Skocz do zawartości

pl windows 8.1 pro vl with update x64 dvd 6050895 + .Net Framework 3.5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, za cholerę nie mogę poradzić sobie z integracją .Net Framwork 3.5 z systemem na poziomie .iso. Wykorzystuję polecenie:

dism /online /enable-feature /featurename:netfx3 /all /source:d:\win\sources\sxs, gdzie win to mój katalog z wypakowanym systemem.

Potem integruję wszystkie łaty z forum, te do 08/12/2015 i ku mojemu zdziwieniu jak zwykle po instalacji na VM NetFramework jest nieaktywowany (nie zawiera się w obrazie iso).

Byłbym zobowiązany gdyby ktoś podrzucił czysty nie ruszany system (jak w temacie: Windows 8.1 Pro VL x64 with update 3) ze zintegrowanym . Net Framework'iem. Z resztą sobie poradzę....

Opublikowano

Odpuszczam. Nie daje rady. Wymiękam. Nie raz próbowałem z marnym skutkiem. Tylko instaluje na maszynach virtualnych i dalej mi jakoś ta integracja frameworka nie wychodzi. Z łatami nie mam problemu. Gdyby ktoś chciał pomóc. ;)

Obraz:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Panowie zlitujcie się, bo jestem zielony jak trawa w tym temacie.

Opublikowano

Wczoraj nawet bawiłem się nawet MSMG-ToolKit z My Digital Life Forum. Narzędzie niby proste. Program zintegrował rzekomo.Net Framework 3.5 i DirectX 9. Wypluł komunikaty, że to zrobił, a po instalacji tego systemu okazało się, że .Net Framework nie jest zintegrowany.  Trzeba go było zaciągać przez Windows Update.

Opublikowano

Witam wszystkich

Mam problem z Tabletem Trekstor surface wintron 10.1 - win 8.1 z bing - nie mogę za cholerę włączyć framework 3.5 z poziomu windowsa ( błąd 0x80070002 ) przez dism też błędy. Może już ktoś miał podobny problem.

Z góry dzięki za pomoc