Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam zamiar kupić w tym tygodniu nowy komputer:

Intel Core i5-6600K /3.5GHz, 6MB, LGA 1151, BOX
AsRock Z170 Gaming K4 Fatal1ty /intel Z170, DDR4, LGA1151
GoodRam Iridium PRO 240GB SATA3 (560/530MB/s)
Western Digital Blue 3 TB 5400rpm 64MB cache SATA600
Corsair CX550M 550W 120mm Bronze Semi-Modularny
Corsair 16GB (2x8GB) 3000MHz CL15 Vengeance LPX
SilentiumPC Fortis 3 HE1425
SilentiumPC Pax M70 Pure Black (b/z)

Komputer tymczasowo bez GPU

Zastanawiam się jedynie nad wyborem systemu operacyjnego. Od 7 lat używam Windowsa 7 i jest to jak dla mnie system idealny, No ale od czasu "siódemki" sporo wody upłynęło i pojawiły się 8 i 10 (które wizualnie nie bardzo mi się podobają, nie wiem jak z szybkością działania i stabilnością)

I tutaj mam dylemat, który system wybrać, oczywiście zdaję sobie sprawę, że aby na tym sprzęcie zainstalować Windowsa 7, trzeba się trochę nagimnastykować ale myślę, że dałbym sobie z tym radę.

Choć może lepiej wybrać W10 i zmienić mu wygląd aby przypominał "siódemkę" o ile nie będzie przez to mulił?

Proszę o poradę

Opublikowano

10'tka może się przydać, jeżeli będziesz grać bo z tego co wiem to na tym systemie niektóre gry wyciągają więcej klatek/s w porównaniu do starszych wersji, ale to też parametry robią swoje.

Skoro już jesteś przyzwyczajony do 7 to po co te przyzwyczajenia zmieniać

True. Najlepiej się używa tego, bo czego człowiek przyzwyczajony. :D

Opublikowano

Zainstaluj Windowsa 10 od Mr.T,  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], a do wyglądu Windowsa 7 użyj  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Mam to zaistalowane, komputer mam o wiele słabszy niż ten, który chcesz kupić, a śmiga idealnie.

Opublikowano

Hej. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Zdecydowałem się na czystego Windowsa 10. Mam jeszcze jedno ostatnie pytanko. Czym lepiej aktywować system, którymś z aktywatorów dostępnych na forum czy kluczem z allegro za około 30 zł?

Opublikowano

Wiadomość wygenerowana automatycznie.
Ten temat został zamknięty..

Z powodu: Rozwiązany

Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś".

Pozdrawiamy zespół Winclub.pl

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie