Skocz do zawartości
  • 0

Microsoft Lumia 640 LTE update do wp 10

Pytanie

Opublikowano

Witam

Wiadomo w insiderze mozna pobrac nieoficjalne wersje...

Na stronie Microsoftu pisza ze sa juz oficjalne wersje dla tego modelu.

Normalnie ani w wersji SW ani VC nie ma po sprawdzeniu aktualizacji dostepnego wp10...

Na stronie jest info ze mozna pobrac za pomoca doradcy systemu...

Zainstalowalem i pojawilo sie info o dostepnej aktualizacji do wp10 i info wyglada jak normalne powiadomienie o oficjalnej aktualizacji nie jak po zabiegu insiderem...

Pytanie : Czy to juz oficjalna i gotowa aktualizacja czy jakas beta czy cus ?

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Skoro Windows 10 potrafi korzystać z Basha to napewno jest taka możliwość bedzie na Windows Mobile 10 wystarczy uruchomic terminal z komendą na bazie debiana OSx

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

I w dodatku na lumie brak gimbogówna typu srapczat itp 
Ale za to jest Instagram ziomuś...  B) 

:trollface: 

Też posiadam 640 LTE na 10 Mobile (końcówka 318), nie mogę się z tym zgodzić, że bateria szybciej spada - przynajmniej u mnie tak nie jest po przesiadce z 8.1, a jeżeli ktoś ma uwaloną baterię, to pretensje proszę mieć tylko do siebie (telefon nie jest do grania, tylko do dzwonienia i smsowania jak ktoś tam wcześniej wspomniał). Przy normalnym użytkowaniu trzyma mi w granicach trzech dni wraz z używaniem sieci LTE oraz WLAN (w domu).  :blink: 
U mnie korzystanie z internetu w telefonie zaczyna i kończy się na Facebooku oraz Messengerze (Lumia nawet wytrzymuje ten spam od loszek, aż się sam zdziwiłem), do innych rzeczy normalna osoba używa PC bądź laptopa, przynajmniej ze względu na samą wygodę.  :P Ale fakt faktem WP umarł i nie wstanie jeśli chodzi o dostępność aplikacji, ale to było do przewidzenia.  ;)
  • 0
Opublikowano

Nie wiem skad te nieaktualne info, ze w10 sie tnie, ale juz dawno to naprawili. tak samo l 950. A aktualizacje przeprowadza sie na czysto wgrywajac soft, bo tylko przez ota moga byc takie kwiatki, ze cos nie dziala. Mialem l735 i w10 działał idealnie. a ta lumka ma tylko snapka 400 i 1GB Ram.

• 0
Opublikowano

Ja nie wiem jak wy to robicie ze wam trzyma 3 dni.... No nie ma bata zeby 3 dni trzymala

Jednak musisz uwierzyć.  :P Ostatni raz telefon podłączyłem do ładowarki rano w niedzielę, dziś już jest wtorek a jeszcze mam 13% baterii używając podstawowych opcji w telefonie, oczywiście bez katu (gry i te sprawy, bo i tak nie gram na Lumii)  ^_^

• 0
Opublikowano

Ja nie wiem jak wy to robicie ze wam trzyma 3 dni.... No nie ma bata zeby 3 dni trzymala

Ja już nieraz pisałem że mi trzyma do 5 dni, a minimum 3 dni przy bardzo, bardzo intensywnym korzystaniu z 4G i YT - i to wszystko bez trybu oszczędzania energii nawet jak poziom baterii spadnie poniżej 20%. Sprawdzam w tej chwili jak piszę: poziom baterii 45% - ostatnio ładowano: 2 dni i 20 godz. temu - szacowany pozostały czas: 1 dzień i 18 godz. - razem mamy ponad 4 dni. Największe wykorzystanie: Internet Explorer, Telefon, Pogoda, Shazam, Wiadomości, Lumia Camera itp, itd. :) :D Na co dzień telefon wykorzystuję rano jako budzik do pracy i jeszcze mnie nie zawiódł. ;)

P.S. Jedynie nie gram na telefonie.

• 0
Opublikowano

Mam telefon prosto z salonu plusa i wytrzymuje od poczatku jeden dzien

Z kazdym co ma ten model ktorym rozmawiam moqi ze qytrzymuje dobe...

No to wygląda na to wiktorynek, że mamy magiczne baterie.  :trollface: 

Mój też pochodzi z Plusa, tyle że walnąłem od razu po zakupie niebrandowanego ale to nie robi różnicy praktycznie. Dla porównania, mama moja ma S6 Edge+ i trzyma jej pełne trzy dni przy normalnym użytkowaniu a od ciotki jeden dzień. Nie każdemu musi tyle samo trzymać, pamiętaj. Trafiliśmy na cudne egzemplarze, po prostu.  :lol:

• 0
Opublikowano

Też mam z Plusa. Żona identycznie. Razem kupowane. Obydwa to 640 LTE. Właśnie zaglądam do żony telefonu i stan baterii 98% - ostatnie ładowanie 3 godz. i 13 min. - pozostały przewidywany czas 5 dni. Tak mieliśmy od początku, to i tak nic do Samsungów S5610 czy Solid, bo tam nam trzymały 15 - 30 dni.

• 0
Opublikowano

Też mam z Plusa. Żona identycznie. Razem kupowane. Obydwa to 640 LTE. Właśnie zaglądam do żony telefonu i stan baterii 98% - ostatnie ładowanie 3 godz. i 13 min. - pozostały przewidywany czas 5 dni. Tak mieliśmy od początku, to i tak nic do Samsungów S5610 czy Solid, bo tam nam trzymały 15 - 30 dni.

A mozesz podac dokladny model tej baterii?
  • 0
Opublikowano

Szczegół tkwi w samym telefonie, ustawieniach oraz tu mogę niektórych zdziwić w karcie pamięci! - tak, pewne modele/egzemplarze kart pamięci w tym wypadku microSD potrafią dużo szybciej zużywać baterię telefonu niż inne - 100% potwierdzone.

P.S. Też mam ta samą baterię.

• 0
Opublikowano

Sytuacja sie jednak zmienila :) tylko ladowanie ostatnie blednie pokazuje... Bo to byl restart telefonu po aktualizacji apki... W czoraj o 8:00 odlaczylem tel od ladowarki :)

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

• 0
Opublikowano

Każda bateria ma swoje... "widzimisię". Teraz zostało Ci się tylko z tego faktu cieszyć, że wróciła do siebie. Ja pamiętam, że miałem kiedyś przypadek identyczny w telefonie, że nawet po zakupie trzymała mi jeden dzień od nowości (Asus Zenfone 5) i jakoś później sama od siebie się "naprawiła".  :lol:

• 0
Opublikowano

No ale przez to wszystko odbieglismy od tematu... Ja wricilem do wersji 8.1 update2 NL Bo ta 10 juz zamulala no i bateria... Dwa restarty i 38% lecuala na dol... Po odlaczeniu o 6:00 rano o gdzinie 11:00 mialem niecale 60% baterii... Jak tam teraz wyglada? Jaka wersja juz jest ?

• 0
Opublikowano

Już na zakończenie sprawy bateryjnej i potwierdzenie zużycia u mnie na dwóch egzemplarzach Lumii 640 LTE:

WP_20160529_19_08_56_Pro.jpg

WP_20160529_19_10_41_Pro.jpg

Nie chce być inaczej jak 5 dni.

Z żoną mamy wyłączony bluetooth i 4G - włączamy jak potrzebujemy. Natomiast nigdy nie używamy trybu oszczędzania energii. Telefony rozładowujemy najczęściej do 2% kiedy to same się wyłączają i ładujemy do pełna.

Zaobserwowałem, że w nocy podczas gdy telefon jest tylko w stanie czuwania przez ok 8h zużywa 1% baterii.