AdamP Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2016 Witam poszukuje windowsa do mojego laptopa: Model: MSI CX61 Procesor: i3-4000M 2.4GHz Karta graficzna GeForce GT-740M (2GB) Pamięć: 8GB-Ram Dysk: HDD 500GB System: Windows 8.1 Potrzebny mi system który będzie bardziej intuicyjny, bezproblemowy, chce spróbować window10. Co polecacie?
razor1995 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2016 Potrzebny mi system który będzie bardziej intuicyjny, bezproblemowy, chce spróbować window10. Odkryję Amerykę... Windows 10 Ja korzystam, mnie pasuje, mnie nie śledzi (nie widzę za sobą panów w czarnych kapeluszach z napisami telemetria) Nic nie przycina, a i nVidia ostatnio poprawiła swoje sterowniki, które pod 10 się czasem sypały (od 3 ostatnich wersji jest wszystko ok).
eidur Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2016 Słuchaj, można się śmiać, można ignorować, ale wszechobecne szpiegostwo to fakt, nie wiem w jakim stopniu jesteś tego świadomy Tak czy tak przeciętny użytkownik jest nic nie warty, bardziej brany jest przy szpiegowaniu jako dane statystyczne dla ogółu. Mnie np nie podoba się fakt, że pół roku od kupna klawiatury i myszki wyświetla mi się w google reklama z ceneo tych rzeczy. Co to ma być, nie chcę i tyle żeby mnie szpiegowano, a że nie mam na to wpływu to inna sprawa. (fakt, można to zminimalizować, bardzo ciężko całkowicie się pozbyć). Jak możesz to polecam 7, najlepszy obecnie system. 10 to świeży produkt, jeśli musisz to polecam wersje extreme od admina (A Team), najbardziej przypominają przejrzystością 7 którą nadal kocham
AdamP Opublikowano 5 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2016 czy będzie dobrym wyborem "Win 10 AU 1607 Extreme 3" czy lepiej jakąś inną wersje?
VACek Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2016 10 to świeży produkt system ma już parę lat (nie chodzi mi o oficjal)
AdamP Opublikowano 5 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2016 proszę o merytoryczną odpowiedź
hitman12 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zainstaluj sobie najnowszą kompilację insider preview które wstawia M4T,najlepiej wersję professional 64 bit.Jeżeli zależy Ci na szybkości 10 to najszybszy z windowsów,wiem bo miałem xp,7 i 8.1 i windows 10 jest najszybszym i najbardziej stabilnym systemem od ms.O szpiegowanie nie musisz się martwić,wchodzę na różne ciekawe strony i jakoś nie piszę z pudła Zresztą na forum jest skrypt który to wyłącza. Windows 10 możesz zainstalować nawet z zamontowanego obrazu iso a potem aktywacja kmspico lub innym aktywatorem. Nie baw się w żadne kastraty bo na Twoim sprzęcie każda wersja win10 będzie bardzo ładnie chodzić a po co instalować system w którym jest wycięta połowa funkcji.
AdamP Opublikowano 5 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2016 a czym się różni isider preview od extreme i reszty?
hitman12 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2016 Insider Preview to testowe kompilacje microsoftu,możesz je śmiało instalować są bardzo stabilne i zawierają funkcje które są w trakcie testowania oraz niewielkie bugi.Extreme itp to kastraty lub zmodyfikowane wersje a home,pro,education,enterprise różnią się ilością dodatkowych funkcji.Dla przeciętnego użytkownika najlepsza jest wersja professional 64 bit. Dodatkową zaletą kompilacji preview jest to że kiedy wyjdzie nowsza wersja możesz bez problemu zaktualizować instalując nowy build z zamontowanego obrazu iso z zachowaniem wszystkich ustawień i programów.
eidur Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2016 Ja z kolei polecam extreme, może być to spokojnie trójka Masz powycinany zbędny syf, system jest przyjazny dla użytkownika
annonying_anoni Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2016 Odkryję Amerykę... Windows 10 Ja korzystam, mnie pasuje, mnie nie śledzi (nie widzę za sobą panów w czarnych kapeluszach z napisami telemetria) Nic nie przycina, a i nVidia ostatnio poprawiła swoje sterowniki, które pod 10 się czasem sypały (od 3 ostatnich wersji jest wszystko ok). RemoveSpy od m4s i po kłopocie...
AdamP Opublikowano 9 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2016 Same problemy z tymi modyfikacjami. nagrałem oryginalny win10 i jestem mega zadowolony!
VACek Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Wiadomość wygenerowana automatycznie. Ten temat został zamknięty.. Z powodu: Rozwiązany Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś". Pozdrawiamy zespół Winclub.pl
Rekomendowane odpowiedzi