Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Jaki system polecicie do codziennej pracy na laptopa Dell Latitude E6500?

Specyfikacja:

- Intel Core 2 Duo T9400 2x2,53GHz,

- 4GB RAM DDR2 800MHz,

- Nvidia NVS 160M 256MB GDDR3,

- HDD Samsung HM320HJ 320GB 7200rpm

Aktualnie zainstalowany Win DreamOS Extreme v.3 64-bit (Professional) i działa jako tako ale lubi się zaciąć. Wydaje mi się, że czysty Professional chodził szybciej. Jeśli to ma jakieś znaczenie to mam licencję na 7 Pro i Vista Business.

Jakiego moda z forum polecilibyście na tego staruszka, żeby latał jak szalony? :) (oprócz XP)

Opcjonalnie może być Linux.

Laptopa używam do pracy, korzystam z programów takich jak: Eset EndPoint, MS Office 2007 + Libre, FF + Opera, Thunderbird, Screaming Frog Seo Spider i oczywiście program do FTP.

Jeśli chodzi o zacinki do dysk sprawny (ostatnio nawet miał zrobione zerowanie), laptop co kilka miesięcy konserwowany (pasta+termopady).

Z góry dziękuję i pozdrawiam :)

Opublikowano

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] no to jak chcesz to może być x64. Ale w obu przypadkach polecam użyć tego [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ,ponieważ to znacząco przyspiesza komputer.

Dlaczego 7 ,a nie 10 albo 8.1 ? Dlatego że to najstabilniejszy system na ten sprzęt. A linux nie lubi office 2007 :P

Opublikowano

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] no to jak chcesz to może być x64. Ale w obu przypadkach polecam użyć tego [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ,ponieważ to znacząco przyspiesza komputer.

Dlaczego 7 ,a nie 10 albo 8.1 ? Dlatego że to najstabilniejszy system na ten sprzęt. A linux nie lubi office 2007 :P

Wine i polubi :P

Opublikowano

Skoro ma licencję na W7 pro to taki zainstaluj tylko 64 bity a nie żadne 32.

Ale przede wszystkim to kup SSD to koszt około 250-260 złotych na 128GB a laptop będzie nie do poznania.

Mam lenovo t61 z jeszcze słabszym C2Duo 2,2GHz i na dysku SSD działa bardzo dobrze oczywiście jak na swoje parametry.

Opublikowano

Miałem SSD ale sytuacja finansowa mnie zmusiła do sprzedaży. Na razie musi zostać jak jest... Chory kraj, że nawet pozycjoner g**** zarabia.

Czyli iść w czyściocha a nie jakiegoś moda albo Linucha?

Opublikowano

Moim zdaniem warto postawić tutaj Windows 8.1 Core x64 tutaj [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] wstawka od naszego wspaniałego Admina Mr.T zrobił dobrą robotę. System okrojony i dobrze zoptymalizowany, polecam! :) 8 nieźle sobie radzi na słabszym sprzęcie.

Opublikowano

Wiadomość wygenerowana automatycznie.
Ten temat został zamknięty..

Z powodu: Rozwiązany

Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś".

Pozdrawiamy zespół Winclub.pl

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie