Jump to content

O2013 + V2016

Recommended Posts

Posted

Hej,

Ostatnio zwróciłęm uwagę na marudzenie kolegi, że coś mu nie działa. Jak zapewne wiecie oemowe office 2013 nie pozwoli visio 2016 na instalację na tym samym systemie. Jest pewien sposób aby to obejść: zastosować obraz office z bizspark, przynajmniej u mnie w pracy to działa. Dziwne jest to, że bizsparkowe obrazy są diametralnie inne niż oemowe, nawet inaczej się instalują. Można to zobaczyć choćby po próbie instalacji obu wersji poprzez SAV (scvmm). Oem przyczepi się choćby do lokalizacji (q:\) i to zakończy cały proces :). Macie jakiś pomysł jak bez reinstalacji tego crapu (oem o2013) posadzić v2016 na win8.1 / 2012r2?

Posted

U mnie tak jest z Visio 2007.. Gdy chcę zainstalować Office 2013 x64, muszę usunąć Visio, bo jest niekompatybilne, jednak po zainstalowaniu nowego Office mogę zainstalować Visio 2007 i działa poprawnie.

Jutro spróbuję Ci podesłać moje skrypty instalacyjne Office z pracy, może pomoże :)

Posted

Czyli najpierw nowsze a potem starsze... czyli ms się nie zmienia :). Dobrze, że nie zajmuję się supportem ani userów ani systemów klienckich tylko infrastrukturą (w której ogólnie wszystko lepiej lub gorzej ale "działa"). Ale chętnie rzucę okiem na skrypciki :). Dzięki.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information