Skocz do zawartości

Problem z win Tooltkit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema jak w temacie.

Mam problem z wersją windows tolkit 1.5.2.16

Może powiem najpierw co zrobiłem.

1.) Pobrałem wszystkie obrazy 8.1 od użytkownika podlos  RMT z  Update 3.  32 i 64 bit

2.) Zintegrowałem  edycje 32 bit w jedno ISO. Potem to samo dla edycji 64 bitowych.

3.) Zrobiłem AIO 32 / 64 bit.

4.) Chcąc wydobyć edycję dla siebie z AIO  wersję pro zapisuję a tooltkit wyrzuca mi błędem typu:

An Error occured whitlst trying to export an image

Dowolnej edycji też to wyrzuca.

Krew mnie zalewa. Bo cały dzisiaj dzień i wczorajszy spędzam na tym komunikacie.

Co ciekawe podczas integrowania łat. I odpalenia na virtualbox w wersji najnowszej sypneło mi że mam sobie wgrać netframework 2.0 dla mnie to trochę chore.

Opublikowano

Program jak program, może robić takie błędy. Użyj innego programu. Nie rozumiem upierania się przy tworzeniu AIO x86/x64 jesli poprawki były integrowane w WinToolkit - to juz samo w sobie wyklucza dodanie nieintegrowalnych poprawek oraz dodatkowych składników przez SetupComplete. A jak się robi system pod siebie, to od razu trzeba usunąć co zbędne i obrabiać np. tylko x64 Pro.

Opublikowano

Sprawdzę to na innych obrazach. Chodzi o to że w tej wersji tootlkita nie ma możliwości wyodrębnienia z 12 obrazów bo tyle mam w AIO ( 32 bitowych 6 i 6 -- 64bitowych ). Exportowanie wywala błędy.

Pracuje na windows 8.1 Pro

Opublikowano

Witam ponownie.

Odkryłem w czym tkwi problem.  Wersja podana przed wiktorynkę do integracji łat dla windows 8.1 czyli 1.5.2.16 jest do niczego. Z tego względu że nie da się wyexportować pliku danego obrazu.

A robi się to tak że :

1.) Odpalam program win toolkit ,

2.) Przechodzę do zakładki Intermediadate  , i wybieram narzędzie WIM Manager.

3.) Potem ładuje folder gdzie sa scalone wersje RTM 8.1 z Udate 3 ( obojętnie czy od podlos'ia czy od Admina ISO z Grudnia 2014 r) 

4.) Wskazuje / wybieram iso które chcę wyexportować.  

5.) Wywala błąd że nie można 

Także wersja 1.5.2.16 jest do niczego.

Przetestowałem najnowsza edycje czyli 1.5.3.21 portable. Działa okey exportowanie działa. Jeżeli ktoś miał podobny problem to myślę że go rozwiązałem . Pozdrawiam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie