Skocz do zawartości

Klucz win 8 a instalacja win 8.1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie odnośnie kluczyka od windows'a :) Na laptopie fabrycznie miałem zainstalowany win 8 potem aktualizacja do win 8.1 a następnie do win 10.

Na nowym komputerze chciałbym zainstalować win 8/8.1 .Sprawdziłem klucz jakimś programem  i pokazał mi klucz do 10 oraz do 8(chyba BIOS'owy program po spisaniu klucza usunąłem) .

Pytanie brzmi czy mogę użyć kluczu win 8 do instalacji 8/8.1 na czysto na innym dysku i ewentualnej aktualizacji do 10 .

Laptop/notebook to Samsung NP355e7c-S03PL

AMD a8-4500m + hd 7670m 1GB

6 GB ram

To chyba najważniejsze informacje .

Opublikowano

Dobrze rozumiem? chcesz wykorzystać klucz ze swojego lapka TEN CO MA W BIOSIE DO INSTALACJI NA INNYM PC / LAPTOPIE? TO NIE PRZEJDZIE .

Kup LICENCJE.

Jeżeli chcesz na tym samym wrócić do 8 a potem do 8.1 to robisz tak że:

instalujesz 8 ta co masz, aktywujesz. Spisujesz klucz aktywacyjny od 8.   Instalujesz 8.1 wprowadzasz dowolny klucz ( NIE TEN OD 8.1 ) I AKTYWUJESZ GO KLuczykiem z 8 ( Tym od aktywacji ) . Proste i przyjemne.

Jeszcze prościej jest cofnać zmiany w systemie windows 10 do poprzedniej wersji zainstalowanego systemu.

Co do innego dysku? hmm może pluć się . Bo klucz z reguły jest przypisany zależy od wersji: OA, OEM , BOX.

W jednych można w jednych nie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie