mietek1234 Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2016 Witam, Zainstalowałem Windows 10 Pro x64 styczeń 2016 winclub PL, wszystko śmiga pięknie tylko jest jeden problem. Mimo tego ze posiadam konto admina (tylko ja używam mojego prywatnego PC): To system wymaga odmnie potwierdzenia rożnych operacji, np: zmiana nazwy pliku czy skrótu, wejścia do pewnych folderów itp. Po potwierdzeniu wszystko jest ok ale irytują mnie te okna z potwierdzeniami. Ponadto przy niektórych skrótach programów widniej tarcza co mi podpowiada że jest z nimi jakiś problem z uprawnieniami. Próbowałem coś kombinować w dwóch miejscach: Ale tylko narobiłem szkód bo przy próbie uruchomienia podstawowych programów, np kalkulatora dostaje komunikat: "Nie można otworzyć aplikacji Ustawienia za pomocą wbudowanego konta administratora" a ja nie korzystam z wbudowanego konta admina. Chcę ustawić sobie Pełne prawa admina. Widzę że coś takiego oferuje Win 10 TH2 1511 Extreme (x86-x64) 2k16. wg. opisu: - pełne prawa administratora Ja chciałbym samodzielnie ustawić pełne prawa admina na czyściochu, tylko jaki ???
Mr.T Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2016 mozna ustawic w zasadach zabezpieczen lokalnych
annonying_anoni Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2016 Moim zdaniem nie ma co się męczyć z 10 ,bo po jakiejś aktualizacji będzie pewno po staremu
Mr.T Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2016 ale przełączenie to minuta a poprawki raz na miesiac wiec pozostaly czas spokoj
mietek1234 Opublikowano 1 Marca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2016 Oo...fajnie Nie pomyślałem od tej strony, tzn żeby wyłączyć te komunikaty tylko. Dzięki. W między czasie w internecie znalazłem plik TakeControlOf.cmd [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Może mi ktoś rozjaśnić co on dokładnie robi?
Punisher Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2016 Uruchom Cmd jako administrator i skopiuj ten wiersz net user administrator /active:yes Jak chcesz wyłączyć wklej to net user administrator /active:no
ziloth Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2016 Mam podobny problem: Win10 PRO, instaluję i zaznaczam: "Ten komputer należy do mnie" Teraz w Update chcę coś zrobić i co widzę: "Your organization manages Insider Preview builds through a telemetry Group Policy setting." Kurcze, co za ten tego, ja jestem swoją organizacją i chcę to wyłączyć....ale jak?
stens Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2016 Masz zainstalowaną wersję Insidera i w WU nic nie zrobisz, wszystko jest zablokowane i trzeba na to się zgodzić albo zainstalować wersję stabilną 10586
Rekomendowane odpowiedzi