Gość Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2016 Witam otóż mój Huawei g526-l11 odmawia posłuszeństwa jak rok temu zbiłem szybkę.. a naprawa ogólnie jest nie opłacalna.. Małym krokiem chciałbym wymienić sobie telefon ale nie wiem co z czym... Otóż chodzi o to,że telefon chcę do dzwonienia i smsowania ale rozwiązanie mam takie 1 telefon do tych podstawowych czyności czyli zwykły telefon komórkowy,w którym bateria trzyma długo itp. A drugi to jakiś używany tani smartfon godny polecenia chodzi o to,żeby płynie chodził. Smartfona ogólnie chce używać do internetu. Np. muzyka z youtube. Facebook Messenger lub sam przegladanie facebooka i tu problem jest taki... myślałem nad starszymi modelami galaxy s Jeśli ma nie chodzić płynie oraz szybko się rozładowywać ttak jak np. mój Huawei że codziennie go trzeba ładować nawet jak siedze mało to ja rezygnuję. Zastanawiam się nad jednym albo telefon z Andkiem albo Windows Phone. Ogólnie mam mętlik w głowie więc wniosek jest taki. 1 Zwykły Telefon Komórkowy na jakieś wyjazdy dłuższe,żeby bateria trzyma długo abym miał stale kontakt. Smartfona na dalszą wyprawę to zły pomysł szybko sie rozładowuje. 2 Smartfon,który służy głownie też do kontaktów i smsowania + przeglądanie internetu + jakieś aplikację edukacyjne np. neuronation itp. + słuchanie muzyki + jesli na andku to aby miał możliwość akutalizowania lub najnowszego andka oraz do youtube. Troche chaotycznie napisałem poprawię jak będę miał czas Smarta,używam ogólnie w domu wokół domu na dworze lub gdzieś gdzie wyjadę blisko miejsca zamieszkania np. do miasta
razor1995 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2016 Witam otóż mój Huawei g526-l11 odmawia posłuszeństwa jak rok temu zbiłem szybkę.. a naprawa ogólnie jest nie opłacalna.. Wymieniałem za 40 zł tydzień temu. Ogólnie wymieniałem już trzy razy, bo osoba użytkująca ten telefon często go upuszcza Więc nie mów, że nie opłacalna
Piterosky Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2016 Digitizery do telefonów już kosztują po 40/30zł więc to normalna cena
Gość Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2016 Wymieniałem za 40 zł tydzień temu. Ogólnie wymieniałem już trzy razy, bo osoba użytkująca ten telefon często go upuszcza Więc nie mów, że nie opłacalna Znaczy ja nie umiem wymieniać digitizera a nie chce mi się w to zbytnio bawić + do tego andek 4.1.2 to masakra.... Telefon jest masywny nie dziwię się czemu. Może sprostuję może samemu opłacalna ale i tak decyduję się na wymianę telefonu.
Hells Angels Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2016 Może coś z Xiaomi [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Lub inne troszkę droższe modele tej firmy.
1szymon4 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2016 Napisz ile chcesz fortuny przeznaczyć na tel. Będzie łatwiej.
razor1995 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2016 Znaczy ja nie umiem wymieniać digitizera a nie chce mi się w to zbytnio bawić + do tego andek 4.1.2 to masakra.... Mam ten telefon teraz jako drugi, po optymalizacji działa fajnie A wymienić digitizer - jak masz narzędzia, to 5 minut roboty. Jakbyś mieszkał na śląsku, to bym ci wymienił nawet Lumia 520 Teraz już lepiej 640 wziąść, wiem że 5" ale bezproblemowy uprgrade do Win10, 4 rdzenie i 1GB RAM nie są bez znaczenia.
piosylant Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2016 Bateria ma długo trzymać? Zobacz sobie telefony Kruger&Matz z serii Drive. Chyba lepiej coś takiego... wziąć.
AbRaKaDaBra__ Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2016 a może coś chińskiego ;p 4rdzenie 2gb ram i fajny wygląd brak radia co dziwne system Flyme OS 4.5, stworzonym na bazie Androida 5.1. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
annonying_anoni Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2016 Można wiedzieć jaki rozmiar ekranu ma mieć ten smartfon ?
Gość Devhost97 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2016 Podaj kwotę jaką możesz wydać na telefon oraz jak duży musi być smartfon.
ripek Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2016 ja mam galaxy samsung ace 4 i bateria mi trzyma ponad tydzien, wszystko kwestia ustawien (mi sluzy do dzwonienia, budzenia, sporadycznie : net po wifi, mms, nawigacja) jak wlaczysz wifi, bt, lokalizacje i inne bzdety to kazdy smartfon po 1-2 dniu padnie jak masz mozliwosc podlaczenia go do usb zeby ladowal czy do kontaktu to wowczas mozesz smialo surfowac w necie
WinSxS Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2016 jak wlaczysz wifi, bt, lokalizacje i inne bzdety to kazdy smartfon po 1-2 dniu padnie Jak wyłączę wifi, bt, lokalizacje i inne bzdety trzyma półtorej dnia. Jak je powłączam to bywa, że 8h i padł. Nie mów czegoś, co nie ma miejsca. To nie Nokia 3310, która trzymała tydzień spokojnie. To są smarki, zwłaszcza te żerne na androidzie.
slawektor Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2016 Jak z chińszczyzny to warto zobaczyć tutaj: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Podobno( o ile wierzyć) na Doogee Homtom HT6 bateria trzyma tydzień. (ma baterię 6250 mAh) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Przeglądając co jest polecanie to w pierwszej piątce często powtarzają się modele Doogee, Meizu, Xiaomi
ripek Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2016 Jak wyłączę wifi, bt, lokalizacje i inne bzdety trzyma półtorej dnia. Jak je powłączam to bywa, że 8h i padł. Nie mów czegoś, co nie ma miejsca. To nie Nokia 3310, która trzymała tydzień spokojnie. To są smarki, zwłaszcza te żerne na androidzie. to ja nie wiem co ty tam masz powlaczane jeszcze, bo ja naladowalem to w niedziele a dzis jest piatek i bateria pokazuje 60%, wiec pewnie potrzyma mi jeszcze do przyszlego tygodnia
Gość Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2016 ########## Do zamknięcia. Wychodzi na to,że komóreczka (chodzi o smartfon) na drugi plan idzie.. Inne wydatki mnie czekają. A co do naprawy Huawei'a to może naprawię a później sprzedam. Kupiec na wsi jakiś się trafi // Edit Sławek dzięki za stronkę na pewno się kiedyś przyda.
razor1995 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2016 Od siebie polecam: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]- 25 zł Wiadomość wygenerowana automatycznie.Ten temat został zamknięty..Z powodu: Na prośbę autora.Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś".Pozdrawiamy zespół Winclub.pl
Rekomendowane odpowiedzi