kowal_jr Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2016 Hej poszukuję jakiegoś windowsa ale przeszukując otchłań jaką jest internet zamiast wiedzieć jakieś konkrety to pomieszało mi się w głowie i teraz nawet nie jestem pewny czy czarne to białe a białe to białe. Przechodząc do sedna sprawy chciałbym znaleźć jakiegoś windowsa (chyba) najlepiej 7 tylko potrzebuję takiego prostego w instalacji i bez zbednych bajerów lub programów szpiegujących i tych działających w tle (wiadomo że niektóre musza zostać ale...) G łownie używam PC do grania, serfowania w internecie i oglądania filmów stąd nie są mi potrzebne jakieś funkcję o których istnieniu nawet nie wiedziałem. Używam komputera złożonego z takich podzespołów : AMD Athlon II X4 645 3,10 GHz 8 GB pamięci ram a karta graficzna to GeForce GT 440 Przeglądam forum a tu jest ich masa! Nie wiem czy dobrze wybrałem ale najbardziej moje oczekiwania spełnia Win DreamOS- Extreme 86-x64 v2 ale inne też mnie zaciekawiły Win DreamOs-GaminG Extreme 2015 v6 oraz Win Thin PC pi****ernik 2016. Plan mam następujący nagrać to na botowalną płytę DVD i korzystać do czasu aż zafunduję sobie nową spawarkę (czytaj komputer) Z góry dziękuje za pomoc i życzę powodzenia w tym czym tam się zajmujecie.
Miastowy Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2016 Hej, dam Ci radę. Zainstaluj sobie czysty Windows 7 Home Premium SP1 (wersja 64bit). Ja posiadam podobny sprzęt i przy grach działa doskonale jak na swoje parametry, na pewno będziesz zadowolony. Po prostu powyłączaj wszystkie zbędne funkcje (prócz Frameworka) w panelu sterowania, wyłącz ochronę dysku (w sensie, żeby Ci kopii zapasowych nie robiło), aktualizuj system na bieząco i będzie oki. Również możesz wyłączyć w "msconfig" programy uruchamiające się przy starcie systemu, oprócz tego polecam Ci Wise Disk Cleaner oraz Wise Registry Cleaner - tak czyści dokładnie syf, że aż mordka się uśmiecha. Osobiście Ci nie polecam modów, ponieważ mam z nimi złą przeszłość.
Piterosky Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2016 Instalujesz Win 7 Ultimate, czy tam jaki chcesz byle był 64 bitowy. Potem po instalacji systemu instalujesz stery, redisty (vc redist znajdziesz na stronie MS) 2005,2007,2010,2013 i Directx June 2010 i powinno to starczyć. A płytkę nagrywasz na DVD przez program ImgBurn.
wiher123 Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2016 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] od Mr. T [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] od m4s [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] by Daz[chyba że masz klucz to jest zbędny] a [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] zrobisz łatwą instalkę najważniejszych aplikacji[musisz mieć połączenie z internetem podczas instalowania] do tego jeszcze sterowniki do płyty głównej jak i karty grafiki opcjonalnie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - tutaj masz instalkę wszystkich bibliotek - VC++ 2005-2015, Silverlight, shockwave, flash player, java, DirectX9 po takiej instalacji raczej problemów z systemem nie będziesz miał - jeśli zależy ci na większej wydajności zalecam kupić dysk SSD nawet 120GB jako dysk systemowy a za scratch disk i magazyn posłuży ten który masz aktualnie w PC'cie
kowal_jr Opublikowano 3 Listopada 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2016 Wielkie dzięki za odpowiedzi! Jednak skuszę się na Wina którego podesłał wiher123. A jeszcze mi może podrzucicie linka do jakiś nowych sterowników do płyty głównej GigaByte MA78LMT-S2 bo do karty graficznej to łatwo sobie znaleźć a do płyty głównej już nie potrafię zawsze korzystałem z płytki którą mi dodali do komputera przy kupnie
VACek Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Wiadomość wygenerowana automatycznie. Ten temat został zamknięty.. Z powodu: Rozwiązany Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś". Pozdrawiamy zespół Winclub.pl
Rekomendowane odpowiedzi