Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak to uczynić? :D w sensie przywrócić backup

Podłączasz telefon do kompa w trybie fastboot, i flas"Jestem Idiotą"esz... a zreszta na necie jest wiele poradników na ten temat.

Opublikowano

To wystarczy tylko system.img czy cos jeszcze?

Wysłane z mojego myPhone VENUM przy użyciu Tapatalka

ehhh...

system.img,

boot.img,

recovery.img (nie wymagane) - usunie ci twrp/cwm

i ja jeszcze robie cache.img

Opublikowano (edytowane)

A nie wiesz jak sprawdzić czy jest jakaś aktualizacja na mój telefon?

Zacznij używać google i samodzielnie wyszukiwać i czytać w innym przypadku temat poleci w kosz a Ty dostaniesz bana, wybacz ale takiego lenia dawno nie widziałem :)

Edytowane przez M4T.EUSZ
Opublikowano

A nie wiesz jak sprawdzić czy jest jakaś aktualizacja na mój telefon?

Czyli backup juz zrobiles ze pytasz sie o aktualizacje?

Opublikowano

@KacipL, nie zrobił backupu, backup jest z tych linków, które wysłałem (zapewne). Tylko jest jeden problem - nie ma pewnie jak sflashować tego backupu, bo to obraz każdej z partycji (a jest ich chyba 32 o ile się nie mylę), który trzeba połączyć we właściwe pliki recovery.img, systemm.img itd. A że jest to "chinol nad chinole", nie ma do jego obsługi zbyt wiele oprogramowania, toteż nie zdziwię się, jeśli zamieni się w przycisk do papieru marki MyPhone :trollface:

Opublikowano

Tak zrobiłem.

Jeżeli w systemie android aktualizacji nie ma to nie ma. Na necie nic nie pisze o ręcznym wgraniu aktualizacji. Romów także nie ma i nie będzie bo chiński procesor i także mało znany telefon.

@KacipL, nie zrobił backupu, backup jest z tych linków, które wysłałem (zapewne). Tylko jest jeden problem - nie ma pewnie jak sflashować tego backupu, bo to obraz każdej z partycji (a jest ich chyba 32 o ile się nie mylę), który trzeba połączyć we właściwe pliki recovery.img, systemm.img itd. A że jest to "chinol nad chinole", nie ma do jego obsługi zbyt wiele oprogramowania, toteż nie zdziwię się, jeśli zamieni się w przycisk do papieru marki MyPhone :trollface:

Ja jak kiedyś robiłem backup w windowsie w cmd chyba bodajże

było coś takiego:

fastboot flash recovery RECOVERY.img

fastboot flash system SYSTEM.img

fastboot flash cache CACHE.img

fastboot flash boot BOOT.img

i tak dalej....

Opublikowano

czy jest jakaś aktualizacja na mój telefon?

Owszem, od razu do 7.0 :L Nie rozśmieszaj, ten telefon nigdy nie miał i nie będzie miał aktualizacji, został wypuszczony z Lollipopem i zostanie z Lollipopem. Jest to jeden z najtańszych budżetowców, to tak samo jakbym kupił budżetowy laptop i chciał wymienić w nim procesor a tam siedzi APU...  :OI 

:E

Opublikowano

Wiadomość wygenerowana automatycznie.
Ten temat został zamknięty..

Z powodu: Temat zakończony

Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś".

Pozdrawiamy zespół Winclub.pl

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie