mrwisior Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2016 Cześć, mam zamiar kupić w tym tygodniu nowy komputer: Intel Core i5-6600K /3.5GHz, 6MB, LGA 1151, BOXAsRock Z170 Gaming K4 Fatal1ty /intel Z170, DDR4, LGA1151GoodRam Iridium PRO 240GB SATA3 (560/530MB/s)Western Digital Blue 3 TB 5400rpm 64MB cache SATA600Corsair CX550M 550W 120mm Bronze Semi-ModularnyCorsair 16GB (2x8GB) 3000MHz CL15 Vengeance LPXSilentiumPC Fortis 3 HE1425SilentiumPC Pax M70 Pure Black (b/z) Komputer tymczasowo bez GPU Zastanawiam się jedynie nad wyborem systemu operacyjnego. Od 7 lat używam Windowsa 7 i jest to jak dla mnie system idealny, No ale od czasu "siódemki" sporo wody upłynęło i pojawiły się 8 i 10 (które wizualnie nie bardzo mi się podobają, nie wiem jak z szybkością działania i stabilnością) I tutaj mam dylemat, który system wybrać, oczywiście zdaję sobie sprawę, że aby na tym sprzęcie zainstalować Windowsa 7, trzeba się trochę nagimnastykować ale myślę, że dałbym sobie z tym radę. Choć może lepiej wybrać W10 i zmienić mu wygląd aby przypominał "siódemkę" o ile nie będzie przez to mulił? Proszę o poradę
VACek Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2016 Skoro już jesteś przyzwyczajony do 7 to po co te przyzwyczajenia zmieniać
Miastowy Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2016 10'tka może się przydać, jeżeli będziesz grać bo z tego co wiem to na tym systemie niektóre gry wyciągają więcej klatek/s w porównaniu do starszych wersji, ale to też parametry robią swoje. Skoro już jesteś przyzwyczajony do 7 to po co te przyzwyczajenia zmieniać True. Najlepiej się używa tego, bo czego człowiek przyzwyczajony.
jorgusek Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2016 Zainstaluj Windowsa 10 od Mr.T, [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], a do wyglądu Windowsa 7 użyj [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Mam to zaistalowane, komputer mam o wiele słabszy niż ten, który chcesz kupić, a śmiga idealnie.
mrwisior Opublikowano 16 Października 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2016 Hej. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Zdecydowałem się na czystego Windowsa 10. Mam jeszcze jedno ostatnie pytanko. Czym lepiej aktywować system, którymś z aktywatorów dostępnych na forum czy kluczem z allegro za około 30 zł?
VACek Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Wiadomość wygenerowana automatycznie. Ten temat został zamknięty.. Z powodu: Rozwiązany Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś". Pozdrawiamy zespół Winclub.pl
Rekomendowane odpowiedzi