piotr89 Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2016 Witam, Na wstępie chciałbym poinformować o tym że jestem tutaj bardzo świeżym użytkownikiem i jeśli coś napisałem w sposób nie jasny lub niezgodny to przepraszam i proszę o info dla mnie to zostanie to poprawione.. Opis problemu : Po nagłym wyłączeniu komputera ( brak prądu w sieci ) system nie chcę się uruchomić. Istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo że w tym czasie była pobierana jakaś aktualizacja lecz nie mogę tego potwierdzić w 100% gdyż nie było mnie przy tym.. W chwili obecnej po włączeniu komputera pojawia się napis "przygotowywanie automatycznej naprawy" po czym po chwili pojawia się Bluescreen Po wybraniu opcji Kontynuuj.. System uruchamia się ponownie i wracam do punktu wyjścia.. Przechodząc do zakładki Rozwiąż problemy występują kolejno: Opcja odśwież komputer - Podczas odświeżania komputera wystąpił problem. Nie wprowadzono żadnych zmian. ( Jaki problem tego nie wiem, gdyż nie wiem jak to sprawdzić ) Opcji resetuj ustawienia nie uruchamiałem bo zależy mi na kilku plikach znajdujących się na pulpicie.. Z opcji zaawansowanych żadna z opcji nie przynosi rezultatu: Przywracanie systemu - Komunikat "musisz włączyć ochronę systemu na tym dysku" i nie można przejść dalej W wierszu polecenia domyślnie teraz jest ustawiona ścieżka X:\Windows\system32\ Póki wszystko działało system był na dysku C: W chwili obecnej dysk C: nazywa się System Reserved i zajmuję 100mb Pliki typu Program Files, Windows , Pliki programów (x86) znajdują się na dysku D: Pojawił się teraz Dysk Boot (X:) W wierszu polecenia domyślnie teraz jest ustawiona ścieżka X:\Windows\system32\ Jeśli ktoś miał podobny problem lub na podobny problem udzielał odpowiedzi byłbym bardzo wdzięczny.. Cytuj
stens Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2016 Wystartuj z DVD lub USB i wybierz zamiast instalacji "napraw komputer" Cytuj
piotr89 Opublikowano 31 Października 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2016 Czy w takim działaniu nie utracę plików z dysku na którym stał system ? Cytuj
Miastowy Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2016 Jeżeli masz kopię zapasową to nie powinieneś ich utracić. Cytuj
piotr89 Opublikowano 31 Października 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2016 Ja sam takowej kopi nie tworzyłem.. Czytałem jednak że system przed aktualizacją zapamiętuję ostatnio działającą konfigurację.. Jeśli chodzi o to.. Jeśli nie to nie mam kopi zapasowej.. Nie ukrywam że zależy mi na kilku plikach i nie chciałbym ich stracić.. Cytuj
piosylant Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2016 Jeśli żaden sposób naprawy systemu nie działa, uruchomiłbym komputer z jakiegoś LiveCD/DVD (np. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]), żeby zgrać pliki, a potem postawiłbym system na nowo, sprawdzając wcześniej kondycję dysku - również z pomocą płytki Live. Cytuj
piotr89 Opublikowano 1 Listopada 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2016 Dzięki P10, postawiłem system z LiveUSB, zgrałem pliki i jestem w trakcie stawiania nowego systemu.. Dzięki za pomoc.. Temat można zamknać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi