Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poszukuje systemu na lapka bo jedno z dvd na których mam przywracanie całego systemu padło(obrazy robiłem w dzień zakupu).Lapek ma juz 7 latek,ale spisuje sie super.Szukam czegos co go nie zamuli :) win 7 jest poszukiwany.

Core i7 Q720 1,6Ghz,4Gb ram,GeForce GT330M,twardziel 500 gb - takie cuda w srodku

zeby nie zakladać drugiego tematu,poszukuję również win7 x86,takiego który by chodził z pendriva na staruszku z celeronem 1,7mhz i 1Gb ramu,grafika zintegrowana od intela

P.S -prosze o wyrozumiałość,to pierwszy mój post na tej zacnej stronce :)

Opublikowano

Core i7 Q720 1,6Ghz,4Gb ram,GeForce GT330M,twardziel 500 gb - takie cuda w srodku

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - ten sobie zainstaluj, najlepiej Home Premium (64bit, szkoda sprzętu na 32). Masz i tak dobry lapek jak na ten wiek. ;)

Tam też masz 7 (32bit), na tego dziadka możesz zainstalować sobie Startera. Jakoś nie widzę tam Windowsa 7, ale możesz spróbować.

Co do instalacji na pendrive - raczej nie da się zrobić czegoś takiego, wiem że z Linuxami się da. Jedynie co możesz zrobić to bootowalny pendrive, żeby przez USB wgrać na emeryta. Ja na Twoim miejscu bym ładował tam XP Professional SP3 i na koniec AntiWPA, żeby Ci nie wyskakiwały info o legalizacji systemu.

Opublikowano

Czyli mam rozumieć ze nie da sie zaistalować Windozy na pendriv'a,zamiast na dysku twardym?  No to klapa bo w staruszku dysk padł

a pendraki walają sie po pokoju...szkoda

Poszperałem troche po forum i DreamOS bedzie pobierany.

Szukam dalej moze coś jeszcze bardziej "light'owe" znajdę :)

Opublikowano

Czyli mam rozumieć ze nie da sie zaistalować Windozy na pendriv'a,zamiast na dysku twardym?
Raczej tak, a jak by nawet się dało to i tak z marnym skutkiem, bo nie wyrobi USB (chodzi o transfer) więc użytkowanie też by było bardzo męczące. 

DreamOS bedzie pobierany

Coś mi ze słychu bardzo znany, ale teraz Ci nie powiem co i jak nt. DreamOS'a. Zainstalujesz to się przekonasz, ewentualnie w sieci o tej modyfikacji tam sobie poczytaj, może coś pisze. Jeśli będzie działać jak sobie życzysz, to czemu by nie zostawić. ;)
Opublikowano

Tak,zastanawiałem się nad win10,ale wchodząc na strone toshiby ze sterownikami,widze tylko sterowniki pod win7...czy ma to jakieś znaczenie? Jak to bedzie wygladać,stery są win7x64,czy będa działac pod win10x64???

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie