Hells Angels Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Mam dysk SSD po wpisaniu komendy w wiersz polecenia „fsutil.exe behavior query DisableDeleteNotify” i po zatwierdzeniu Enterem pokazuje się "0" czyli wszystko OK oznacza to, że TRIM jest włączony, ale sprawdzając dysk przy pomocy programu Hard Disk Sentinel otrzymuje taki komunikat "Stwierdzony stan dysku twardego jest DOSKONAŁY. Nie znaleziono sektorów problematycznych lub słabych.Cecha TRIM z SSD jest obsługiwana, lecz wyłączona. Zalecane jest uaktualnienie systemu operacyjnego, kontrolera dysku lub jego sterownika w celu poprawy wydajności." Czy to jakiś błąd czy może coś źle działa. Może jest jeszcze inna metoda sprawdzenia tego. Cytuj
renatan Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2016 ssd-Z ci podpowie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Hells Angels Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2016 ssd-Z ci podpowie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] W tym programie pokazuje TRIM Enabled czyli Ok. W programie SSD Fresh Plus również pokazuje, że TRIM włączony, to chyba Hard Disk Sentinel coś błędnie pokazuje. Program pobrany dziś z promocji [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ciekawe czy u kogoś jeszcze taki błąd się pokaże. Cytuj
Gość Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Hard Disk Sentimel nie jest do SSD może ci pokazuje twardziela Cytuj
renatan Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2016 no niby są jakies kompatybilne [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
PINHEAD1981 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Niby są, ale z ciekawości sprawdziłem i mojego PLEXTOR PX-128M5S też nie odczytuje prawidłowo chociaż TRIM mam na pewno aktywny Cytuj
Hells Angels Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Hard Disk Sentimel nie jest do SSD może ci pokazuje twardziela Działa i z SSD. Miałem wcześniej (ze trzy cztery miesiące temu) inną wersję Hard Disk Sentimel z torrentów i wszystko było normalnie nie było tego komunikatu. Pobrałem legalną wersję, a tu jakiś zonk. Cytuj
VACek Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2016 SSD Life pokazuje czy Trim jest włączony Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi