Skocz do zawartości

Logo Samsunga wyświetla się już od godziny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam telefon Samsung Galaxy Trend GT-S7560. Wgrałem CM 10.2. Mój ojciec ma dostać nowy telefon Samsung Galaxy, obstawiam, że S7, A5, J5, S4 lub S5. Powiedziałem mu, że nie działa Bluetooth, po czym on złapał się za głowę, więc postanowiłem wrócić do stockowego roma. Zainstalowałem w Odinie 3.11, roma pobralem z SamMobile. Telefon uruchomiony, jest OK. Ale logo Samsunga wyświetla mi się już od ponad godziny i nie wiem dlaczego. Dwa razy już wgrywałem roma, bo za pierwszym razem straciłem cierpliwość. Jak długdo jescze? Chyba pierwszy boot nie trwa pół dnia. Mój numer telefonu jest przypisany do konta bankowego mamy, a na niego przychodzą kody SMS. Mama musi wykonać o 18:00 ważną transakcję. Dlaczego to logo Samsunga od godziny nie chce zniknąć i czy mogę coś z tym zrobić?

Android na stockowym romie: 4.0.4

Android na CMie: 4.3.1

Mam TWRP Recovery oraz Gapps dla Androida 4.3.1

Opublikowano

Firmware jedno plikowy - jest to update czyli aktualizacja

Firmware wielo plikowy - jest to pełny firmware i jest w nim 5 plików (PIT, CODE, MODEM, CSC)

obsługa tego smartphone zaczęła się od ODIN 3.09.3

LG to nie Samsung - to ta sama gra ale inne zabawki...

Firmware przetestowany (pobrany z supportu pewnego boksu):

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
uwierz podobnie , jakieś śmieci starego romu blokują uruchomienie. Jakby zaznaczył w odinie żeby wgrać system w pełni na czysto z usunięciem wszystkiego nie ma opcji żeby się nie uruchomił.
Opublikowano

A czy to narzędzie da mi 100% gwarancji? Bez ściemy.

Trzeba się sprężać, bo to już staje się sprawą życia i śmierci. Bez kodu SMS mama nie zapłaci rachunków. Będziemy ugotowani. Mama nie chce zmieniać tymczasowo karty SIM. Jej jest rozdwojona i może się rozwalić podczas wyjmowania.

Opublikowano

A czy to narzędzie da mi 100% gwarancji? Bez ściemy.

Trzeba się sprężać, bo to już staje się sprawą życia i śmierci. Bez kodu SMS mama nie zapłaci rachunków. Będziemy ugotowani. Mama nie chce zmieniać tymczasowo karty SIM. Jej jest rozdwojona i może się rozwalić podczas wyjmowania.

Nic nie zapłacisz tym można jedno plikowy jak i wiele  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Dzięki za linka do chomika. Mam 4 pliki i pita. Już się biorę do roboty.

Mam problem. Pliki nie nazywają się BL, AP, CP i CSC tylko BOOTLOADER (to wiem), CODE, CSC (wiem) i MODEM. Co pasuje do czego?!

I skoro jest PIT to czy włączyć Re-Partition?

\

Opublikowano

System sę załadował ale po hiszpańsku. I wyskakuje mi komunikat: Application installer se ha detenido

Dowiedziałem się co to znaczy: Instalacja aplikacji została zatrzymana.

Problem za problemem, no ludzie :(

Skąd ten błąd: Instalacja aplikacji została zatrzymana? Jak go naprawić? Usunąć Recovery, CMa  i Gappsy?

Opublikowano

Wgraj normalnie jednoplikowca XEO czystego. Następnie przy napisie sucess jak ci się restartuje telefon - wyciągasz baterie i wkładasz spowrotem.

Następnie wchodzisz do recovery -> Factory reset

I działa jak nowy. 

Wiem bo sam przerabiałem to z dokładnie tym samym modelem.

Oczywiście ODIN w wersji 3.09

Opublikowano

Słuchajcie. Znalazłem roma opartego na Marshmallow. Podobno świetnie na nim śmiga. Może to wgram? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Następnie przy napisie sucess jak ci się restartuje telefon - wyciągasz baterie i wkładasz spowrotem.

Baterię z telefonu podłączonego do USB? Nie porazi mnie prąd?

Opublikowano (edytowane)

Odpinasz usb przecież i dopiero bateria wylatuje z telefonu . Wgraj sobie recowery i laduj system z zipa . Nic więcej do szczęścia nie trzeba . I pierwsze slysze by bateria była do oporu . Na 7% moje s3 wgrywalo system i smiga. Zadnych kombinacji nie rób . Wgraj odinem recovery , wersja odina najlepiej taka jaka będzie podana w poradniku i oczywiście ta sama paczka recovery . Po wgraniu odpinasz telefon baterię wyjmujesz .kombinacją klawiszy startujesz do recovery , wybierasz system z zipa i wgrywasz. 

Edytowane przez FAFAŁ
Opublikowano

Wgraj sobie recowery i laduj system z zipa .

To sie tyczy roma Marshmallow. W przypadku wgrania jednoplikowca XEO wystarczy normalny recovery.

Następnie przy napisie sucess jak ci się restartuje telefon - wyciągasz baterie i wkładasz spowrotem.

I działa jak nowy. 

Ale po sucsess jest jeszcze taki obrazek z Androidem, to konfiguracja systemu. Chyba po tym musze odpiac i wyjac baterie.

Opublikowano

Tak czy siak to najlepsze rozwiązanie . W sumie lepiej dac nadpisanie całości wieloplikowym i po tym recovery . Ponac to sprawia ze tel lepiej działa ,cos ala zerowanie dysku . Nie testowalem tylko słyszałem.

Opublikowano

Dobra, mama kupiła nowy telefon na Allegro i właśnie go dostała. Przełożyła do niego swoja kartę, a moją do starego telefonu. Mogę teraz bez przeszkód naprawiać smartfona.

Wgraj normalnie jednoplikowca XEO czystego. Następnie przy napisie sucess jak ci się restartuje telefon - wyciągasz baterie i wkładasz spowrotem.

I działa jak nowy. 

Wiem bo sam przerabiałem to z dokładnie tym samym modelem.

Oczywiście ODIN w wersji 3.09

Naprawiłem telefon! Zwycięstwo! Zwycięstwo! :D

Nie musiałem robić Factory Reset ani wyjmować baterii.

Wielkie dzięki za pomoc.

Może wgram tego roma [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Koniecznie latexowe :trollface:

Chłopie, na baterii masz  3,7 V, na USB masz 5V o niskim natężeniu, to nie ma prawa porazić. 

Nie chce mi się pisać, to zacytuję z wiki:

Na podstawie obserwacji (dla prądów poniżej 20 mA) stwierdzono, że ludzie nie zauważają na ogół faktu przepływu przez ich ciało prądów poniżej pół miliampera; w miarę wzrostu natężenia prądu doznania są coraz bardziej nieprzyjemne i bolesne, przy czym wrażliwość ta jest mniejsza na działanie prądu stałego niż przemiennego, oraz że wrażliwość kobiet jest nieco większa, niż mężczyzn[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Dla człowieka krótkotrwały kontakt skóry ze źródłem napięcia nieprzekraczającego 1 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] na ogół nie grozi poważnymi konsekwencjami, o ile tylko nie dojdzie do sytuacji, kiedy mimowolny skurcz mięśni, jaki następuje zazwyczaj w takiej sytuacji nie doprowadzi do przedłużenia tego kontaktu (np. przez zaciśnięcie dłoni na znajdującym się pod napięciem przewodzie)[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Przepływ prądu powyżej 20 mA, jeśli trwa dłużej niż kilkanaście sekund jest już niebezpieczny dla zdrowia, a powyżej ok. 70 mA - dla życia[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Obecnie w Polsce nowo powstałe domowe instalacje elektryczne obowiązkowo wyposażane są w [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] typu AC, o znamionowym prądzie różnicowym 30 mA (zadziałanie od połowy, czyli 15-30 mA), służące do ochrony ludzi przed skutkami porażenia prądem elektrycznym.