podłączyć do komputera smartfon (modem android) i wykorzystać dużo lepszy upload niż jest w Neo. Tylko, jak zmusić wybrany program (FTP Zilla) do tego, aby wykorzystywał do połączenia z Internetem modem android a nie połączenie LAN? Cytuj
annonying_anoni Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2017 A nie prościej odłączyć modem i wtedy podłączyć telefon ? Cytuj
eidur Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2017 Rozumiesz, że cały zamysł jest w tym, żeby wykorzystać NA RAZ potencjał 2 łączy? Widziałem podobną opcję(korzystanie z wifi oraz rj45 na raz) chyba w którejś płycie głównej, ale o programie nie słyszałem, może się na coś natknę. Cytuj
martinii Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2017 Kup router z taką opcją. Np Cisco RV320. On ma opcje albo backupu (jedno łącze padnie to przełącza na drugie) albo łączenie 2 w jedno. @Tapatalk Cytuj
eidur Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2017 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Do połączenia 2 łączy router nie jest konieczny Ale tutaj bardziej koledze chodzi o przydzielenie jednego łącza do danego programu // PS takich routerów nie kupuję się do użytku domowego, chyba, że na prawdę nie masz na co wydawać kasy Poza tym on ma orange, jeśli 10/1 to pewnie tak jak ja adsl2+. Nie widzę w tym routerze modemu adsl, więc dokupowanie drugiego urządzenia przed ten drogi router byłoby jeszczce większym głupstwem Tak czy tak podałeś tylko przykład, pewnie da się znaleźć tańszą opcję ;p Cytuj
grzegorzk2 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2017 Oczywiście, że chodzi mi o równoczesne wykorzystywanie obu połączeń, ale nie jako suma, tylko niektóre wybrane programy żeby szły poprzez smartfon (GSM LTE) a pozostałe przez LAN. Wymiana routera nie wchodzi w grę. Na innym forum otrzymałem taką odpowiedź: ForceBindIP - dwa łącza internetowe - jak przypisać łącze do aplikacji/programu. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Muszę przetestować ten program. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi