Skocz do zawartości
  • 0

Lenovo Tablet 2-851F awaria po kalibracji ekranu

Pytanie

Opublikowano

Kolega skalibrował ekran i po tej czynności nie działa dotyk czasami coś się uda przesunąć czasem można wejść w ustawienia komputera, ale w następne opcje już nie - dotyk nie reaguje. Jak w tym modelu można wejść w jakiś tryb awaryjny, czy otworzyć przywracanie bez wchodzenia w panel sterowania czy inne ustawienia bo nic nie działa. Zainstalowany system to W8.1 lub W8. Czy z jakiejś płytki odzyskiwania systemu można to zrobić? i jak ją uruchomić (przełączyć w Biosie rozruch). Czy może trzeba będzie podłączyć zewnętrzną klawiaturę? 

Czy nikt nie pomoże z tym tabletem? Może jakieś podpowiedzi  -będę próbować.

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano (edytowane)

Cześć,

Myślę że lepiej będzie podłączyć klawiaturę . 

Dam filmik który pomoże ci wejść w tryb awaryjny Windows 8/8.1

Na początku chciałem napisać ale chyba lepiej będzie jak zobaczysz i posłuchasz co mówi .

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Coś znalazłem poszukaj "komentarza" autora WesolyMorswin, kasia strona 1 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Może w ustawieniach będzie można ustawić na domyślne (takie jak win8/8.1 daje )  bez formatowania itd. ? 

Edytowane przez MadDragory
  • 0
Opublikowano

Podłączyć klawiaturę, ale niestety nie posiadam i na dodatek nie mam gdzie pożyczyć z takim wtykiem. Jutro rozejrzę się może coś skombinuję. Może myszkę gdzieś znajde i myślę, że myszka może działać, a wtedy mógłbym z poziomu systemu dostać się do ustawień ekranu.

• 0
Opublikowano

Problem rozwiązany. Kopiłem przejściówkę z USB na mikro USB, podpiąłem myszkę, wszedłem w panel sterowania wybrałem aplet sprzęt i dźwięk potem opcję ustawienia komputera typu tablet, a potem Cofnij Kalibrację i w tej samej sekundzie dotyk ekranu działał już poprawnie.