Shaak Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2015 Witam.1.Wymontowałem z jednego laptopa dysk twardy, 2.wsadziłem owy dysk w kieszeń zewnętrzną, 3.podłączyłem kablem USB do drugiego lapka, 4.przeniosłem pliki na podłączony dysk, 5.przenoszenie się powiodło, 6.folder z przeniesionymi plikami widniał na podłączonym dysku, 7.użyłem opcji bezpiecznego odłączania sprzętu, 8.odłączyłem podłączony dysk, 9.wsadziłem go tam skąd zabrałem, 10.włączyłem i skopiowanych plików nie ma, a miejsce zajęte jest. Co zrobić, żeby 'włączyć' przeniesiony folder? Dodam, że opcja pokazywania ukrytych folderów jest włączona.Zaistniała sytuacja wywołała u mnie niesamowity smutek, ponieważ kopiowałem 50GB sentymentalnych zdjęć i będzie mi ciężko pogodzić się z ich stratą.. Poniżej wklejam dwa tematy, które założyłem wczoraj na innych forach w tej sprawie, jednak nie doprowadziły one do ostatecznego rozwiązania.. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam
m4s Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2015 Pewnie Win 10 ? Zobaczy je daj mu chwilę....
rafglock Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2015 Nie kolega siedzi na Win 8.1
pavopoland Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2015 A nie "rozjechała" Ci się tablica partycji?
Shaak Opublikowano 20 Listopada 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2015 Pewnie Win 10 ? Zobaczy je daj mu chwilę.... Dokładnie. Na obu lapkach/dyskach jest Win 8.1.. A nie "rozjechała" Ci się tablica partycji? Jak to sprawdzić? Jak to naprawić? ^^
FAFAŁ Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2015 A może byc u pewnie jest to spowodowane szybkim uruchamianiem windowsa
m4s Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2015 Według mnie przy dużej ilości danych, zabrzmi to dziwnie 'potrzebował czasu aż zobaczy dane' (Win10 i Win8.1). U mnie pokazywał zajęte miejsce - danych brak. Potem się pojawiły.
FAFAŁ Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2015 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] O i znalazłem ten wpis . Miałem podobnie testując windy . coś kopiujesz miejsce zajmuje a nie widać go . W tedy rezygnacja z hibernacji okazała sie strzałem w dziesiątkę . Kopiowane na innym systemie były widoczne tu i tu .
Shaak Opublikowano 20 Listopada 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2015 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] O i znalazłem ten wpis . Miałem podobnie testując windy . coś kopiujesz miejsce zajmuje a nie widać go . W tedy rezygnacja z hibernacji okazała sie strzałem w dziesiątkę . Kopiowane na innym systemie były widoczne tu i tu . Rozumiem, że w tej sytuacji rezygnacja z hibernacji przyda się na przyszłość, ale nie zmieni nic w kwestii już skopiowanych plików? Czy wobec tego jest szansa, żeby je jakoś odzyskać? ;c Z wpisu, ktory podlinkowales rozumiem, ze przez chkdsk moge odzyskac czesc danych, a czy jest szansa na odzyskanie calosci w nienaruszonym stanie, jakas inna metodą? :/
FAFAŁ Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2015 Po restarcie ja miałem już pliki . Chodzi o to by system zamknął dysk bez znacznika hibernacji .
rafglock Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2015 Czyli ma to wyglądać tak: - włożyć dysk do laptopa - odpalic system - wyłączyć hibernację - wyłączyć laptopa - włączyć go ponownie i pliki będą widoczne?
FAFAŁ Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2015 tak niech go zamknie system bez znacznika , ten system który widzi pliki .
rafglock Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2015 No to pewnie kolega się ucieszy jak to wypali bo wczoraj i dzisiaj trochę czasu stracił
piosylant Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2015 Dodam, że opcja pokazywania ukrytych folderów jest włączona. Jest jeszcze opcja ukrywania plików systemowych. Wyłączona?
Gość znaffca Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2015 rafglock raczej watpie, wyglada to na jakies uszkodzenie danych na dysku (nie powazne)
Jakub Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2015 spróbuj przekopiować przy użyciu windows PE z płyty przez total commander małe ilości . Na przyszłość lepiej rób backup. Możesz też przenieść lub sklonować partycję z tymi zdjęciami. Przy użyciu Windows to Go.
Shaak Opublikowano 23 Listopada 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2015 Temat rozwiazal moj znajomy, ktory posiadal akurat pelna wersje DMDE. Pliczki odzyskane, dzieki za pomoc ^^
FAFAŁ Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2015 Wiadomość wygenerowana automatycznie. Ten temat został zamknięty.. Z powodu: rozwiazany Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś". Pozdrawiamy zespół Winclub.pl
Rekomendowane odpowiedzi