VipoSek Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2015 Witam próbuję rozwiązać problem z kompatybilnością sterowników do słuchawek Natec Genesis HX88. Producent jeszcze nie wypuścił zaktualizowanych sterowników pod nowy system MS, i raczej nie zapowiada się, żeby kiedykolwiek wypuścił... podczas próby rozpoczęcia instalacji wyskakuje błąd, że system nie jest kompatybilny i z czego co zauważyłem to problem polega na tym, że instalator wykrywa Win10 zamiast Win8.1 i tylko dlatego instalacja nie rozpoczyna się czy jest jakaś możliwość oszukania instalatora, że dany system Win10 jest ósemką? EDIT/Update 07.12.2017: Problem prawdopodobnie rozwiązany! U mnie działa pod Win10, na stronie drugiej dodałem nowy wpis: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytat Ostatnio kupiłem nowy PC z zainstalowanym już oryginalnym Win10 więc postanowiłem powalczyć z bezpośrednia instalacją tych słuchawek właśnie na tym systemie. Całkiem przypadkiem natknąłem się na opinię, na pewnym serwisie, gdzie jeden pan skomentował "że wbrew opiniom da się zainstalować cały interfejs tych słuchawek na Win10.. sprawdziłem krótką instrukcję, którą napisał i okazało się, że jest to banalnie proste... wystarczy usunąć plik instalacyjny setup.exe, który jest w folderze "WIN81", a następnie znaleźć plik o nazwie "setup.ex_ " i zmienić jego koncówkę z "_ "na "e" czyli w sumie "setup.exe"! Podłączamy słuchawki do portu USB, odpalamy nowy zmieniony plik na setup.exe w trybie kompatybilności z Windows8, dajemy również uprawnienia administratora, instalator przeprowadzi instalację, i na końcu poprosi o ponowne uruchomienie komputera, potwierdzamy, żeby uruchomił ponownie. U mnie komputer uruchomił się na nowo, i interfejs jest, o dziwo działa, słuchawki też grają. Zrobiłem na szybko paczkę na gotowo wszystkie sterowniki co miałem wcześniej czyli XP, Win7, Win8, Win 8.1 + teraz pod Windows 10, dajcie znać czy działa... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
crimson Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2015 Spróbuj uruchomić w trybie zgodności z 8 Cytuj
VipoSek Opublikowano 24 Października 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2015 Spróbuj uruchomić w trybie zgodności z 8 Próbowałem i dalej to samo Cytuj
razor1995 Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2015 Zainstaluj przez menadżer urządzeń, z pliku *.inf. Cytuj
Xanthi Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2015 Też się bawiłem wcześniej i nie znalazłem rozwiązania :/ Pisałem kiedyś maila czy mają zamiar wydać sterowniki pod Win 10, ale nawet nie odpisali, więc... ;p Cytuj
WinSxS Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2015 Spróbuj wyszukiwania sterownika przez Windows Update Cytuj
Xanthi Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2015 Support Natec dał odpowiedź: Witam,Niestety zakończyliśmy jakiś czas temu produkcję tych słuchawek i niestety ale już nie będziemy ich dalej wspierać dla windowsa 10, ze względu na to że w nowym roku wychodzi nowy model 7.1 Trochę słabo, ale co poradzić Cytuj
VipoSek Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Witam ponownie. W związku z tym, że nic nie zostało wniesione do sprawy to odświeżę temat.. Istnieje obejście dla probolemu niekompatybilności słuchawek z Windows 10, a mianowicie chodzi o to, żeby zainstalować Win8.1 i na Win8.1 (bądź win7) zainstalować sterownik słuchawek, a następnie zrobić upgrade z Win8.1 do Wind10 to samo można zrobić z Win7 upgrade na Win10. Z tego co zauważyłem problem leży tylko i wyłącznie po stronie InstallShield, który nie miał wpisanego nigdy Windows 10 do wiadomości, gdyby tak dało się przerobić instalator wspierający Win XP, Win7, Win8 i Win 8.1 i dodać Win10 .. gdyby ktoś potrafił, miał czas, chęci .. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] wstawiłem obecną paczkę instalacyjną sterownik do słychawek HX88. A może skoro Windows 8.1 przy uaktualnieniu do Windows 10 potrafi przenieść sterownik słuchawek USB 7.1 HX88 to może da się to zrobić bezpośrednio z poziomu Windows 10 jakaś emulacja czy coś w ten deseń. Bardzo proszę o pomoc Filmik obrazowy jak przebiega instalacja: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
MikrozDLU Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2016 Siemka. Kumpel miał ten sam problem. Po aktualizacji wywaliło mu słuchawki. Odpaliłem menadżera urządzeń - podłączyłem słuchawki - windows 10 sam załadował stery z błędem - na urządzeniu prawym myszki, aktualizuj oprogramowanie sterownika - przeglądaj muj komputer w poszukiwaniu oprogramowania - wskaż folder ze sterami starymi - znajdź w nim folder driver i wskaż - pobrał zapytał czy zaufać producentowi ( tutaj chyba tkwi wasz błąd ale może się mylę ) - zaznacz zawsze i zatwierdź. Nam pomogło wszystko jest ok. Nie jestem pewien ale chyba nawet ze sterów pod Win8 pomogło... mogęsię mylić. U nas Działa Aha pierwszy ruch to z menadżera najpierw dałem prawy odinstaluj sterownik z tym wykrzyknikiem i skanuj w poszukiwaniu sprzętu może od tego zacząć Cytuj
annonying_anoni Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2016 Cześć Sorry że tak długo ale tu są drivery na win 10 (jednak nie testowane!) Dl:[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Co i jak: 1.Wypakuj całego .rar 2.Zainstaluj 32 bit lub 64 bit w zależności od wersji system 3.Przez Devicem manager zainstaluj ręcznie pliki inf do słuchawek 4.W folderze CPL znajduje się program do zarządzania słuchawkami 5.Profit??? Dajcie znać czy działa Cytuj
VACek Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2016 Ja mam HX66 wsparcie do w10 jest i stery są sprawdź może soft od hx66 zainstaluje ci sterowniki Cytuj
Xanthi Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2016 Siemka. Kumpel miał ten sam problem. Po aktualizacji wywaliło mu słuchawki. Odpaliłem menadżera urządzeń - podłączyłem słuchawki - windows 10 sam załadował stery z błędem - na urządzeniu prawym myszki, aktualizuj oprogramowanie sterownika - przeglądaj muj komputer w poszukiwaniu oprogramowania - wskaż folder ze sterami starymi - znajdź w nim folder driver i wskaż - pobrał zapytał czy zaufać producentowi ( tutaj chyba tkwi wasz błąd ale może się mylę ) - zaznacz zawsze i zatwierdź. Nam pomogło wszystko jest ok. Nie jestem pewien ale chyba nawet ze sterów pod Win8 pomogło... mogęsię mylić. U nas Działa Aha pierwszy ruch to z menadżera najpierw dałem prawy odinstaluj sterownik z tym wykrzyknikiem i skanuj w poszukiwaniu sprzętu może od tego zacząć Ale w tray'u zapewne nie masz tego czerwonego mixera od słuchawek? A o to chodzi żeby był, sam sterownik nie problem zainstalować Cytuj
merxis Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2017 By móc zainstalować sterowniki z innej wersji windowsa powinno wystarczyć edytować jeden plik w notatniku. Ja pobrałem sterowniki z oficjalnej strony natec do windows 8.1, w folderze ze sterownikami jest plik CmSetx.dll, należy go otworzyć wspomnianym notatnikiem i znaleźć linijkę: SupportOS=win81 i zmineniłem na: SupportOS=donotcare, powinno podziałeć. Ja sprawdzałem na windows 7, więc nie gwarantuję, ale tez mi wyskakiwał problem, że ten sterownik nie obsługuje mojego systemu, a po zmianie na: SupportOS=donotcare, instalator się włączył. Program do konfiguracji znajduje się w folderze: \SoftwareDriver\DLL\CPL Cytuj
Gość Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2017 A po co ma kombinować jak teraz już ma oryginalne stery do Windows 10 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Xanthi Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 A po co ma kombinować jak teraz już ma oryginalne stery do Windows 10 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Przecież tą są normalne sterowniki pod 8.1... Nie ma i nie będzie sterowników pod WIN 10 @merxis ciekawy sposób, muszę kiedyś wypróbować Cytuj
VACek Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 Przecież tą są normalne sterowniki pod 8.1... Nie ma i nie będzie sterowników pod WIN 10 Przecież sterowniki z 8.1 pasują do 10 Cytuj
Xanthi Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 Przecież sterowniki z 8.1 pasują do 10 Ehhhh... Ja wiem że sterowniki działają normalnie, ale nie da się zainstalować tego mixera od słuchawek co siedzi w tray'u potem A o to chodzi, żeby sobie ustawić jak należy ^^ Cytuj
VACek Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 Ehhhh... Ja wiem że sterowniki działają normalnie, ale nie da się zainstalować tego mixera od słuchawek co siedzi w tray'u potem A o to chodzi, żeby sobie ustawić jak należy ^^ u mnie hx66 spokojnie instaluje ten mikser pod w10 zobacz właśnie stery od hx66 może akurat mikser zainstaluje ? Cytuj
Xanthi Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 u mnie hx66 spokojnie instaluje ten mikser pod w10 zobacz właśnie stery od hx66 może akurat mikser zainstaluje ? Obadam następnym razem jak będę miał 10, na razie siedzę na 8.1 By móc zainstalować sterowniki z innej wersji windowsa powinno wystarczyć edytować jeden plik w notatniku. Ja pobrałem sterowniki z oficjalnej strony natec do windows 8.1, w folderze ze sterownikami jest plik CmSetx.dll, należy go otworzyć wspomnianym notatnikiem i znaleźć linijkę: SupportOS=win81 i zmineniłem na: SupportOS=win10, powinno podziałeć. Ja sprawdzałem na windows 7, więc nie gwarantuję, ale tez mi wyskakiwał problem, że ten sterownik nie obsługuje mojego systemu, a po zmianie na: SupportOS=win7, instalator się włączył. Program do konfiguracji znajduje się w folderze: \SoftwareDriver\DLL\CPL Nie ma takiego pliku jak CmSetx.dll Edit: Dobra znalazłem, był gdzie indziej Cytuj
jirkapas Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2017 Cześć Sorry że tak długo ale tu są drivery na win 10 (jednak nie testowane!) Dl:[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Co i jak: 1.Wypakuj całego .rar 2.Zainstaluj 32 bit lub 64 bit w zależności od wersji system 3.Przez Devicem manager zainstaluj ręcznie pliki inf do słuchawek 4.W folderze CPL znajduje się program do zarządzania słuchawkami 5.Profit??? Dajcie znać czy działa link nie działa. Cytuj
annonying_anoni Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2017 Niestety nie mogę zreuploadować Cytuj
jirkapas Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2017 Niestety nie mogę zreuploadować Dlaczego? Cytuj
VipoSek Opublikowano 7 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2017 Ostatnio kupiłem nowy PC z zainstalowanym już oryginalnym Win10 więc postanowiłem powalczyć z bezpośrednia instalacją tych słuchawek właśnie na tym systemie. Całkiem przypadkiem natknąłem się na opinię, na pewnym serwisie, gdzie jeden pan skomentował "że wbrew opiniom da się zainstalować cały interfejs tych słuchawek na Win10.. sprawdziłem krótką instrukcję, którą napisał i okazało się, że jest to banalnie proste... wystarczy usunąć plik instalacyjny setup.exe, który jest w folderze "WIN81", a następnie znaleźć plik o nazwie "setup.ex_ " i zmienić jego koncówkę z "_ "na "e" czyli w sumie "setup.exe"! Podłączamy słuchawki do portu USB, odpalamy nowy zmieniony plik na setup.exe w trybie kompatybilności z Windows8, dajemy również uprawnienia administratora, instalator przeprowadzi instalację, i na końcu poprosi o ponowne uruchomienie komputera, potwierdzamy, żeby uruchomił ponownie. U mnie komputer uruchomił się na nowo, i interfejs jest, o dziwo działa, słuchawki też grają. Zrobiłem na szybko paczkę na gotowo wszystkie sterowniki co miałem wcześniej czyli XP, Win7, Win8, Win 8.1 + teraz pod Windows 10, dajcie znać czy działa... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Xanthi Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2018 Ostatnio kupiłem nowy PC z zainstalowanym już oryginalnym Win10 więc postanowiłem powalczyć z bezpośrednia instalacją tych słuchawek właśnie na tym systemie. Całkiem przypadkiem natknąłem się na opinię, na pewnym serwisie, gdzie jeden pan skomentował "że wbrew opiniom da się zainstalować cały interfejs tych słuchawek na Win10.. sprawdziłem krótką instrukcję, którą napisał i okazało się, że jest to banalnie proste... wystarczy usunąć plik instalacyjny setup.exe, który jest w folderze "WIN81", a następnie znaleźć plik o nazwie "setup.ex_ " i zmienić jego koncówkę z "_ "na "e" czyli w sumie "setup.exe"! Podłączamy słuchawki do portu USB, odpalamy nowy zmieniony plik na setup.exe w trybie kompatybilności z Windows8, dajemy również uprawnienia administratora, instalator przeprowadzi instalację, i na końcu poprosi o ponowne uruchomienie komputera, potwierdzamy, żeby uruchomił ponownie. U mnie komputer uruchomił się na nowo, i interfejs jest, o dziwo działa, słuchawki też grają. Zrobiłem na szybko paczkę na gotowo wszystkie sterowniki co miałem wcześniej czyli XP, Win7, Win8, Win 8.1 + teraz pod Windows 10, dajcie znać czy działa... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dobra w końcu przesiadłem się na Windows 10 Potwierdzam że śmigają sterowniki w raz z mixerem Dzięki! Cytuj
VipoSek Opublikowano 12 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2019 W dniu 28.06.2019 o 20:55, erwbar1 napisał: reuplod ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi